Hans Langbroek,áraadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 24-8 t/m zondag 30-8-2009

Deze week is men ruzie aan het maken over wie wat gezegd heeft ivm parkeren, en hoe het gezegd is. Het gaat meer over de personen dan over het parkeren zelf.
Ik ben niet van plan er aan mee te doen, het komt zo zinloos over allemaal. Het gaat over het parkeren, nergens anders over. Dat digitale systeem ben ik tegen, een vergunningenstelsel en uitbreiding van parkeergelegenheid aan de randen van de stad om minder blik in de binnenstad te krijgen ben ik voor. Alsook een beperkte vorm van betaald parkeren in mijn ogen denkbaar zou kunnen zijn op plaatsen waar overlast en/of overmatige parkeerdruk ontstaat buiten de uren dat bewoners dat zelf veroorzaken.
Wel, dat is duidelijk denk ik. Hoe ik over systemen denk die iedereen z'n privacy naar de ratsmojee helpen is denk ik bekend, ik gruw ervan.

Deze week was vrij stevig bezet eigenlijk wel. Maandag, dinsdag en woensdag werden in beslag genomen door commissievergaderingen, presentaties, en infoavonden. Verder moest er voor en in verband met Claudia van alles geregeld worden, en zo had ik pas op zaterdag uren vrij om te doen wat leuk was.
Zaterdag ben ik dan ook met Claudia naar de hoofdstad afgereisd. Mijn eigen dochter kon niet mee vanwege haar weekendbaantje. In de hoofdstad heb ik er een tattoo bij laten zetten bij Sakura op de Zeedijk, heel leuk om te zien hoe zoiets gaat voor Claudia. Daarna zijn we naar het Joods Historisch Museum geweest, en dat was ook heel leerzaam. Voor Claudia Ún voor mij.

En met ingang van deze zondag heb ik om de week bij radio Enkhuizen "Muziek uit de pet van Hans", twee uurtjes muziek draaien dus. Tof om te doen! Vandaag had ik Claudia mee als gast, als opstandige puber zijnde. Ze had ook wat liedjes mee die we draaiden, muziek uit de niet-ouwe-lullentijd!

Maar het is balen dat Inge er niet meer is om te kunnen vragen hoe het was in Amsterdam, hoe Claudia het vond om op de radio te praten, wat ik in de raad ga doen ivm parkeren, hoe Claudia het vindt op de nieuwe school, en om mee te gaan met leuke dingen.
Het is balen, en dat blijft zo.