Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 9-10 t/m zondag 15-10-2006

Maandag de 9e en dinsdag de 10e: Maandag de hele dag naar de herhaling Bedrijfs Hulp Verlening (BHV) geweest met een collega. Wij doen dat bij Robé op de Industrieweg in Andijk. Het is daar voor de cursisten immer een uiterst verzorgde dag! En je leert er ook nog een hoop, en daar gaat het natuurlijk om. 's Avonds aan het lezen gegaan en nog een rare film gekeken. Laatst  had ik een DVD gekocht, de film Mike Blueberry. Ik dacht dat dit een soort Clint Eastwoodachtige film was, en zo begon het ook. Maar het eindigde als een soort filmische LSD-trip, zo vaag als het maar kan voor een film uit dat genre...
Vandaag stond er een ingezonden brief in de krant van de vrouw van Jan Baas, en die was recht uit het hart geschreven! Hartstikke goed dat ze zo naar buiten durft te komen naar de mensen van Enkhuizen!
En voor de rest: druk op het werk, een rare raadsbrief waar ik het totaal niet mee eens ben via de email binnen gekregen, de politieke wandelgangers kunnen de site niet bijhouden door de drukte van de politieke werkdruk, en ik ga ook lezen vanavond...

Woensdag de 11e: vandaag een pagina van m'n site gehaald. Dat gebeurt niet vaak, maar ik heb er dingen op beweerd die ik op dit moment niet kan staven. Ik had gegevens over die dingen, en die ben ik kwijt doordat ze op m'n oude pc stonden die vlak voordat ik een nieuwe kocht gecrasht was. Dus dat wordt weer op onderzoek gaan, ik ga nu natuurlijk doen wat ik vind dat ik moet doen! Duidelijk!
Vanavond ook nogmaals een mail gestuurd over onderzoek van UV-straling op de Vette Knol, deze maal richting de TU te Delft. Anderen die ik had benaderd konden niet waarmaken wat gezegd werd, en ook dit wil ik tóch afmaken. Ik ben er volledig van overtuigd dat ik gelijk heb met wat ik vorig jaar beweerde over gereflecteerde UV-straling daar vanaf die alu-beplating! Het is gewoon duidelijk een technische kwestie, en ik snap totaal niet dat anderen dit niét zien.
Vandaag had ik de Programmabegroting maar mee naar m'n werk, kan ik in de schaft ook nog wat lezen. 's Avonds moet ik tenslotte ook nog eens m'n gewone leven leiden, althans, de noodzakelijke dingen des levens doen. Af en toe is het wel wat benepen met die tijd moet ik zeggen... En je hebt ook wel eens gewoon geen zin.
Vandaag las ik ergens dat de jackpot van de Staatsloterij volgende maand 8 miljoen euro is. Nu zeg ik al jaren dat ik graag eens een hoofdprijs ergens mee zou willen winnen, en ik denk dat ik dan ook maar eens een lot ga kopen. Tenslotte is een kans van 1:10.000.000 bijna gewonnen...

Donderdag de 12e t/m zondag de 15e: Donderdag gewoon de fractievergadering voor de commissies, we hebben voor wat de agenda's waren vrij lang vergaderd moet ik zeggen. En dat terwijl er twee man niet waren, dus twee man geen mening of visie in de discussie inbrachten!
Vrijdag had ik 's middags vrij genomen om over hypotheken te praten. Dat vind ik altijd maar een rare materie, vooral de verschillen die er tegenwoordig in al die vormen van hypotheken zitten. Ook 's avonds wat dingen doorgelezen, en gebeld over uitleg over iets dat ik niet snapte. En zomaar een keer op tijd m'n bed in...
Zaterdag zou ik de trein naar Alkmaar nemen, in m'n ééntje, om daar naar een cadeautje te gaan kijken voor m'n dochter die 14 jaar wordt. Heel raar, toen ik dat retourtje uit de automaat had gehaald bleek het een retourtje Amsterdam CS te zijn... Ik denk dat ik de trein zó automatisch associeer met Amsterdam dat ik gewoon dus vanzelf een kaartje A'dam CS intikte! Alkmaar ga ik doorgaans met de auto heen. Nou ja, dan maar naar Amsterdam, dat is altijd wel leuk.
In de hoofdstad heb ik direct grote vriendin Joseetje gebeld, zij is tenslotte ook een meisje van 14 geweest, en die liep mooi met me de stad door voor m'n dochter. Uiteraard kies ikzelf tóch uiteindelijk zélf het cadeau, zo gaat dat altijd. Meestal heb ik vantevoren een richting in m'n hoofd voor dochter Langbroek, maar nu was dat niet zo.
Maar de dag eindigde om 10 uur met een lekkere, door grote vriendin Joseetje klaargemaakte maaltijd Aziatisch iets na eerst een geruime aangename tijd doorgebracht te hebben in Café van Daele  Althans, eindigde bijna. Aangezien ik niet van plan was in onze mooie hoofdstad te vertoeven dit weekend nam ik de trein richting Enkhuizen. En maakte kennis met de voor mij nieuwe regelingen! Tussen half 12 en half 1 rijdt er géén trein meer 's nachts, dus als je half 12 mist moet je gewoon een uur wachten! Ik dacht de trein van 12 uur te nemen, nee dus, drie kwartier wachten in een t-shirtje en een spijkerjasje. Koud dus! En boring... Tja, alles wordt nu eenmaal minder, ook het aantal treinen dat rijdt.
En zondag was één grote haastige dag die wederom eindigde in een overmatig lekkere maaltijd bij de vriendin van de Vette Knol!  Het was een soort pastagerecht dat ik niet kende, maar lékker!!