Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 13-7 t/m zondag 19-7-2009

Maandag de 13e een warme werkdag, waarin weer een hoop ideen in m'n hoofd kwamen die ik wil gaan uitvoeren. Het begint langzamerhand weer, de ideen die als vanzelf in mijn brein opkomen. Het afgelopen jaar was dat wat opgehouden, of eigenlijk bijna gestopt. De kanker van mijn vriendin eiste alle aandacht van mijn hersenen op, zo gaat dat. Het belangrijkste eerst in het leven!
Maar nu komen er weer ideen, en die wil ik uitvoeren. Niet dat daar voorlopig tijd voor is, eerst moet er van alles gebeuren dat te maken heeft met het overlijden van Inge. Ook wat dat betreft kun je zeggen: zo gaat dat. Triest, treurig, volkomen klote, en toch is het niet anders dan dat het is. Het klinkt zo op een weblogje makkelijk, maar dat is het niet. Het is zwaar.

Er was weer in de media te lezen dat de G8 vindt dat het klimaat niet warmer mag worden. In dat kader moet er van alles gebeuren om dit te voorkomen. Het meeste aan maatregelen bestaat uit geld vragen aan cq roven van bevolkingen, waarmee dan vervolgens niet gebeurt wat men gezegd heeft dat zou gebeuren. Zie Nederland, ht voorbeeld van geld beuren voor eco terwijl dat geld er niet voor gebruikt wordt. Hier gebeurt het nu zelfs z brutaal dat de overheid zelfs keihard toegeeft dat de ecoheffingen niet voor eco gebruikt worden. Met andere woorden: bek houden jullie burgers, wij willen vangen voor wat wij nodig vinden! Momenteel is dat schieten en rennen in Afghanistan, en "opbouwen" in "bevriende" EU-naties als Bulgarije, Roemeni, Letland, Estland, Litouwen, en andere Europese schurkenstaten waar ons geld in de corruptie van de politici en oveheidsdienaren gepompt wordt.

Het is aantoonbaar waar dat die economin niet vooruit komen door de corruptie, en niet anders. Net als in Spanje. Dat onze overheid uit het overheidscriminele oogpunt van een vergroting van de vermeend noodzakelijke vergroting van het fiscaal potentieel van de EU uit concurrentie-oogpunt t.a.v. de VS en Azi die criminele oostblokstaten en -overheden tot de EU toegelaten heeft, is een daad van volkomen minachting voor wie wij als burgers zijn. Maar dat wisten we al denk ik. Ik vraag me wl eens af wanneer eindelijk de afrekening komt voor die lieden, wie dat zal/zullen gaan doen en hoe dat zal gebeuren. Op een heel onvriendelijke manier hoop ik, met net zo'n gebrek aan een weg terug als waarmee wij geconfronteerd worden.

Waar ik totaal geen zin in heb, is betalen om opwarming van het klimaat tegen te gaan. In de Kadernota van Enkhuizen heb ik dan ook als enige tegen dat punt gestemd, ik trek geen geld uit voor nonsens.
In de wetenschap heerst er een volkomen controverse ten aanzien van de redenen dat het klimaat wereldwijd opwarmt. Van alles wordt mogelijk geacht als reden van die opwarming, maar de politiek pikt exact die ene reden er uit die geld kan opleveren voor hun benepen anti-burgermentaliteit.
Burgers zijn niet meer degenen voor wie politiek bestaat, voor wie een bestuur zo goed mogelijk vanuit z'n visies probeert te functioneren. Burgers zijn verworden tot middelen; tot middelen voor machtsvergroting, voor kapitaalsvergroting, voor bestendiging van de doelen van politici en kapitalisten. Burgers zijn niet meer de mensen voor wie politiek, naties, scholen, economie etc bestaan. Burgers zijn gedegenereerd tot de middelen om die zaken te laten bestaan omdat de politici en kapitalisten dat noodzakelijk achten om hun macht en geld in stand te houden. Zo zie ik dat. Gewoon omdat dt is wat gebeurt.

