Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 6-11 t/m zondag 12-11-2006

Maandag de 6e relaxed druk gewerkt, en dat is dus weer okee. Deze week wordt het naar horen hartstikke druk met een hoop orders, en dát is zéker okee!
Afgelopen weekend vierde ik bij mij thuis de verjaardag van m'n dochter voor familie en vrienden van mijn kant. Het was gezellig, en ik heb weer een hoop verhalen gehoord!
Bijvoorbeeld dat m'n broer met z'n 9-jarige zoontje een wedstrijd doet wie het langst z'n korte broek aanhoudt...  Ik dacht al toen ze binnen kwamen, wat een koude kledij die twee!
En van m'n broer uit Zaanstad (waar ze Jan Baas als burgemeester misgelopen zijn, jammer voor hen!) hoorde ik dat de al wat oudere ouders van z'n vrouw nogal moeten wennen aan al die apparaten op de NS-stations. Ze hadden een kaartje proberen te trekken uit zo'n automaat, maar het schermpje gaf aan: Geen saldo. Toch kwam er een kaartje uitrollen, en ze stapten tevreden met de digitaal verkregen retourtjes de trein naar Amsterdam in. Toen de conducteur langskwam gaven ze vol trots de zelf uit de automaat getrokken kaartjes. Die conducteur keek eens op de kaartjes, keek de beide oudjes eens aan, en vroeg: "Maar waar wilt u nu eigenlijk heen?!" Op de kaartjes stond slechts: "Transactie mislukt"... Tja, het zal triest zijn, maar ik vind het toch wel grappig!  Die conducteur gelukkig ook
Verder komt er toch leeswerk voor de raad binnen. Rob de Jong doet morgen voor ons het woord, het gaat over de Programmabegroting en hij is als ondernemer de centenspecialist van onze fractie. Ik als proletariër ook, maar dan meer in de letterlijke zin...
En verder: de verkiezingen zijn in aantocht! Zelf ben ik nog een zwevende kiezer, ik twijfel tussen GroenLinks, SP en PvdA, in die volgorde.

Dinsdag de 7e en woensdag de 8e: Dinsdag hebben we de raadsvergadering gehad. In het eerste deel van de vergadering zat de publieke tribune helemaal vol met medewerkers van de buitendienst. Die buitendienst wil het college deels opheffen, en de kans dat medewerkers op straat komen te staan is reëel aanwezig volgens mij. Dat ze dan een stil protest aantekenen tijdens de raadsvergadering kan ik me eerlijk gezegd wel voorstellen, het gaat om hun inkomens!
Toevallig had ik op 7 augustus j.l. al vragen richting het college gesteld over die zaak, via email. Maar ik kreeg daar gek genoeg geen antwoord op. Nu heb ik die vraag herhaald, maar als vraag waarom ik daar destijds geen antwoord op heb gekregen terwijl het toch een belangwekkende zaak is met gevolgen voor veel mensen.
In de raad zelf is de programmabegroting aangenomen, met enkele moties en amendementen van verschillende partijen toegevoegd. Uiteraard na enige discussie. Ik denk dat het geheel wel goed zit.
Jan van Oostende mailde me nog een goede tekst over oorlog toe, van Bob Dylan, n.a.v. de tekst Universal Soldier van Donovan die ik van het weekend in m'n log gezet had. Het is [Masters of War], een goeie tekst uit de tijd dat bijna alle muziek nog ergens over ging en inhoud had! Ik ga maar eens proberen muziek op deze site te zetten, dit soort nummers is leuk om op de site te kunnen laten horen! Op dit typemoment luister ik naar "Why does my heart..." van Moby, dat vind ik in bepaalde stemmingen óók een béregoed nummer! Nu bijvoorbeeld...

Donderdag de 9e t/m zondag de 12e: Laat ik me afgelopen donderdag nu eigenlijk niet meer kunnen herinneren! Ik word oud... Maar het weekend was leuk.
Zaterdag deed ik als automobilist mee aan de GroenLinksrace tussen een fiets, automobilist en een voetganger. We keken wie het eerst vanaf de Meidoornlaan in de binnenstad bij Albert Heijn zou zijn. Om de verkeerslichten te vermijden reed ik langs de Noorderweg, de Paulus Potterstraat, de Vette Knol zo door naar Albert Heijn. Het is moeilijk doorrijden in de stad als het druk is, maar op de Vette Knol kon ik nog wel wat gas geven. Binnen wat mag natuurlijk.  Toch voelde ik bij die tweede verkeersdrempel daar wel even een soort gewichtloosheid...
Maar René van der Pluijm kwam op z'n ijzeren spaakwielenros toch het eerst aan, ikzelf met m'n oude Golf als tweede en Peter Sterrenburg als voetganger als derde. Het was wel geinig om te doen! Toch zal deze uitslag me niet nopen vaker met de fiets te gaan. Ten eerste heb ik m'n fiets twee weken terug weggegeven aan een broer van me, ten tweede heb ik een gigantische hekel aan fietsen! Binnen de stad doe ik dan ook vrijwel alles lopend, behalve m'n weekboodschappen.
Zondag heb ik de klassieke boten op de Gependam bekeken. Ik was er net een paar minuten en kwam toen Harry Wijchers tegen. Hij weet alles van boten en de zaker eromheen, en zo was het bezoek aan de boten voor mij net een documentaire met Harry als commentaarstem. Heel grappig! En zo leer je nog wat, tof!