Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 15-10 t/m zondag 21-10-2007

Maandag de 15e en dinsdag de 16e: Rumble in the jungle van Enkhuizen over eenden in het Snouck van Loosenpark die weggehaald zijn door de gemeente. Jan Franx krijgt politieke eendenshit over zich heen las ik in de krant. Tja, hoort erbij jochie...  Iedereen is boos, en de andere iederenen juist weer niet.
Zelf was ik eerst ook boos, tot ik dus inderdaad hoorde van kindertjes die aangevallen waren door die eenden. Het ging volgens mij om die muskuseenden, en die zijn best groot. Een beetje tussen ganzen en eenden in. Die kindertjes durfden het park niet meer in, een aanvallende groter-dan-normaal-eend is voor een kind best wel eng denk ik. Een volwassene geeft zo'n eend als hij aanvalt gewoon een rotschop denk ik, of een zacht verwijderschopje. Het laatste zou ik doen, met de voetbalkant van m'n schoen of zo. Maar ja, we horen wel hoe het allemaal weer afloopt. Als ze maar niet afgemaakt worden omdat ze gewoon bestaan.

Maandag was m'n dochter 15 geworden, en dat was wel gezellig. We waren zaterdag naar Hoorn geweest, ze mocht deze keer zelf uitzoeken wat ze wilde binnen de kaders van papa's niet altijd even uitbundige geldbuidel. Zoeken met een vrouwspersoon is dan ook écht zoeken...  Dat weet iedere manspersoon! Maar ze kwam er uit, en "nam" een leuk stel laarzen. Tegenwoordig worden laarzen weer veel gedragen, ze staan bij bosjes te koop in die schoenenwinkels. In ieder geval kan ikzelf na zo'n stuk lopen ook weer bijna nieuwe schoenen kopen, er is volgens mij een centimeter schoenzool verdwenen

Voor de rest, och. Er is een collega verdwenen in het oudzijnzcircuit. Bij elkaar bij verschillende bedrijven heb ik zo'n kwart eeuw met hem samengewerkt. Het zal heel vreemd zijn dat ik niet meer ruzie met hem kan maken, gein kan schoppen, over hem kan roddelen, door hem beroddeld worden, en het einde van de dagpraatje kan houden. Dingen komen, dingen gaan, dat heet vergankelijkheid.

Voor de rest lees ik op m'n laptop stukken, lees op papier stukken, en moet ook nog van alles regelen omdat ik een tijdje bij de vriendin van de Vette Knol ga zitten. Dan kunnen m'n dochter en haar moedertje zolang in mijn huis gaan zitten. M'n dochter wil en durft absoluut niet meer in het huis te wonen en slapen waar ze door die drie figuren met pistolen mishandeld en overvallen is.
Het kan een tijd duren voordat ze een ander huis krijgen dat een beetje netjes is zoals het huis dat ze achterlaten is verteld door de Woningstichting, dus ik reken er maar op dat ik pas in het voorjaar of daaromtrent terug kan in m'n eigen huis.
Het zal wennen zijn om met een ander samen te wonen, en ook niet in m'n eigen huis. Maar voor m'n dochter en haar moedertje is het juist hartstikke goed om met z'n tweeën te kunnen zitten ipv nu al zes weken bij een ander in. Die ander is de halfbroer van m'n dochter, mijn ex-stiefzoon. Iedereen heeft tenslotte z'n privacy nodig. Dus is dit in mijn ogen de maximaal haalbare oplossing. Het is tof van de vriendin van de Vette Knol dat ze mij in huis neemt voor dit doel, tenslotte ben ik absoluut geen makkelijke en onopvallende persoon die in je huis komt... 

Woensdag de 17e was een beetje een brekerig dagje. Gisteren is degene die bij ons op het bedrijf het meest heftruck rijdt met pensioen gegaan, en daarom dacht ik vandaag van: "Ik ga eens even die vrachtwagen lossen die daar staat". Onder het naar achter wegdraaien viel m'n mobiel uit m'n zak, en reed de heftruck met z'n achterwiel precies over die telefoon heen. Het apparaat was nog platter dan het damestelefoontje van m'n dochter... Maar hij deed het niet meer, en m'n SIM-kaart was ook aan gruizels, nu moet ik dus zo'n 160 telefoonnummers die in die telefoon stonden zien te achterhalen!
Als ik weer een nieuwe heb van de verzekering die bij het abonnement inzit, dan maak ik voortaan maar een backup op de computer van alle contacten die in de telefoon staan, toch wel makkelijk!

Na dat incident reed er in het magazijn een vrachtwagen op een vrachtwagen die al binnen stond, en de voorkant van vrachtwagens is tegenwoordig van polyester. Dus was het krakkrak spetter!  Zo breekt een dagje lekker door.
Met die telefoon was wel weer een heel geregel met verzekeringen etc, maar wat moet dat moet. Het kost allemaal wel weer tijd als water, en dat is lastig momenteel. Overal heb ik tijdgebrek voor, uiterst irritant!

