Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 20-12 t/m zondag 26-12-2010

Maandag de 20e was het om vijf uur 's middags een heldere vrieshemel, n dag van volle maan af, en lag er een pak sneeuw op velden en wegen.
Oftewel: het was weer schitterend om te zien! Het mooie was dat op de n na kortste dag van het jaar het bijna een uur langer licht was door die omstandigheden dan de twee weken ervoor in bewolkte toestanden. Dat soort dingen neem je als je dagelijks lopend naar je werk gaat veel bewuster waar.
Het is leuk dat dagelijks naar Schepenwijk lopen vanuit de binnenstad. De seizoenswisselingen maak je heel bewust mee: van weerstype naar weerstype, en van seizoensomstandigheid naar seizoensomstandigheid. Het werkt geweldig sterk op mijn fantasie, al lopende bedenk ik allerlei verhalen 's ochtendsvroeg! Helaas heb ik geen tijd om dat allemaal op te schrijven.
Soms zou ik dat wel willen doen, maar het gaat gewoon niet. Waarschijnlijk zouden mensen me als ik daar wl tijd voor had, en ze lazen dat soort verhalen, me ng wereldvreemder vinden dan dat ik nu af en toe hoor en lees... Ook van m'n eigen vrienden!

Maar wat ik niet leuk vind is dat Jolande Sap, de nieuwe fractievoorzitster van GroenLinks in het parlement, de intentie heeft GroenLinks in een toekomst te laten fuseren met D66 en PvdA.
Dan is "niet leuk vinden" nog eufemistisch gezegd, ik zou het afgrijselijk vinden als dit gebeurde.
Het niveau dat GroenLinks heeft in ideen, in visie, in creativiteit, in menselijkheid en humaniteit, in intellect, in betrokkenheid met wat ze doet, in de breedte waarmee ze zich bezig houdt, wordt door PvdA nog voor geen promille gehaald. Ook zelfs niet door D66, in mijn ogen althans.
Een fusie met de ideologisch lege, maar wl machtshongerende PvdA, zou GroenLinks kapot maken. Binnen de nieuwe fusiegroep zou een onzichtbare PvdA bestaan die de GroenLinksgenen als concurrerend zou blijven beschouwen door het besef van inferieur zijn ten opzichte van de landelijke GroenLinks wat betreft de bovengenoemde eigenschappen. Die onzichtbare PvdA zou bewust GroenLinks van binnenuit gaan slopen, en dt is iets waar ik 100% zeker van ben.
PvdA is geen vriend van GroenLinks, maar een bittere doodsvijand. Op elk niveau dat er is: landelijk, provinciaal en lokaal.

Dinsdag de 21e was een aparte dag!
Vandaag was het volle maan, om 7.32 voltrok zich een totale maansverduistering, vandaag begon de winter, en het is de kortste daglichtdag.
Dat alles op n plebse werkdag! Uit werk was het wederom nog behoorlijk licht toen ik naar huis liep, mooi gezicht met die sneeuw. Winter is tof, als je maar niet verplicht hoeft auto te rijden of met het OV moet reizen.

Nog een paar dagen werken, dan heb ik een week kerstvakantie. Dat wordt arbeiden volgende week, de laatste spullen uit Inge's huis halen.
Vannacht droomde ik weer over haar, heel raar. Volgens mij gaat dat nog een tijdje door, mensen kun je niet programmeren om iets niet meer te doen. We lijken op computers, we zijn geprogrammeerd in allerlei opzichten, we denken minder zelfstandig dan dat we zelf menen, maar we zijn en blijven wel mensen. Onvolledig, imperfect, slim, dom, lui, actief, goed, slecht, betrokken, egocentrisch, eerlijk, schijnheilig, en wat al niet meer.
Het is niet anders. Met al die eigenschappen hebben we te maken, in anderen en in onszelf.

