Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 25-9 t/m zondag 1-10-2006

Maandag de 25e 's middags vrij genomen zodat ik nog wat kon doen wat ik wilde doen voor dinsdag. En 's avonds voor het eerst naar de ouderraad, was wel leuk. Ik had geen idee hoe dat gaan zou zoiets, en nu weet ik het. We kregen ook de nieuwe aanbouw van de RSG te zien, de praktijklokalen etc, en dat was mooi om te zien. Best wel luxe, maar je hebt daar dan wel een goede uitstraling mee als school. Voor de rest waren de onderwerpen ook wel interessant, een aantal althans. Dat verschilt per persoon natuurlijk.
En voor de rest, ach, tja, het lijkt me leuk om eens iets te winnen in de Staatsloterij of zo. Het probleem is dat ik nooit een lot koop, en zo win je ook nooit wat natuurlijk. Ook al heb ik geen idee wat ik zou doen met heel veel geld, onleuk zal het niet zijn om een leuke prijs te winnen. Veel spullen zal ik niet echt kopen denk ik, eigenlijk heb ik aan materiaal in verschillende vormen alles wel wat ik denk nodig te hebben. Kleding, een auto die het doet, een tv die het nog steeds doet, brood, de computer waar ik mee op internet kan ook al is dat niet heel snel, muziek en een installatie die het nog steeds goed genoeg doet, en meer opzienbarends is eigenlijk niet nodig... Waarschijnlijk ben ik goed aangepast aan het sloeber zijn naar de maatstaven van wat in Nederland wel/geen sloeber is. Een soort sloeber-evolutie...  Ik ga maar eens over "bezit" schrijven, weekcitaten op deze site denk ik. Dan zal ik wel even moeten nadenken, ik kan niet zeggen dat er erg veel bezit is langsgekomen in dit leven. Dus veel ervaring met bezit heb ik ook weer niet  Ik zat vorig jaar samen met de co van Petra op de Autorai in een Suzuki Vitara Grande, en dat was wel leuk. Die auto zat lekker, en "voelde" wel alsof hij iets Hansigs had. Behalve dan de portemonnee die erbij hoort, dan zou het meer een 6e-hands Suzuki Vitara Extra Petit de Petit moeten zijn

Dinsdag de 26e en woensdag de 27e: Dinsdag was de raadsvergadering over de WMO. Het was een behoorlijk chaotische vergadering, en ik denk dat dit mede komt doordat het onderwerp WMO zó enorm veel behelst dat het voor de partijen niet doenlijk is om hier in een raadsvergadering even snel op in te gaan en visies neer te leggen. Het waren 100 pagina's leeswerk.... Onze eigen visie lag het meest in de lijn die de SP ook had, al luisterend tenminste zo door de avond heen. Maar ik vermoed dat deze vergadering voor iemand die het via de radio heeft proberen te volgen volledig één groot vraagteken was.
Er waren door diverse partijen amendementen ingeleverd, de één met wat meer "kruit" erin dan de ander, maar niet één is uiteindelijk door verschillende redenen aangenomen. Alleen een subamendement van D66. Ook zijn een aantal vragen om verduidelijking van zaken niet of niet echt bevredigend beantwoord door de wethouder, dus ik denk dat er in de toekomst terecht nog wel meer zal gaan komen. Na de vergadering is er nog behoorlijk nagepraat door deze en gene over deze en gene.
Woensdag ging ik naar de ledenvergadering van m'n landelijke partij, die werd in een gehuurde ruimte bij Radio Enkhuizen gehouden. Het was een leuke en gemotiveerde vergadering, en weer héél anders dan dat ik bij Nieuw Enkhuizen gewend ben (wat ook leuk is, maar op een andere manier). Toen we weg wilden bleek dat we daar ingesloten waren, en het alarm ging af! Wát een GIGANTISCHE herrie!!!  Gelukkig werden we snel bevrijd door Roel Mulder, en konden we allen ons eigen weegs gaan. Met gebarsten trommelvliezen, los rammelende gehoorbotjes en een wezenloze, verdoofde blik in de ogen door die herrie... Voor René van der Pluijm en ik wordt het voorlopig de eerste paar weken bij alles dat tegen ons gezegd wordt: "Hèj, wát zai je...?!  Daarna
ben ikzelf nog een tijdje blijven nakletsen daar in die ruimte, ook weer gezellig!
Morgen naar de milieudienst in Hoorn, en dus niet naar de fractievergadering. Ik ben wel benieuwd wat we daar te horen krijgen! Zoiets is altijd interessant.