We gaan ook onze hypotheekrente kwijtraken las ik, en de basisbeurs voor studenten gaat weg, plus de aftrek voor de zorgpremie verdwijnt. Waarmee definitief de zorg in Nederland een gigantisch duur iets wordt. Studeren een hogere drempel, medische zorg een hogere drempel... Allemaal financiële drempels! Maar ja, in Nederland komt men toch niet in actie, helaas pinkakaas. Het blijft hier doorgaans bij slikken en doorwurgen.

Donderdag de 18e t/m zaterdag de 20e: Donderdag hoorde ik bij het naar huis rijden in m'n auto op het nieuws dat er in Haarlem een meisje bij een huisoverval licht gewond was geraakt. Ze werd overvallen door drie man met bivakmutsen op, met donkere pakken aan en pistolen en een donkere/getinte huidskleur. Ze wilden geld, en doorzochten het hele huis. Een treffende, exacte gelijkenis met de huisoverval op m'n dochter! Ik vraag me af of de politie ook die link zal leggen... Voor wie het interesseert: met m'n dochter gaat het langzamerhand weer beter, ze weet het steeds beter te plaatsen allemaal. Ze is in één klap een stuk volwassener geworden, en misschien doorstaat ze inderdaad de [winter] en komt als een sterker bloempje terug! Ik hou van m'n dochter.

De Kat en Hondbrug is weer eens één van de items die commotie veroorzaakt. Niet helemaal onterecht, het begint zich langzaam tot een lokaal dramaatje te ontwikkelen. De havenhoofden blijken geen 2,5 meter in de grond te zitten maar 5 meter diep! De experts hadden dit zelfs niet verwacht, het is ongelooflijk dat de Enkhuizers van vroegere eeuwen havenhoofden zó ontzettend diep hebben weten te metselen! Dat moet voor die tijd een gigantisch technisch probleem zijn geweest zeg. Maar het gaat wél weer een ton extra kosten... Wat mij ertoe laat neigen dat mijn oorspronkelijke idee om de boel aan het Waaigat te dempen en er een park met daaronder een parkeergarage op loopafstand van de binnenstad te creëren toch veel beter te vinden dan een stukje stinkwater open te laten met zoveel bijkomende kosten.

We moeten ook 120.000 euro extra reserveren voor wachtgelden voor wethouders. Nu is Herman Bode er natuurlijk bijgekomen. Klaas van der Veen zei in het NHD dat fracties er eens rekening mee moesten houden als ze wethouders wegstuurden, doch het is nog steeds zo dat de PvdA onder zijn verantwoordelijkheid als fractievoorzitter de aanzet heeft gegeven voor de breuk in de coalitie! Deze 120.000 euro extra is sterk mede bepaald door hemzelf, heel makkelijk.

Verder vraagt Stichting De Westerkerk 200.000 euro subsidie om de muren van de Westerkerk te kunnen stucen. Hoe ik daar over denk heb ik [hier] nogal duidelijk omschreven... Boos ben ik op ze, en uiterst boos op de christenen van de straat! Zulke fundamentele censureringen pik ik écht niet, en ik ben dus écht niet van plan aan dit soort dingen mee te werken, ook niet indirect!

Maar ik ga vandaag, zaterdag, maar eens voorbereidingen treffen om morgen te verkassen naar het huis van de vriendin van de Vette Knol. Het is voor een paar maanden neem ik aan. M'n dochter en haar moedertje zijn ermee geholpen tot ze een nieuw huis hebben, en daar gaat het allemaal om!!
Wat ik meeneem zijn de mannendingen: laptop, laders, onderbroeken, werkkleding etc. Alles wat ik vergeet haal ik gewoon later op, tenslotte is twee minuten lopen van de Vette Knol naar de Paulus Potterstraat niet echt een gigantische klus.

Zondag de 21e naar de verjaardag van m'n vader gegaan. Dat was leuk omdat ik al m'n broers weer eens zag, en een broer van m'n moeder met z'n vriendin die ik al jaren niet gezien heb.
Die broer van m'n moeder woonde vroeger een tijd bij ons en vertelde ons als kleine jochies vroeger altijd allerlei grote verhalen die we onvoorwaardelijk geloofden! Een heleboel van die verhalen weet ik nu nog, zó'n indruk maakten die! Bérespannend was het... Hij was zeeman, en maakte in die tijd dus dingen mee die met een gigantische "duimsaus" uitvergroot werden ter leringhe ende vermaeck van ons kindertjes
Tegenwoordig vertel ik zelf wel zulke verhalen aan kindertjes, die ook alles geloven wat ik vertel... Bijvoorbeeld aan het jongetje waar ik "godfather" van ben  Leuk!

's Avonds ben ik ingetrokken in het huis van de vriendin van de Vette Knol. En daar zit ik nu eventjes tot m'n dochter en haar moedertje een ander huis hebben.