Vandaag stond er weer een mooi stuk in de krant over Kosovo. Kosovo is volgens een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof integraal onderdeel van Servi. Resolutie 1244 van de VN zegt dat ook.
De NAVO daarentegen heeft daar schijt aan. Zonder onderbouwing heeft ze Kosovo afgescheiden van Servi, en er een kleine NAVO-enclave van gemaakt. Illegaal dus.
Dat Kosovo kan ipv staat beter narco-staat genoemd worden, de spilrol in de internationale drugshandel die dit staatje vervult is gigantisch. Daarnaast wordt het bestuurd door Thaci, die met medewerking van de NAVO daar aan de macht is gekomen.

Thaci was voorheen leider van een bende binnen de UCK, het islamitische Kosovaarse (Albanese dus...) "bevrijdingsleger". Deze UCK heeft altijd op de lijst van terroristische organisaties gestaan van de VS, totdat ze bruikbaar werden voor de NAVO om Kosovo in te lijven als bruggehoofd tegen de Russen.
De Servirs zijn namelijk een broedervolk van de Russen, en zoals iedereen weet hebben de VS immer en altijd ruzie met de Russen. Daar moeten wij niet in meegaan, integendeel zelfs.
De islamieten in Kosovo, die door naoorlogse massa-immigratie een Albanese en islamitische meerderheid verkregen in de (feitelijk nog steeds!) Servische provincie, hebben van de NAVO zelfstandigheid gekregen met het schijnargument juist van die meerderheid. Een goede waarschuwing voor ons eigen land, daar gelden die regels nu namelijk ook door Europa.

Thaci was bendeleider binnen de criminele terroristische organisatie UCK, en handelde in drugs. Later, als door de NAVO in het zadel geholpen leider van Kosovo, ging hij ook in menselijke organen handelen. Organen van Servische gevangenen.
Die gevangenen waren gewone dorpsbewoners, voormalige Servische soldaten, en gewoon mensen die politiek slecht lagen. Die zijn nu dood uiteraard, zonder organen sterf je.
Dit is lang onder het tapijt geschoven, in het Westen althans.
Carla del Ponte wilde er jaren geleden al over spreken, maar werd vakkundig de mond gesnoerd. Gister in een tv-uitzending in voormalig Yoegoslavi zei ze dat ze niets kon zeggen, maar rg blij was met dit onderzoek aangaande deze bovenstaande feiten.
Deze feiten worden naar voren gebracht door de Zwitserse oud-officier van justitie Dick Marty. Nu kan men niet anders meer dan verder onderzoeken, tot grote treurnis van velen in het Europese leiderschap.
Ook de rol van de praktisch van massamoord vrijgesproken moslimvechter Naser Oric zal nog wel weer aan de orde komen, die werd uit tactische overwegingen vrijgesproken. Maar hij is wel verantwoordelijk voor 3200 doden in de Servische dorpen rond Srebenica, en een aantal Nederlandse militairen kan daar over vertellen naar ik heb vernomen van landsmensen aldaar.

Het leuke is, n van de gangmakers van de "zelfstandige staat" Kosovo was Wim Kok.
Het Internationaal Gerechtshof besloot in 1999 dat Kosovo een onverbrekelijk deel van Servi was, en ook resolutie 1244 van de VN beschouwt dat zo.
Maar die Wim Kok is dezelfde Wim Kok onder wiens bewind Nederlandse F16's in Servi burgerdoelen bombardeerden, wat in verschillende landen op onze planeet nog steeds als oorlogsmisdaad van deze PvdA-heer beschouwd wordt. Dat zie ikzelf ook zo, heel eerlijk gezegd.
Deze man, die schijt heeft aan VN-resoluties als dat zo uitkomt, die schijt heeft aan uitspraken van het Internationaal Gerechtshof als dat zo uitkomt, die weerloze burgers heeft laten bombarderen, en die samen met z'n opvolger Ad Melkert ons eigen Nederland dermate geprepareerd heeft, klaargestoomd heeft en gepolariseerd heeft dat er heel gewoon even twee politieke moorden in korte tijd gepleegd konden worden door haatzaaierij van hun kant, is in mijn ogen een slecht mens.
De beste man Kok, die in plaats van de onderlinge solidariteit in dit land het egocentrische individualisme verplicht via wetten introduceerde, genoemd de "calculerende burger", en die in alles wat hij gedaan heeft ondersteund wordt door zijn eigen partij PvdA, is in mijn ogen een fascist en oorlogsmisdadiger. Zo zie ik dat nu eenmaal.
Zoals zijn eigen partijgenoten anderen betitelen als "bruinhemden", neo-nazi's, racisten, fascisten etc. Dit soort betitelingen van mensen, van andersdenkenden, werd voorheen niet vaak gebruikt in het vaderlandse debat, maar is toch cht in de jaren '70 en '80 van de afgelopen eeuw, en in het begin van deze eeuw overmatig gebruikt door de Wim Kokpartij, en niet in die mate door anderen.
SP hoorde ik daar niet over, GroenLinks ging niet op die manier tekeer, het kwam daadwerkelijk bij de Koks en Melkerts vandaan. Stigmatiseren heet dat, polariseren heet dat, demoniseren heet dat.

