Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 3-12 t/m zondag 9-12-2007

Maandag de 3e t/m zondag de 9e: Deze week was het allemaal aan de drukke kant kan ik zeggen.
Maandag ben ik vanaf vroeg in de avond bezig geweest met voorbereidend werk voor het verhuizen van m'n dochter en haar moeder de 15e, en daar ben ik donderdag en zaterdag ook mee bezig geweest. De broer van m'n dochter en z'n vriendin, en ikzelf, zijn behoorlijk ver gekomen met de klussen!
Zaterdag had ik ook nog effies om even buiten te lopen door de stad, en kon wat Sinterklaascadeautjes ruilen die ik gekocht had maar die niet klopten wat betreft merken bij merken. Als kerel heb ik allemaal geen verstand van die dingen die met sieraden te maken hebben hoor...

Dinsdag was de raadsvergadering. Het enige agendapunt was de Westfrisiaweg, en twee bijgevoegde punten waren Breedband door de PvdA en een hamerstuk dat even besproken werd, namelijk de overschrijding van het geld voor de Kat en Hondbrug.
Breedband heb ik [hier] beschreven, dat is hoe het zit. In de raad werd de discussie helaas door de voorzitter afgekapt omdat het eigenlijk geen agendapunt was maar een vraag van de PvdA die beantwoord diende te worden. Dan hier dus maar m'n visie er op geven.
De Kat en Hondbrug is sowieso een doorn in m'n oog. Als enige raadslid vind ik het onzin dat er een brug gebouwd wordt om een plas water te overbruggen van een meter of vijftig. Dat heb ik in een eerder stadium ook al kenbaar gemaakt. Maar nu die brug er tóch komt zul je ook door moeten gaan, en het mogelijk moeten maken dat ding af te bouwen. Je hebt ervoor gekozen, ook de PvdA vanuit hun "historische besef" wilde daar een brug ipv dempen van dat stuk water om er mooi groen met eronder een parkeergelegenheid aan te leggen. Nu er onverwachte, vanuit historische bouwkunsten, onverwachte zaken aan de oppervlakte komen moet je niet ineens terug krabbelen en vol bravour roepen dat er geen cent meer bij mag komen. Je hebt zelf meebesloten en voorgestemd voor een onzinnig besluit! Dan dien je ook de consequenties te nemen, ook als dat je wat impopulairder maakt bij je achterban. Niet ineens laf wegrennen van je eigen besluit. Dat heet politiek.

Woensdag nog een nabrandersinterklaas gevierd bij opa en oma Langbroek, en dat was gezellig. Sinterklaas is toch een echt Nederlands volksfeest, en het moet blijven vind ik.
Daarna vrijdag de lopende zaken afgehandeld als ladingen eten in huis halen met de vriendin van de Vette Knol samen, eten is tof!

Tja, en nu in de aanloop naar de gedwongen verhuizing van m'n dochter wordt het toch wel druk allemaal met alles tesamen. Het is heel druk op werk waar misschien overgewerkt zal moeten worden, de politiek kent nu voor de komende commissie grote stukken van belang, en die verhuizing eist veel tijd op in de letterlijke zin. Allemaal in een week tijd... M'n kop loopt om heel eerlijk gezegd!