Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 30-10 t/m zondag 5-11-2006

Maandag de 30e nog wat dingen nagekeken voor de raad van morgen, al zijn de onderwerpen geen onderwerpen voor mij. Je wilt het allemaal wel weten natuurlijk. Gister had ik ook nog dingen nagelezen.
Als het goed is komt de coalitie nog bij elkaar vanavond, maar Harry zal me nog berichten wat daar besproken is denk ik.
Vandaag zat ik na te denken over die jongeren, of deels kinderen eigenlijk, waar ik afgelopen weekend over schreef. Ik vind het wat hoor! Het is de moeite waard om er eens met mensen uit de raad over te praten, mensen die dit soort dingen ook ter harte gaat en zich ermee bezig houden. GroenLinks, SP, ChristenUnie denk ik. Met mijn partij erbij moeten we er toch eens echt over kunnen praten en er iets op proberen te vinden, ik vind het niet normaal dat dit soort dingen gebeurt. Zoals ik al eens eerder gezegd heb, volgens mij gaat er een behoorlijk deel van een generatie naar de knoppen! Maar eerst morgen de raad, woensdag een bespreking en volgende week de de steunfractiebijeenkomst en dan de Programmabegroting.

Dinsdag de 31e de raadsvergadering gehad. Het was een rustige vergadering, waarvan de agenda op de site van [Enkhuizen] staat. Voor NE heeft Rob de Jong het woord gedaan, het waren onderwerpen die hem aangingen. Bij ons gaat het zo dat degenen die iets in de commissie hebben gedaan dat ook in de raad ter hand nemen.
De coalitieperikelen zijn weer over. PvdAer Jan van Oostende en ik hebben gepraat en wederzijds elkaars grieven kunnen uitspreken en begrijpen, en met Joke Kuijsten heb ik twee keer gepraat. Aangezien zij een dagje ouder is, en dus ook een dagje wijzer leer je dingen anders zien, of er anders mee omgaan. Feitelijk gaat het natuurlijk gewoon om miscommunicaties, iedereen spreekt Nederlands in z'n eigen taal. Maar uiteindelijk is alles mensenwerk, en mensen zijn nu eenmaal allemaal anders. Net als in relaties heb je in coalities ook wel eens hommeles, en de ne keer geeft de n een schreeuw dat hij of zij iets niet pikt, en de andere keer de ander. Nu was ik het toevallig, en een andere keer zal een ander het doen. En ieder geeft zo'n schreeuw op z'n eigen wijze, zo gaat dat nu eenmaal. Maar het gaat er uiteindelijk om dat iedereen het beste probeert te doen voor waar hij voor zit en voor gekozen is. In mijn ogen probeert iedereen dat ook moet ik zeggen.
Dus wat mij en iedereen denk ik betreft: een stabiel bestuur van vier jaar waarin oppositie en coalitie ieder z'n inbreng hebben om deze stad stukje bij beetje te verbeteren!

Woensdag de 1e 's avonds samen met raadslid Rob de Jong naar een bespreking geweest, en daarna de antwoorden gaan lezen die we gehad hebben op vragen betreffende de Programmabegroting. Morgen kan ik niet naar de steunfractievergadering, ik mt iemand ergens mee helpen wat beslist niet op een andere avond kan! Wel raar, precies juist op deze vergadering, over de begroting... Eigenlijk sla ik helemaal nooit een vergadering over waar ik bij behoor te zijn, maar deze keer dus wel. Maar zo kom ik amper toe aan iets doen met die antwoorden op de vragen. Al waren de antwoorden wel goed helder moet ik zeggen.
Gister in de raad kregen we nog roomsoezen omdat Herma Compaan van de ChristenUnie in verwachting is. Ook heel toevallig, het ene CU-raadslid wordt oma en de ander is bijna tegelijkertijd in verwachting! Nieuw leven op de planeet
En als ik zo op m'n kalender kijk, dan is het de komende weken ook nog druk met van alles, maar dat kan nog veranderen. Niets is zeker in het leven.

Donderdag de 2e t/m zondag de 5e: Ik zag op het nieuws Isralische soldaten schieten op Palestijnse vrouwen en kinderen, allemaal ongewapend. Wt er ook aan de hand is, dit doe je dus niet. Als ik al een zijde zou moeten kiezen dan kies ik doorgaans de kant van Isral, maar dit vind ik gewoon brute moord en doodslag, het kan gewoon niet. Daarom heb ik onderstaande gekopieerd van internet:

'Universal Soldier'

Geschreven en gezongen door Buffy Sainte-Marie.
Ook gezongen door Donovan.

He's five feet two and he's six feet four
He fights with missiles and with spears
He's all of 31 and he's only 17
He's been a soldier for a thousand years


http://www.franceweb.fr/poesie/soldat-16.jpg

He's a Catholic, a Hindu, an atheist, a Jain,
a Buddhist and a Baptist and a Jew
and he knows he shouldn't kill
and he knows he always will
kill you for me my friend and me for you

http://www.inidia.de/soldat_klein.jpg

And he's fighting for Canada,
he's fighting for France,
he's fighting for the USA,
and he's fighting for the Russians
and he's fighting for Japan,
and he thinks we'll put an end to war this way

And he's fighting for Democracy
and fighting for the Reds
He says it's for the peace of all
He's the one who must decide
who's to live and who's to die
and he never sees the writing on the wall

http://www.zemos98.org/prensaovniunia/ovni/nablus%20soldat.jpg

But without him how would Hitler have
condemned him at Dachau
Without him Caesar would have stood alone
He's the one who gives his body
as a weapon to a war
and without him all this killing can't go on

http://www.altremappe.org/GuerraPreventiva/iraq-soldat-gruppo.jpg

He's the universal soldier and he
really is to blame
His orders come from far away no more
They come from here and there, and you, and me
and brothers can't you see
this is not the way we put an end to war.

.............................................................

http://www.kevinsites.net/images/10-2003/The%20Soldier.JPG

http://www.comw.org/images/soldiers.jpg