Het wordt ook hl leuk straks met wat die 20 Nederlandse militairen gaan zeggen die zich aangemeld hebben als getuigen in het vrdeel van Karadzic. Als ze al komen. Ik denk dat onze "Vadertje Staat", die n van de landen is op deze planeet die het meest in de privlevens van z'n burgers neust via telefoontaps, internettaps, sms-taps, en andere digitale afluisterpraktijken, deze 20 voormalige militairen waarschijnlijk effectief hoe dan ook de mond zal snoeren.

De stukken die pas terug zijn getoond op de Oost-Europese TV, tot grote verontwaardiging van velen daar in voormalig Yoegoslavi, die afkomstig waren van moslimstrijders uit de enclave van Srebenica (die in onze kranten creatief "gewapende vluchtelingen" genoemd werden), bevatten ruim 3000 namen van mensen die volgens de genocidetheorie tot de 8000 doden zouden moeten behoren. Maar die 3000 mensen leven nu overal in Europa. Ik snap er niets meer van.....!
Ik vraag me werkelijk af hoeveel zaken er nog meer zijn waarin we gewoonweg keihard werden/worden voorgelogen of een verkeerde richting op genformeerd zijn/worden door figuren als Wim Kok, de grote geldgraaier. Zelfs in dit laatste wordt hem de hand liefdevol boven het hoofd gehouden door z'n partij.

Maar in ieder geval: soms loont het de moeite om via internet eens allerlei internationale nieuwsprogramma's te kijken die niet hun nieuws alleen maar van westerse persdiensten halen, of om niet je mening alleen maar te baseren op de tranentrekkende Pauw en Witteman gewetensretoriek.

Het wordt tijd voor een leven zonder landsgrenzen, zonder de door machthebbers en veelbezitters gewetenloos geschapen illusies van nationaliteit en anderszijn. Zonder ons voortaan meer te laten opsplitsen door het "divide et impera", het "verdeel en heers".
Het wordt ook tijd om allerlei expansionistische politieke leren die anderen willen uitsluiten af te schaffen, zker ook als ze bestaan onder het mom van religie.
Maar ik denk dat dit niet bereikbaar is, de mens is wie de mens is. Zelf ben ik precies zo, ik herken het in mezelf.

Ik ga maar even TV kijken, en een kopje kruidenthee drinken. Plus me gelukkig prijzen dat ik ergens leef waar nu geen oorlog is, geen hongersnood is, geen razzia's gehouden worden, niet overmatig gemoord wordt, en ik mee mag praten over van alles en nog wat in mijn eigen leefgemeente.

