Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 29-10 t/m zondag 4-11-2007

Maandag de 29e en dinsdag de 30e: Vandaag, dinsdag, las ik in een krantje op m'n werk een opzienbarend iets! Er is een grote waarschijnlijkheid dat het beschreven leven van Jezus Christus geënt is op het werkelijke leven van Julius Ceasar! Oftewel: Julius Ceasar was eigenlijk Jezus! Niet letterlijk, maar wel indirect. De overeenkomsten zijn legio en de toevalligheden te veel, en er komt zéér binnenkort een documentaire van in de bioscoop! Die ga ik dus écht wel kijken, dat lijkt me bére-interessant...
Het zou wel gigantische consequenties hebben als dit waar is. Op zich niet voor de uitgangspunten waar de christelijke deelreligies en de islam voor staan, maar wel voor de verhalen waar ze uit voort komen. Als het waar blijkt te zijn dan ben ik als niet-religieus gebonden persoon eigenlijk hetzelfde als Asterix en Obelix uit dat kleine dorpje in Gallië, daar kon Ceasar het ook al nooit van winnen...
Het komt wel naadloos overeen met wat ik hier in deze log enkele weken terug al een paar weken poneerde: dat de religies gemaakt zijn door het kapitalisme vanuit het "Divide et impera, het verdeel en heers", en dat de Romeinen de eersten waren die zich echt bewust waren van het kapitalistische systeem. En van de mogelijkheden ervan tot heersen. Bére-interessant allemaal, geweldig!

Wat ik net ook las, op de [NHD-site], is dat het college van Stede Broec instemt met de Zuidvariant van de Westfrisiaweg. Tof! En ook geruststellend dat wij stronteigenwijze Westfriezen over de wérkelijk belangrijke zaken voor de regio voor de lange termijnontwikkelingen wél op (bijna) één lijn kunnen zitten! En op diezelfde site las ik ook dat de eerste jongeren die de Duitse toeristen overvallen hebben opgepakt zijn! Hoera!!! Nu hopelijk ook nog degenen oppakken die m'n dochter in haar huis overvallen hebben, en we raken weer op orde in de regio. Drugsaanpak met jongeren, drankaanpak met jongeren, het gaat beter.

En ten laatste: het is nu toch écht wel herfst. Binnenkort wordt het krabben op de autoruiten, eerdaags maar eens ijskrabbers en ruitondooierspuiten in de auto leggen.

Woensdag de 31e: Om iets idioots te noemen, lees [dit] maar eens! Dit land herbergt toch echt wel allerlei mafketels, onvoorstelbaar soms.

Voor de rest vandaag kleding gehaald bij de kleermaker. Voor wie het nog niet wist, we hebben tegenwoordig een kleermaker in de stad. Hij zit aan het eind van de Westerstraat, in de Zuiderkerkstraat. Die man kan alles repareren, het is ongelooflijk! Het is in mijn ogen een geweldige aanwinst voor de stad, wie kan er tegenwoordig nog kleding repareren tenslotte?!

In Medemblik is een groep van 17 rovende en terroriserende jongelui opgepakt. De leider was 14... Maar ik hoop dat die gasten keihard aangepakt worden, dit moet de kop ingedrukt worden! En niet te vergeten: schadevergoedingen tot de laatste cent eisen en uit laten betalen aan de slachtoffers! Dat geldt ook voor degenen die ze in Enkhuizen oppakken.

En als laatste ga ik een zekere wethouder eens aan z'n jasje trekken morgen. Er duurt iets véél te lang wat nu 13 maanden begonnen is, en waar toezeggingen over gedaan zijn! Zo ook onder zijn portefeuille iets wat al 5 maanden terug toegezegd is! Soms moet je onaardig zijn, of eventueel gaan handelen als je de indruk krijgt aan het lijntje gehouden te worden, en dat ook waar blijkt te zijn. Excuses werken niet eeuwig...

