Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 31-8 t/m zondag 6-9-2009

Maandag de 31e t/m woensdag de 2e: De activiteit neemt weer toe. Maandag de 31e had ik alweer een fractievergadering, die voor NE-begrippen buitengewoon geordend verliep. Geordend in efficiency en rust, heel typisch.
Het wordt nog wel eens wat met die partij....

Gister, dinsdag de 1e, hadden we in de brandweerkazerne een informatieavond over veiligheid, uitgaansveiligheid, alcohol- en drugsgerelateerde incidenten etc. Alles onderbouwd met grafiekjes hoe de zaken in verhouding lagen tov van andere gemeentes die te maken hebben met uitgaanspubliek, ook cijfermatig materiaal, informatie hoe politie en burgemeester ism de BOA's en beveiligingsbedrijf Schaaf met zaken omgaan, etc etc. Het was een nuttige en gezamenlijk gemaakte avond vond ik wel, ik heb er in een positieve sfeer iets van opgestoken.
Aanwezig waren de politiechef en wijkagent, burrie en veiligheidsambtenaar, de griffier, en vertegenwoordigers van CU, NE, SP, Lijst Quasten, en CDA + PvdA. Rob de Jong en ik waren er voor Nieuw Enkhuizen.

Vanavond, woensdag de 2e, kwam Ingedochter Claudia bij me langs omdat ik haar nog wat verder zou helpen met haar spreekbeurt morgen op school over Gilles de la Tourette. Ze doet het goed vind ik, ze wist precies wat ze wel en niet wilde vertellen. Maar omdat ik eigenlijk stiekem vergeten was dat ik vanavond ook zou helpen, en ingepland had dat ik enkele dringende rekeningen zou gaan overmaken via internet, krijg ik straks dus aanmaningen....
De avond is tegenwoordig al krapper dan voorheen, ik heb namelijk besloten te gaan proberen me om de dag te scheren. Dat scheren kost tijd met zo'n apparaat, en met mesjes kan ik het niet. Dus: tijdgebrek. Zo gaat dat maar door lijkt het wel, tijd is n van de kostbaarste zaken die ik persoonlijk heb. Of eigenlijk niet veel heb, maar daardoor dus kostbaar is.
Ik zou bijvoorbeeld hl graag die DVD willen zien die ik gekocht heb, daar staat de film op over de Rote Armee Fraktion. Maar ik kom er al twee weken niet toe hem te zien, idioot gewoon!
Als filmliefhebber zijnde koop ik trouwens die dingen ipv dat ik de boel download. Je bent liefhebber of niet vind ik, en zo ja dan doe je de dingen correct.

Morgenavond is er een medewerkersbijeenkomst van Radio Enkhuizen, en aangezien ik nu om de week op zondag van 16.00 tot 18.00 het programma "Muziek uit de Pet van Hans Langbroek" mag doen, ga ik morgen ook naar de medewerkersavond. Ik ben nu namelijk een medewerker. Afgelopen zondag had ik de eerste versie van het programma, en over anderhalve week de tweede keer.
Eigenlijk was het de bedoeling dat ik moest overwerken morgenavond, maar ik heb vanmiddag begrepen dat dit niet doorgaat. Werken zou uiteraard voorgaan!!

Maar over muziek gesproken: in mijn volgende programma over anderhalve week ga ik het eerste uur een Peter Tosh-uur houden, en daarna een Gospeluurtje omdat het zondag is!
Reggae-artiest Tosh is muzikaal gezien n van m'n idolen, en Gospel is leuk om te doen omdat het zondag is. Er is me verteld dat ik er rekening mee moest houden dat het zondag is, en het luisterpubliek dus wat specialer is. Dan lijkt voor n keertje een Gospeluur me wel tof om te doen! Bij Gospel zit ook behoorlijk wat steengoede muziek, als je dat maar wilt horen!

Donderdag de 3e en vrijdag de 4e: Donderdag heb ik bij de medewerkersavond van Radio Enkhuizen gezeten, en daar heb ik toch nog aardig wat van opgestoken.
Maar sowieso vind ik dat in stadjes als Enkhuizen lokale fenomenen van radio en tv iets toevoegen aan de sociale cohesie van een stad. Mensen raken genformeerd over lokale zaken die ze anders missen. Zoals in Enkhuizen de lokale TV-krant dagelijks informeert over zaken die in de stad spelen, maar ook over dingen die georganiseerd worden, waar vrijwilligers voor gevraagd worden etc, is daadwerkelijk een toegevoegde waarde te noemen.

Nu met de door hoog-kapitalistische devoten als PvdA, CDA en hun consorten ingezette individualisering van de bevolking en privatiseringen van alles dat eigendom is van die bevolkingen, krijgt de Enkhuizer bevolking steeds minder gelegenheid kennis te nemen van haar eigen lokale informatieschenkers op televisie.
Nieuwe aanbieders als bijvoorbeeld Digitenne boren de markt in Enkhuizen aan, net als overal, maar geven het signaal van lokale media niet door. Dat betekent dus inderdaad dat ook hoedanigheden als de lokale Kabelkrant en lokale radio steeds minder gelegenheid krijgen bij de mensen thuis te komen. Cq, dat de toegevoegde waarde van lokale media ter bevordering van sociale cohesie in duigen aan het vallen is, opgeofferd wordt aan de grote goden Geld, Vrije Markt en Het Is Te Koop. Zoals alles dat te maken heeft met menselijkheid, met enige saamhorigheid en humaniteit, opgeofferd wordt aan geld of alleen nog te koop is.
Menselijkheid en humaniteit als handelsartikelen..... Hoezo verloedering van de samenleving?!