Woensdag de 22e liep ik als gewoonlijk 's ochtends naar mijn werk. Onderweg kwam ik de twee fietsers tegen die ik dagelijks tegen kom, ze fietsen samen op en praten honderduit met elkaar.
Ik kwam de dagelijkse langzaam fietsende vrouw tegen, de dagelijkse scooter met de dagelijkse jongen erop, de dagelijkse vrouw die de dagelijkse hond uitlaat, en zag door een raam de dagelijkse ochtendvrouw ontbijten met haar dagelijkse net-wakkere hoofd met nog onbegrijpende en verwezen blik dat dit bord eten voor haar dagelijkse neus cht bestaat.
Oftewel: de dagelijks repeterende realiteit, met af en toe wat ongewone afwijkingen van het gewone, heeft sinds reeds eonische tijden bezit genomen van mijn leven.
De gewone man in optima forma, de ultiem gewone, kleurloze Nederlandse man op z'n dagelijkse weg naar zijn dagelijkse baan om het dagelijks brood te verdienen.

Dat alles beschouwend, en mijn besneeuwde omgeving beziend, kwam ik tot de conclusie dat niets mij onderscheidt van hoe hobbits zijn. Ja, dat zijn die kleine mannetjes met grote voeten uit "Lord of the Ring" die gezellig in alle kneuterigheid in hun Gouw, of Shire, wonen. Ze hebben daar hun kleine dagelijkse hobbitbeslommeringetjes, zoals een omgevallen braamstruik of een gebarsten raam. Dat zijn daar in de Gouw waar ze wonen zaken om eens even serieus in gezamenlijkheid te bespreken.
Eigenlijk is mijn leven als ultiem gewone man precies zo als hun leven. Eten, slapen, wakker worden, werken, eten, slapen.... Tevreden 's avonds denken aan de kinders die het niet slecht doen op school, tevreden denken aan dat ik een autootje heb, tevreden denken aan dat ik een baantje heb.
Ergo: ik behoor maximaal tot de kleurloze, grijze, anonieme massa van dit hobbitland die geen enkele vorm van inbreng heeft in de gebeurtenissen en geen enkele medekleur geeft aan het bestaan. Doch die wl tevreden uitgezakt andermans ondernemingen tot wl inkleuren van de gebeurtenissen gezellig in de dagelijkse krant passief meebeleeft tijdens het ontbijt, tijdens de pauze op het werk, en waar al niet meer.

Het is wat ik onherroepelijk zal moeten accepteren: Ik ben een soort hobbit. Frodo Langbroek, de Enkhuizer hobbit met z'n achtertuintje en laptopje. M'n mening gevormd tot slechts wat overheden, producenten, en ordebewaarders willen dat ik denk, voel en beleef.
Frodo Langbroek, een Nederlandse hobbit onder Nederlandse hobbits.
Op te grote voet levend, maar klein van stuk zijnd. Druk pratend over onbenulligheden, misprijzend het hoofd knikkend bij alles dat uit de pas loopt, en verschrikt in paniek rakend van alles dat het z'n dagelijkse gangetje gaande leven in Hobbitstede Nederland, zich van z'n stuk dreigt te laten voelen en brengen.
Wel, Frodo Langbroek gaat douchen na z'n worteltjes, rode kool en spruitjes met Griekse Rondo tevreden opgesoupeerd te hebben. Ik laat m'n hobbitsik staan, die scheer ik er morgen pas af met mijn hobbitse scheerapparaat.
Morgen tevreden de laatste werkdag voor de Kerstvakantie nog even m'n hobbitbest doen, en dan op naar de Kerst!

Alvast welterusten medehobbits. Er komt vast wel een goede film op de hobbitkijkkast vanavond. Dg!

Donderdag de 23e en vrijdag de 24e: Na onszelf met de hele ploeg op het werk een jaar lang hard gemotiveerd een slag in de rondte gewerkt te hebben om het bedrijf overeind te houden waar we allemaal ons dagelijkse brood, benzine, hypotheken en laptops van betalen, gingen we gistermiddag, donderdag dus, mooi eerder naar huis.
De missie is bezig geslaagd te worden/zijn, we hebben echt met z'n allen godsgruwelijk keihard gewerkt. Dat is goed denk ik, je doet samen iets dat oplevert wat noodzakelijk is voor iedereen als geheel.