Donderdag de 1e: Ik las dat 66% van de lokale bestuursvoorzitters van ChristenUnie het [voorstel van Lont]  steunen. Dat is een behoorlijk grote meerderheid dus. Het houdt in dat een meerderheid van die partij mensen op grond van aangeboren eigenschappen, die niemand kwaad doen met die eigenschap, willen uitsluiten van functies. Dit zet mij, zoals ik in m'n stukje al schreef, uitermate aan het denken. Het is namelijk fundamenteel hetzelfde als zwarten uitsluiten om een aangeboren kleur, mensen met blauwe ogen uitsluiten om een aangeboren oogkleur, vrouwen uitsluiten omdat ze als vrouw geboren zijn. Dit pik ik dus niet.
We zitten lokaal in een coalitie met de CU. Aangezien ik absoluut niet samen wil besturen met een partij die er basaal dezelfde visies op na houdt als bijvoorbeeld een NSDAP op bevolkingsgroepen, of een NVU op bevolkingsgroepen, wil ik weten hoe die lokale CU denkt over deze materie. Als de lokale afdeling van de CU ook mensen wenst uit te sluiten op een willekeurig gekozen, blijkbaar op religieuze gronden als "inferieur" gekenmerkte eigenschap, dan nok ik met die fractie. En dat is heel duidelijk wat ik doe en denk, niemand die me hiervan kan stoppen.
Een partij die kan bestaan dankzij artikel 1 van de grondwet, en die dan die grondwet zelf aan de laars lapt... Onvoorstelbaar!

Vanavond naar het Ondernemerscafé van de Ondernemers Federatie Enkhuizen geweest. Daar heb ik héél interessante dingen gehoord, en daar leer je veel van. En voor de rest vanavond.... Maar dat vertel ik niet, dat is aan de politie om uit te voeren en te onderzoeken! Ben benieuwd...

Vrijdag de 2e en zaterdag de 3e: Vrijdag was het redelijk druk op het werk, maar ook grotendeels doordat er momenteel weinig mensen rondlopen. Eén is net met pensioen, één is thuis vanwege de geboorte van een dochter, één is langere tijd vrij ernstig ziek, en twee hadden vrij.
Zelf ging ik ook eerder naar huis, er werd vandaag een scootmobiel afgeleverd via de WMO bij de vriendin van de Vette Knol. Ze is door een ziekte steeds moeilijker ter been, en nu heeft ze zo'n ding gekregen. Ik denk dat haar actieradius er enorm door vergroot wordt, en dat is heel leuk als je bijvoorbeeld even naar het gemeentehuis moet, naar de speeltuin gaat met je kind, een boodschap wilt halen op dagen dat het niet zo best gaat, en wat al niet meer. Het is hartstikke goed dat deze dingen uitgevonden zijn!!!! Maar ik ging ook eerder naar huis, ik wilde de uitleg van dat apparaat bijwonen. En de aflevering van zo'n apparaat is voor degene voor wie zoiets afgeleverd wordt nogal confronterend met waar je op dat moment staat in het leven... Het is het leven. Maar tóch geweldig dat het bestaat en mogelijk is!

Vanmorgen, zaterdag, een [briefje] geschreven naar het bestuur van ChristenUnie. Het is denk ik wel goed om te horen hoe de lokale CU denkt over het geheel wat er binnen de partij aan de hand is over homosexuelen. Al moet ik eerlijk zeggen dat wethouder Dirk van Pijkeren er in een informeel gesprek met mij afgelopen donderdag zeer duidelijk in was dat hij de mening van Yvette Lont totaal verwierp. Maar dat verwachtte ik al, hij had voorheen binnen de SGP al een standpunt over vrouwen dat lijnrecht tegen het SGP-standpunt inging. Hij had gewoon hetzelfde standpunt over vrouwen dat alle Nederlanders hebben, namelijk vrouwen gelijkwaardig in alle opzichten aan mannen. Niets geen raar reli-standpunt wat dat betreft, en nu wat betreft die Yvette Lont ook niet. Maar het gaat ook om de fractie en bestuur.

