Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 27-8 t/m zondag 2-9-2007

Deze week een druk weekje gehad in de avonduren, en niet eens tijd gehad om te typen op m'n website. Maandagavond een enorm lang telefoongesprek gehad, en dat was heel zinvol voor mij. En leuk! Hopelijk ook voor de ander...
Dinsdag de 28e zou ik eigenlijk naar de informatieavond gaan over de Westfrisiaweg, maar door dringende privéredenen kon dat niet. Maar ja, het leven plus ziekte en welzijn van de mensen in de eigen omgeving gaan soms nu eenmaal toch écht boven de politiek! Maar we krijgen 2 oktober in de Parkschouwburg in Hoorn ook een informatieavond, en daardoor wordt dan de raad die maand op woensdag de 3e oktober gehouden.
Woensdag de 29e kwam er 's avonds een mevrouw bij me langs die iets gehad heeft met de gemeente. Daar heb ik haar een aantal malen bij geholpen, en nu was het allemaal klaar. Die mevrouw is trouwens diepgelovig, maar denkt over kerken en andere vormen van georganiseerde religie precies hetzelfde als ik. Ze weet dat ik min of meer een soort heiden ben, maar dat maakt haar niets uit. Net zoals het mij niet uitmaakt waar iemand in wenst te geloven om een vorm van zingeving in het leven te vinden. Maar georganiseerde religie is in mijn ogen nu eenmaal iets waar ik totaal geen vertrouwen in heb, en zelf sterk wantrouwen tegen heb.

Bijvoorbeeld wat deze week weer in de kranten stond, dat het Vaticaan op niet altijd nette wijze gebruik weet te maken van wegen om minder belasting te betalen aan de Italiaanse overheid. Dat gaat dus letterlijk ten koste van de gewone burger in Italië! Als je alle berichten over het Vaticaan van de laatste jaren zo bij elkaar optelt dan lijkt de paus meer een soort Godfather-achtige "Don Corléone" van een stukje Italië te zijn dan een vertegenwoordiger van de katholieke God op aarde... Maar ja, ik zal het als niet-religiegebonden persoon wel niet goed zien en begrijpen. Tussen mij-achtigen en mensen die zich binden aan georganiseerde religie blijft toch een eeuwige strijd denk ik.

Ook stelde deze week de Fransman Sarkozy voor om de G7 uit te breiden tot een G13 met landen als o.a. Brazilië, Mexico en India. Allemaal landen die decennialang miljarden aan ontwikkelingshulp hebben gekregen van Nederland.... Ik vraag me af of wij ook ooit nog eens de invloed in zo'n topclub krijgen die we eigenlijk verdienen! Voor Nederland lijkt het wel of we overal aan moeten meebetalen zonder iets over de uitgaven te zeggen te hebben of ergens aan mee te mogen doen. Behalve dan soldaten leveren en vechten aan de andere kant van de aarde... Balen en bah!
Misschien worden we straks met Vlaanderen samen een keer één land, met drie grote toegangshavens voor Europa, en bijna 24 miljoen inwoners die in een sterke economie leven. Dán hebben we toch écht het recht om eens ergens over mee te praten! En dan in een nóg verdere toekomst misschien Nederland, Vlaanderen en Duitsland één land.... Tjee!

Donderdag de 30e hadden we de fractievergadering voor de commissies in week 36. Het was best weer raar om te vergaderen. Maar de politiek zat al in het hoofd door het lezen van de stukken. Wat ik wél eigenlijk te kort doe is naar het leeskamertje op het Stadhuis gaan. Daar liggen ook stukken. Het meeste lees ikzelf via de laptop en internet. Er lijkt wel nooit tijd te zijn om daarheen te gaan.

Vrijdag de 31e werd het papaweekend, en dat is altijd weer leuk!  Dochter Langbroek is bijzonder gemotiveerd geworden om haar school goed te doen voortaan. Hopelijk houdt ze dat vol, en weet ze het verder te schoppen in het leven dan haar vadertje die vruchteloos over de bodem van de samenleving klauwt naar een overgebleven korst oud brood! Hmmm, lekker overdreven opgeschreven wel weer zo zeg...

Het weekend was dus gewoon leuk. Nog op verjaarsvisite geweest bij een broer van me en z'n vrouw. Die zijn bijna tegelijk jarig. Rond het einde van het jaar gaan ze emigreren naar Nieuw-Zeeland. Daartoe moeten ze verplicht cursussen Engels doen, ongeacht of ze het op school al gehad hebben. Er moeten in die landstaal ook examens afgelegd worden met een minimumresultaat voordat ze Nieuw-Zeeland binnen mogen komen. En er wordt van ze verwacht dat ze een goede opleiding hebben en daarmee aan de slag kunnen in dat land. Nu momenteel worden hun diploma's etc vergeleken met de Nieuwzeelandse papieren qua niveau. Gaat allemaal héél anders dan de immigratie in Nederland hoor!

Maar wij maken geen Maori's onvruchtbaar in de hoop dat ze uitsterven, en dat is daar in het nabije verleden toch wel gebeurd...