Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 13-11 t/m zondag 19-11-2006

Maandag de 13e t/m zondag de 19e: Deze week stond voor mij enigszins in het teken van boze mensen die niet houden van het woordgebruik dat ik wel eens bezig in deze weblog. Het is af en toe alsof vrijheid van meningsuiting door de meesten gezien wordt als iets dat beoefend mag worden, maar absoluut niet ondergaan mag worden. Blijkbaar is het maatschappelijk-evolutionaire proces dat de vrijheid van meningsuiting heeft laten groeien vergeten de teenlengte van de meningsuiters te laten krimpen...
Maar: je kunt er van vinden wat je wilt, je hebt er wél mee te maken. Dus vanaf vandaag zal ik proberen een uitermate vriendelijke toon aan te slaan op mijn website, en een bijzonder aardige woordkeuze gaan hanteren! Het zal even wennen zijn om niet op m'n eigen directe manier meningen te verkondigen, maar ja, het zij zo. Ik  zal proberen het meest vredelievende taalgebruik dat me zo snel even te binnen schiet te gaan proberen, dat van de 60-er jaren hippies...

Hai lieve mensen, broeders! Poehpoeh, het was me toch een druk weekje weer hoor, nounou! Er waren bergen mooie papiertjes binnen gekomen, door lieve ambtenaren vol gedrukt met te wauwe teksten! Echt tof joh! Er stonden allerlei leuke dingen in die ik van ze mocht lezen, over magnifieke dingen die onze mooie stad beter gaan maken! Die schatten van wethouders kunnen er wat van hoor, ze hebben vet goeie ideeën joh!
Die honnepon van een Bode had een gewéééldig idee over bouwen van schitterende gebouwen van zink, mooi zwart geverfd, aan onze prachtige havens. Niet dat ik dat wil, maar dat geeft vast niet. Vrijheid blijheid!  Lieve mensen, zijn partij en mijn partij zullen vast nog wel saampjes door een deur kunnen hoor, we houden van elkaar!  Love, not war!

Dinsdag ben ik nog naar een bijeenkomst geweest met m'n lieve fractiegenoten. De schatten waren wat ongerust over m'n harde verwoording van wat ik vind. Broeders, geen zorgen! Die tijd is over! Love, not war! Jullie hebben gelijkiedebijkie! We gaan hand in hand saampjes met z'n allen Enkhuizen gewéééldig maken, een hemeltje!  En je kunt dingen inderdaad anders zeggen joh, gewoon aardig!


Hand in hand voor Enkhuizen en Vaderland!

Na die partijbijeenkomst zijn we saampjes hand in hand dansend op de samen gezongen klanken van Melanie naar die prachtige Drom gegaan, naar een hoorzitting van de commissie Grondgebied. De lieve politici die daar zaten luisterden naar hun broeders uit de stad die vertelden wat ze vonden van die gewéééldige zwartgeverfde zinken gebouwen bij onze mooie havens. Iedere broeder zei wat anders, maar niet iedereen was even blij. Dat geeft natuurlijk niet, misschien kunnen we die gebouwen roze maken, of blauw, of niet bouwen! Love, not war!
We zijn met z'n allen daarna kostelijk bier gaan drinken, en gaan praten over vrede. Eelco Fijma in ik zijn elkaar snikkend van vreugde en liefde in de armen gevallen, en samen met een lid van de ChristenUnie zijn we in broederschap naar café de Slof gelopen om elkander in vredig samenzijn onze éénheid in deze wereld te verklaren. Love, not war!

Woensdag heb ik, net als maandag, snikkend van vreugdevolle liefde, de teksten gelezen die in mooie witte enveloppen de brievenbus in waren gegooid. Niet respectloos gegooid hoor, maar vol blijdschap over het mogen geven van die heerlijke leesteksten! Al lezende voelde ik een warme stroom in me komen, en licht in m'n hoofd stralen. Liefde! Liefde voor m'n medemens die zo zorgzaam geschreven had om mij en m'n broeders dit te kunnen laten lezen!
Afgelopen donderdag hebben de schattebouten van m'n partij en ik over al dat liefdevols gesproken, en ons samen verklaard in een visie over dat moois. Maandag en dinsdag gaan we dat eens even relaxed in de commissie zeggen, en als iemand iets anders vindt van dat alles dan zullen we saampjes iets vinden om het allemaal goed te maken!  Al zittende in onze mooie stoelen van die prachtige raadszaal, hoezo €40.000,-- voor andere stoelen en tafels... Ik hou van wat er nu staat, het is warm en vreugdevol!  En we hebben nog een mooie groene tafel. Groen, de kleur van de natuur! De kleur van de rust en vrede! Mooi....

Nou lieve mensen, broeders, dat was het weer deze week. Een vreugdevolle afsluiting van deze week toegewenst, en hou van iedereen en alles om je heen! Love, not war!