Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 31-7 t/m zondag 6-8-2006

Maandag de 31e en dinsdag de 1e zat ik zo eens te denken aan de kranten en het internetnieuws van de afgelopen dagen. Niet aan bommen op Libanon of zo, maar aan m'n eigen land.
Ik vraag me werkelijk af wat nu eigenlijk tegenwoordig nog als Nederlandse identiteit gezien kan worden. Alles dat vroeger beschouwd werd als onderdeel daarvan is de laatste paar decennia veranderd of verdwenen.
De scheepsbouw is grotendeels verdwenen, onze taal is met ingang van vandaag weer eens van spelling veranderd, onze taal verengelst in zeer rap tempo, in de grote steden is meer dan de helft van de jongeren van allochtone herkomst, KLM is van de Fransen, tulpen worden steeds meer in het buitenland gekweekt, molens zijn er nauwelijks meer, de boerenstand is grotendeels weg, Hollands eten wordt nauwelijks nog gegeten, de geroemde Nederlandse tolerantie blijkt nooit bestaan te hebben, het stikt van de malloten en zakkenvullers in de politiek die niemand met de beste wil van de wereld als notabel en/of wijs kan zien, het is tegenwoordig smerig op straat dus de Hollandse properheid bestaat ook niet meer, onze werklust schijnt verdwenen te zijn hoor ik steeds, we voeren ineens overal oorlogen ipv dat we gaan voor vrede zoals voorheen, dijken worden nauwelijks meer onderhouden, en ga zo maar door.
Al dat soms eeuwenlange typisch Hollandse, of Nederlandse, is verdwenen of staat op het punt te verdwijnen. Wat is nu eigenlijk dus nog "echt" Hollands? Schiet mij maar lek, maar ik zou het echt niet weten. Het is net of Nederland langzaam ophoudt te bestaan, gewoon verdampt. Niet ingenomen wordt door een ander land, niet verdwijnt door een natuurramp, niet leeg emigreert, maar gewoon domweg ophoudt te bestaan. Alsof het nooit bestaan heeft. Straks resten er nog wat Rembrandschilderijen in Amerikaanse, Duitse en Russische miljonairshanden, en dat was het dan. Alles gaat weg, maar er komt voor zover ik kan zien niets voor terug. Of ik moet er momenteel wat blind voor zijn of zo... Je kunt toch moeilijk zeggen dat LCD-schermen, Oranje, tweedeling in de samenleving, agressie op straat, overmatig individualisme en gebrek aan saamhorigheid, groeiende aantallen achterstandswijken, uitkeringsfraudes, drugsproblematiek en volgelopen snelwegen de nieuwe Nederlandse identiteit moeten gaan vormen!
Maar het zal uiteindelijk allemaal wel goed komen denk ik, al moeten we dat wel samen doen.

Woensdag de 2e lees ik dus dat minister Veerman wéér eens over de schreef is gegaan. Nu heeft hij privé gebruik gemaakt van z'n dienstauto om naar z'n tweede huis in Frankrijk te gaan, en er zelfs z'n dienstchauffeur meermaals voor gebruikt... Ook vliegtickets voor die redenen van belastinggeld, ongelooflijk! Die vent maakt constant misbruik van z'n ministerspost, van belastinggeld, en zit nog steeds in functie! Ik vind dat niet meer normaal, waarom komt hiér geen anti-overheidorganisatie die dat soort lui keihard aanpakt?!  Wat denkt die kerel wel zeg?! Iedere normale werknemer (en dat is hij gewoon; in dienst van ONS, het volk!) staat direct op straat na dat soort diefstallen van de werkgever!!!!! Waarom hij niet?!!  
Ook lees ik net dat de spiegeltent op het Landje van Top voortaan doordeweeks om elf uur dichtgaat, en vrijdags om half twaalf... Een sof hoor, is er een keer een stadsfeest met een jaar lang leuke dingen, wordt daar ook al over geklaagd. Ik kan net zo goed op de Veluwe gaan wonen lijkt wel.
Maar er staan ook leuke dingen in de krant en media; van de week stond er een stukje in over zwemmen, zon, strand, uierzalf met sokken etc van Paul Gutter, en dat was hilarisch om te lezen!  En vandaag staat er in de Enkhuizer Courant een stukje over Plan-Noord uit het begin, en dat is leuk om te lezen. Zelf heb ik daar in het verleden in de Piet Rodenburgstraat gewoond, in de Meester Fluitmanstraat en in de Tom Kranenburgstraat. Een maat van me heeft een huis gekregen in de Begoniastraat vorige week. Maar het is ondertussen wel goed dat Plan-Noord de komende jaren opgekalefaterd gaat worden, wat nodig is is nodig!

Donderdag de 3e t/m zondag de 6e: voornamelijk gewerkt op het werk, en knoeperdhard in huis. Zoiets moet ook gebeuren, wat je niet doet als je in je eentje woont gebeurt ook daadwerkelijk niet. Zaterdag een verjaardagsfeest gehad bij Petra en co, het werd zes uur. Dus zondags mooi die verjaardag er langzaam uit laten komen op terras. Gewoon zitten en voor je uit staren, soms heel lekker!
Op het forum van het NHD is ineens een gigantische discussie aan de gang over Enkhuizen650, voornamelijk door tegenstanders van het geld dat ervoor uitgegeven werd. Op één of andere manier word ik, omdat ik niet tegen dat feest voor de stadsverjaardag ben/was, ineens gezien als één van de verantwoordelijken of als één van de stromannen van die stichting Enkhuizen650. Tja, zo gaat dat, als je je ergens mee bemoeit dan sta je in de "arena" en moet je aan de gang. Er zijn een paar discussianten die denken dat lui uit die stichting er allemaal financieel aan verdienen en er op vooruit gaan, en hoe dat kan dat dit gedacht wordt weet ik niet. Niemand heeft nog gezegd waar dat verhaal vandaan komt, het wordt alleen steeds gezegd. Het lijkt of de SP dat ook vindt, ze gaan in ieder geval wel mee met die mensen. Al kan ik me niet voorstellen dat ze dat werkelijk denken, ze weten volgens mij beter. Maar hoe het gaat gaat het, ergens komt er weer een einde aan. Als er maar geen geld bijgevraagd wordt om tekorten aan te vullen, dat is mij een stap te zuur eerlijk gezegd.