Nu betaal ik dus allerlei ecoheffingen om opwarming van het klimaat tegen te gaan. Als die opwarming door zonnevlekken komt: hoe gaat de belastinginner die zonnevlekken tegen?! Dat kan niet natuurlijk, en daarom pikt de politiek dan ook het punt CO2 uit alle redenen die je kunt verzinnen en waar de discussie in de wetenschap nog keihard over loopt. Het gaat om een reden die verzilverd kan worden.
U en ik betalen voor Jan met de korte achternaam. Op de planeet Mars smelten ook de polen, en wordt het ook warmer. Wel, ik kan u n ding verzekeren: ik ben nog nooit met mijn oude VW Golf (die het weer eens niet doet) op Mars wezen rondrijden!
Maar onze "democratisch gekozen" maffia heeft bepaald dat alles warmer wordt door onszelf. Zonder n eenduidig en onweerlegbaar bewijs. Het enige "bewijs" dat er is, is dat er een meerderheid van wetenschappers op dit moment van mening is dat opwarming door CO2 de meest waarschijnlijke optie is.
Bij die wetenschappers worden dan k de meningen geteld van mensen als sociologen die deze mening ondersteunen, of politicologen, of psychiaters etc. Dat is wrkelijk gebeurd bij tellingen.... Te zot voor woorden, ik weet het!!

Dus nogmaals: daarom, omdat ik geen zin heb om uit te leggen aan allerlei alfafiguren die doorgaans gemeenteraden bevolken, wat de discussie precies inhoudt over dat klimaat, heb ik zonder uitleg te geven waarom gewoon tegen dat punt in de kadernota gestemd. Net zoals ik ook consequent tegen dat volkomen asociale Electronische Kind Dossier stem en zal blijven stemmen.

Dinsdag de 14e: Die soepele gazelle-achtige gestalte die zich tegenwoordig nogal eens gezwind als de wind door de stad spoedt, dat ben ik! Tegenwoordig fiets ik namelijk, en ik heb ontdekt dat fietsen best meevalt.
Het valt mee als het niet verplicht is, als het totaal uit vrije wil is, als er wl een mobiliteitsalternatief is waar je op dat moment toevallig gewoon niet voor kiest, en als het niet regent. Als niet aan deze voorwaarden voldaan wordt dan zijn lopen en/of autorijden beter te doen, afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden in relatie tot de tijd waarin dat gebeuren kan of mag.
Maar in ieder geval, ik fiets naar m'n werk als ik haast heb uit het werk, anders loop ik. Ik fiets als ik denk van: "Goh, lopen kan maar fietsen is functioneel sneller." Autorijden doe ik bijna heleml niet meer! Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat mijn auto al een tijdje stuk is, dus het is niet zo makkelijk om even te gaan karren in die oude Golf.

Vandaag was dat fietsen weer uitermate makkelijk. Ik mocht mee eten bij Petra en haar co Peter, ze hadden ovenschotel witlof gemaakt! Dat vind ik z lekker, onwijs gewoon! Ik eet niet van anderen, maar dit kan ik gewoonweg niet afslaan!
Maar om op tijd bij hen aan te kunnen komen, en dat fris gedoucht en al, was het nodig om in plaats van te gaan lopen te gaan fietsen naar en uit werk. Vanwege dus het noodzakelijke functionele tijdsvoordeel.
Vanaf nu raad ik iedereen fietsen aan als n van de mogelijke mobiliteitsopties, mits er een maximale reisradius van 6 kilometer gehanteerd wordt! Anders is fietsen niet leuk en een ware marteling..... Nooit, echt nit, zal ik n van de Enkhuizer krasse knarren worden die vrijwillig pedaaltrappend als een Exocetraket door het land scheuren op het stalen ros! En soms is nooit dus wl echt nooit!!