Al dat soort dingen dat puur en alleen om geld draait, puur en alleen om kapitaalsvergroting en bezitsvergroting van enkelen draait, groepsgevoel en daaraan gekoppelde medemenselijkheid kapot maken, dat ervoor zorgt dat steeds meer van het totaalkapitaal in handen is van een steeds kleinere groep, dat ervoor zorgt steeds meer openbare buitenruimte in bezit is van een steeds kleinere groep veelbezitters, dat ervoor zorgt dat er daardoor in verhouding steeds minder geld overblijft voor
- Onderwijs
- Medische zorg
- Zorgtaken
- Ouderenzorg
- Sociale voorzieningen
- Infrastructuur
- Kwaliteitsverbetering van leefruimtes
- Economische activiteit en geldroulatie in het Midden en Klein Bedrijf (de grootste werkgever in Nederland!)
- Opvang van psychiatrisch gestoorden zodat er steeds meer gestoorde daklozen en idioten los rondlopen die eerst veilig en humaan begeleid konden leven
- Politietaken
- Sportvoorzieningen
- Und so weiter, und so weiter, und so weiter....
hebben ervoor gezorgd dat ik samen met enkele anderen een clubje opgericht heb dat gaat nadenken he hier op eigen wijze mee om te gaan. We hebben een drieste clubnaam gekozen die de potentie aan driestheid dekt waarvan we denken dat die misschien in een toekomst nodig kan zijn.
Nu nog meer mensen aanwerven, en dan aan de slag. Ik heb er gn zin meer in om slechts nog te fungeren, bezien te worden en beschouwd te worden als middel ipv als mens.
Ooit waren een economie, een systeem (wt voor een systeem dan ook), bedoeld om als facilitair raamwerk te dienen ter mogelijk maken van het leiden van een leven voor de bewoners en bedrijvers van die economie, dat systeem en het raamwerk. Nu zijn de mensen gereduceerd tot middelen ter verrijking van enkelen, en de verhoudingen raken nog steeds in rap tempo schever.

Dat steeds schever raken van verhoudingen moet niet alleen gestopt worden, maar ook deels terug gedraaid worden. Die scheve verhoudingen raken het dagelijkse leven van velen, en des te meer we ons in de toekomst begeven, des te meer dat feitelijk aanwezig is.
De verantwoordelijken voor dit soort ontwikkelingen die grote schade aanbrengen aan levens, die levens kosten, die uitbuiten op een gemaskeerde manier, moeten op de verantwoordelijkheid aangesproken worden. Aangesproken worden op een manier die gehoord wordt, en die niet meer genegeerd kan worden zoals nu gebeurd.
Tenslotte is zeggen dat protesterende geluiden makende mensen gelijk hebben, er zeer begrijpend op in- en in meegaan, en feitelijk achteraf gezien niets gedaan hebben en zelfs omgekeerd gehandeld hebben (zoals bijvoorbeeld de Grote Bedrieger Wim Kok en zijn club gedaan hebben), een vorm van geweld naar de mensen.
Belazeren, afnemen van democratie, afnemen van de kwaliteiten van het leven, afnemen van sociale cohesie, afnemen van zekerheid van basisvoorzieningen als eten en medische zorg, niets doen aan mensen die basisvoorzieningen als eten uit pure eigenwinst vergiftigen met antibiotica etc, is allemaal geweld naar de normale mensen die zouden moeten kunnen vertrouwen op hun overheden. Een misplaatst vertrouwen dus.

Maar aan de andere kant: misschien zie ik het allemaal te doemdenkerig, en kan ik beter lekker met m'n nieuw gerfde dochter straks even de stad ingaan en een ijsje gaan halen.... Er zijn namelijk hl veel leuke dingen in het leven! Als je daar blind voor wordt, tja, dan is het allemaal over. Dat zou zonde zijn toch? Die mooie dingen zien en mogelijk maken, leef je tenslotte voor.

Zaterdag de 5e en zondag de 6e: Zaterdag belde Petra, en we gingen met Claudia en haar Jasmientje mooi de stad in. Winkeltje doen, Hemaatje kijken, bakkie halen, vitaminepilletje kopen, brilletje recht laten buigen, met de burrie praten die we tegenkwamen, en lekker effies op een terrasje zitten.
Het zijn van die einde-zomerdagen die op een ontspannen, relaxede en landerige manier goed zijn om mee te maken. Maar: instintief voelde ik een onderstroom van het oude Hollandse gezegde "de stilte voor de storm".
Ik wt gewoon, ik voel gewoon, en ik merk gewoon dat de storm in aankomst is. De storm die alles anders maakt, alles wegvaagt wat nu is, die alles wat landerig en ontspannen is opblaast en naar de bodem van de imaginaire zee jaagt. De storm die gaat vernielen en vernietigen. Het dierlijk instinct van de mensen, en dus ook van mij, werkt nog heel goed. We zijn tenslottte dieren!

Ons instinct werkt naar aanleiding van wat we waarnemen met onze neus, ogen, oren, gevoel en smaak. Dat in combinatie met ons dierlijke deel van het denkvermogen maakt dat we gealarmeerd zijn als iets grondig fout zit. Er zit dan ook daadwerkelijk iets grondig fout, ik kan alleen bij God op dit moment niet benoemen wat dat is. Het is (nog) onbenoembaar.
Het schept geen onrust of zo, maar wel nieuwsgierigheid naar wat het is dat het dier in mij wakker heeft gemaakt. En toch ook enig voorbereid zijn op "fight or flight". Dat laatste hangt af van wat het is, al zal ik wel weer zo dom zijn om te gaan voor "fight" op het moment dat de keuze voor "flight" het beste is. Dat is geen dapperheid, maar domme blindheid. Duidelijk.