Donderdag de 28e ben ik in plaats van naar de milieudienst naar de fractievergadering gegaan. De milieudienst ga ik 5 oktober heen, dat kon nog zeiden ze. Ik wilde naar de fractie, er waren verschillende politieke eieren die ik kwijt moest... Dat lukte wel, soms is ergens over praten beter dan maar doordenken en malen. Als ik zoiets doe, dat maar doormalen, kan ik nog wel eens superinpulsief handelen, en dat levert soms ietwat lastige situaties op. Vooral als die niet te herstellen zijn! Dat is nu niet aan de hand, maar ik moet nu wél weer iemand bellen met een "Sorry hoor, was een beetje boos..." Tja, wat moet dat moet. Eigen schuld!
Maar we hebben wel goed vergaderd, en ook gelachen. Om onszelf en om elkaar voornamelijk  Dat vind ik trouwens wel leuk bij Nieuw Enkhuizen en m'n landelijke partij, er zitten allemaal wel "lachebekkies" in die partijen!  Ook al gaan dingen wel eens slecht of niet zoals je zou willen, we hebben altijd weer lol met elkaar! En om elkaar... Ik moet zeggen dat dit voorheen bij Enkhuizer Belang ook zo was, ik heb vaak in een kreukel gelegen daar van het lachen!
Maar ik hoorde dat de vriendin van de Vette Knol naar de kapper is geweest en een compleet nieuwe "look" heeft... Ben weer benieuwd! In ieder geval weet ik het, dus ik kan er niet per ongeluk overheen kijken en het niet zien, hahaha! Alle mannen kennen dat wel denk ik, het gevreesde "Zie je wat aan me?" Och jee, paniek... Wat is er anders?!  Haar, kleding, make-up, schoenen, iets in huis.... Help!  Hahaha!

Vrijdag de 29e t/m zondag de 1e: buiten allerlei telefonades heb ik eens helemaal niets gedaan aan iets dat ook maar in de verste verte aan politiek deed denken! Behalve dus inderdaad de telefonades. Met die mobiel ben ik eigenlijk best wel een echte "telefonado" soms...
Maar vrijdag zag ik de nieuwe "look" van de vriendin van de Vette Knol, en ik moet zeggen dat het resultaat, binnen de mogelijkheden, in de positieve zin verbluffend was! Althans, in mijn ogen
En zaterdag en zondag weer eens een keer lekker geAmsterdamd met grote vriendin Joseetje. Die stad blijft een leuke stad! Ik heb een grote fototentoonstelling gezien, allerlei plaatsen van de aarde vanuit de lucht. Echt héél tof! En zondagochtend zag ik filmopnames bij Joseetje op de hoek voor één of andere serie die "Speijk" heet of iets dergelijks, en zich afspeelt in de Baarsjes. De opnames zijn dan ook echt op locatie, grappig. Het duurde de hele ochtend, en het was hartstikke geinig om te zien hoe dat soort dingen eigenlijk gaat. Het gebeurde allemaal onder het raam waar ik logeerde, en dat is éénhoog, dus je ziet het goed. De opnames waren voor zover ik begrijp voor het tweede seizoen van die serie. Ik zal alvast gluiperig verraden aan eventuele kijkers dat er in dat tweede seizoen een wielerronde gehouden wordt in de Baarsjes, en er een hoofdkarakter overlijdt tijdens/in die wielerronde... Maar ik zeg niet wie!
Daarna op de terugweg even bij de vader van grote vriendin Joseetje de pc van m'n dochter opgehaald, die me toen ook naar huis reed, en de rest van de avond iemand geholpen op een computer. En toen was het zomaar ineens weer half één, en bijna weer maandag (de gevoelsmaandag dan uiteraard). Zo is het weekend weer leuk, en dan gaat Jan met de Pet met een goed gemoed weer aan de arbeid op maandag!
De enige dissonant was dit weekend eigenlijk dat een deel van de telefonades weer eens ging over allerlei roddels vanuit de politieke scéne waar ik (mede) in betrokken werd als persoon, terwijl ik dat helemaal niet wil. Ik zou wel eens willen dat mensen die wat over me hebben mij zélf eens persoonlijk zouden benaderen over de grieven, inplaats van steeds iemand daarover te benaderen die mij kent of een partijgenoot van me is.... Van zulke dingen word ik sch..tziek!