Het blijft toch altijd wringen in zaken tussen wel- en nietreligieuzen. En dan maakt de soort religie niet uit, het gaat om wel of niet. Het is overal ter wereld zo, en overal ter wereld lopen de emoties dan ook vaak hoog op in zaken. Tot oorlogen aan toe... Het is onoplosbaar, duidelijk.
Zelf ervaar ik het ook vaak als bizar. De personen die ik ken die religieus zijn mag ik allemaal wel. Sommigen ook hartstikke graag. Het zijn leuke discussies die je kunt voeren, niets is bedoeld uit rottigheid, het is gewoon hoe mensen denken en geloven. Zoals overal ter aarde. Maar dan met dingen als over homosexuelen, of over de subsidie aan de Westerkerk, of wat dan ook, dan sta je ineens tegenover elkaar. De streep die tussen je in zit is dan gigantisch breed en onoverkomelijk. Terwijl je elkaar persoonlijk heel goed kunt lijden of elkaar gewoonweg graag mag. Dan begrijp ik soms hoe oorlogen ontstaan zijn tussen redelijke mensen die geen hekel aan elkaar hadden, hoe broedertwisten onstaan zijn, hoe dingen gebeuren waarvan niemand ooit zou willen dat ze gebeuren. Het lijkt de tragiek van de mensheid wel te zijn dat iedereen het beste wil voor z'n soort en medemens, en dat dit juist hetgene is dat de grootst mogelijke ellende over miljoenen uitstort en al eeuwen uitgestort heeft. Of natuurlijk toch het "Divide et impera" van de Romeinen dat ons tot in de lengte der dagen zal blijven teisteren...
Soms vraag ik me af of het ooit allemaal zal stoppen, en dan stoppen zonder dat het pas stopt als de mensheid aan z'n eind loopt. Dat laatste zal ook ooit gebeuren natuurlijk, en dat is vreemd om te beseffen.

Maar okee, vandaag komt er nog visite omdat dochter Langbroek pas terug 15 is geworden. Ik hoop dat het gezellig wordt. Het is een hele leeftijd, 15 jaar!

Zondag de 4e: Ik vraag me af wanneer de eerste schop de grond ingaat voor het nieuwe onderkomen van buurtvereniging Plan-Zuid.
Ik vraag me af wanneer het toegezegde geld voor Radio Enkhuizen eindelijk eens overgemaakt wordt op de wijze die toegezegd is.
Ik vraag me af waarom het zo is dat het erop begint te lijken dat de peuterleidsters van de peuterspeelzalen geen werk lijken te hebben straks ondanks dat de raad geëist heeft dat ze geen hinder, inkomensachteruitgang en verandering van arbeidsvoorwaarden zouden krijgen bij een overgang naar een andere instantie.
Ik vraag me af waarom colleges steeds weer proberen Enkhuizen vol te bouwen met vierkante blokkendozen. Ik vraag me af waarom partijen die daar in het niet zo verre verleden aan meegewerkt hebben net doen of dat niet zo is door het te verzwijgen.
Ik vraag me af waarom ik de enige ben die het een gigantische onzin vind dat we nu bijna 700.000 euro uitgeven aan een bruggetje voor een miniem stukje water terwijl er veel betere mogelijkheden waren. Als het niet meer wordt...
Ik vraag me af of er geanticipeerd wordt op te verwachten parkeerproblemen in de buurt rond Appie Heijn als er op de plaats van het huidige postkantoor ook een supermarkt komt.
Ik vraag me af waarom soms dingen recht gepraat worden die krom zijn.
En ik vraag me soms af hoeveel mensen er eigenlijk wérkelijk oprecht zijn in de dingen die ze zeggen te vinden, denken en doen. Sommigen liegen tegen me, gewoon echt bewust.