Maar gister mooi eerder naar huis en vandaag, vrijdag, lekker vrij. Gisteravond nog de laatste donderdagse politieke perikelen afgehandeld, en dat afgesloten met een gezamenlijk biertje.
Op de terugweg naar huis was m'n looproute langs caf De Slof. 
Langs De Slof lopend hoorde ik ineens een stemmetje als uit de hemel komend: "Hans, Hans, hallo Hans" roepen. Nu weet ik toevallig dat stemmetjes horen op van alles kan duiden, maar dit klonk toch wel alsof het echt was. Dat was het ook gelukkig!
Het was de dochter van Jan van Oostende, Marit, waar ik altijd leuk mee kan praten. Ze is een heel slim meisje dat VWO doet. Ze is slim met daaraan vastgeplakt een behoorlijk stevig IQ voor de exacte vakken, en dt is okee! Er zijn al genoeg alfa's die allerlei socio-dingen doen, die zijn in een ruime meerderheid. De chte wetenschap raakt ondergesneeuwd.

Er zijn in mijn ogen, en in veler ogen, meer vrouwen nodig die iets doen met exacte vakken. Het is dan ook mooi als vrouwen die daadwerkelijk talent voor die kant hebben, daar ook echt iets mee gaan doen. Marit gaat dat wel doen, voor zover ze dat nu kan overzien, en dat is hartstikke goed! Als meer op deze manier getalenteerde dames dit doen, dan komt misschien eindelijk eens de verhouding mannen-vrouwen in dit opzicht eens beter in balans. Vrouwen hebben een andere kijk op zaken, en toevoeging van een andere kijk houdt voor dingen in dat ze de vanuit een breder perspectief benaderd kunnen worden.
Dus meisjes als Marit, en trouwens ook m'n eigen dochter die zich ineens steeds beter in wiskunde ontwikkelt, daar moeten we zuinig op zijn. Op iedereen moeten we zuinig zijn natuurlijk, dat bedoel ik niet, maar hier moeten we anders zuinig op zijn (voordat ik weer een publieke sociaal-democratische Fatwah over me heen krijg, zeg ik dit maar even... ).

Na dit verhelderende gesprek ging ik met ng wat biertjes meer in mijn lichaam, wat ik gewoonweg totaal niet meer gewend ben, verder naar huis. Daar aangekomen dacht ik letterlijk hardop: "Poehpoeh, dat valt niet mee als je dat niet meer gewend bent!"
Met die paar borreltjes op kreeg ik allerlei spontane prachtige woeste gedachtenstromen die ik wel op deze site wilde gaan zetten. Maar gezien de ervaring in het verleden die dit opgeleverd heeft, met alcohol op iets gaan mailen of op internet zetten, deed ik dat maar niet. Nu, in de morgenstond, ben ik daar nogal blij om....
Over dat verschijnsel heb ik al meer politici gehoord. Allemaal hebben we de ervaring van ochtendlijke schaamrode koontjes bij het ontdekken wat we de avond tevoren de digitale wereld ingesmeten hebben onder alcoholische dapperheid. Dutch Courage, een schitterende Engelse uitdrukking wat dit betreft, hahahahaha!

Maar in ieder geval, zo richting de Kerst heb ik eindelijk Jan van Oostende kunnen vergeven wat hij [hier] gedaan heeft. Dingen zijn soms onvergeeflijk, maar in een andere zin des woords dan dat je het kunt zien zoals ik het nu zelf doe.
Het is vergeven, maar nog niet rechtgezet. Het leven gaat verder. Hij leeft verder, ik leef verder. Hij is vader, ik ben vader. Het bestaan van onze dochters heeft mij gisteravond hem kunnen laten vergeven, en daardoor het drama bij niet kunnen vergeven laten voorkomen.
Het wereldse rechtzetten komt nog wel, die dreun voor zijn kop krijgt hij nog wel. Dat geeft niet, dat is alleen maar om de balans weer recht te hangen.
De Kerst komt eraan, het enige Hollandse feest dat voor mij daadwerkelijk mentale inhoud heeft.

Mensen, een goede Kerst. Probeer mens te blijven, dat is wat geldt.

Hans