Gister las ik in het NHD dat Dijkpop zo langzamerhand op een minivorm van LowLands begint te lijken qua sfeer en uitvoering. Dat maakt me wel nieuwsgierig moet ik zeggen, LowLands is namelijk behoorlijk leuk.
Jaren terug, volgens mij een jaar of 8 of 9 geleden, ben ik eens bij Dijkpop geweest. Toentertijd was dat op een veld bij Cultura. Er was destijds n muziektent. Het was een leuk festivalletje vond ik toen. Als dat nu dus de benoemde sfeer begint te benaderen, dan is het steeds meer de moeite waard aan het worden denk ik. Misschien volgend jaar toch ook weer eens de sfeer proeven daar. Mits ik tijd heb uiteraard, je weet nooit wat er gebeurt of hoe de zaken staan tegen die tijd.
Vorig jaar om deze tijd had ik ook nooit gedacht dat mijn vriendin een jaar later al ruim 2 maand dood zou zijn, aan kanker nog wel. Te ver met je gedachten en geest in de toekomst leven is blijkbaar niet verstandig, en van het huidige moment kunnen genieten is wl verstandig.
Maar, indien mogelijk, ga ik misschien toch eens kijken daar in Andijk volgend jaar.

Over genieten en lopen gesproken: afgelopen donderdag of vrijdag ging ik naar m'n werk 's ochtends vroeg, en toen goot het erover en het waaide idem dito! Niet te kort, het ging me een potje tekeer zeg!
Maar evengoed ging ik lopend naar m'n werk. Op de fiets word je in die omstandigheden namelijk kletsnat, en de auto is stuk. Het werd daarom lopen met een grote rode paraplu die ik in december van de Bonte Veer heb gekregen.
De regen kwam bijna horizontaal naar beneden door de harde wind, het was echt hondenweer. Maar met de paraplu aan m'n rechterzijkant om me enigszins droog te houden, genoot ik van die omstandigheden! Het door die harde wind en regen lopen voelde geweldig! Het water kletterde om me heen, de wind roste de plu zowat uit m'n handen, en het was geweldig! Het was vl geweldiger dan lopen in het zonnetje. Althans, op dat moment.

Want gister liep ik uit m'n werk door het zwakke zonnetje, en toen zag ik in dat licht van die zon een paar bossen gele, oranje en paarse bloemen bloeien in de slootkant. Dat was een prachtig gezicht, de combinatie van die kleur zonlicht en die groeisels in de slootkant.
Vorige week op maandagavond was dat ook zo mooi. Ik reed met mijn vaders auto langs de Noorderweg, en kwam vanaf de stad langs de Vest. Toen had de ondergaande zon cht letterlijk een kleur van goud, en die gouden kleur belichtte de Vest schitterend! Het groen van de Vest krijgt met dat licht een heel aparte dimensie van kijken en beleven, het "proeft" anders zeg maar. Het is moeilijk uit te leggen zoiets.
Maar ik geloof dat het nogal vaag klinkt dit soort dingen, dus ik hou er maar over op. Het is net of je gek bent als je zo praat.

En dingetje nog. Vanavond vertelde de co Peter van Petra dat hij vorige week zijn dochterbabietje Jasmientje in het badje deed. Jasmientje liet onder water een poepje, maar dan niet met gasjes maar met dunnige poepmaterietjes. Co vertelde dat dit er precies uitzag als wat je wel eens in onderzeefilms ziet, namelijk iets als een bundel gasuitspuiting die dan ineens in een wolk uitspat door de weerstand van het water.
Curieus toch zoiets h? Dat had ik wel willen zien.

Woensdag de 15e t/m zaterdag de 18e: Dochter Langbroek kwam woensdag thuis na voor het eerst in haar 16-jarige leventje "zelfstandig" op vakantie geweest te zijn in Spanje! Ze is wonderbaarlijk verstandig met haar centjes omgegaan, en heeft verbijsterende pls leuke dingen meegemaakt.
Maar ik ben gewoon blij dat ze heelhuids thuisgekomen is....

Donderdag de 16e hebben mijn ex-stiefzoon en zijn vrouw een babietje gekregen, een jongetje. De naam zeg ik niet, dat willen ze zelf uiteraard aan de wereld laten weten! Maar nu ben ik ex-stiefopa, voor de tweede keer al! Vorig jaar kregen m'n ex-stiefdochter en haar man een jongetje, en het leven gaat maar door.
Op dit moment in het leven kan ik zeggen dat ik stiefvader geweest ben, pleegvader geweest ben, biologische vader ben, oom ben, ex-stiefopa ben, en dat ik als het met allerlei rechtbanken etc. goed gaat ook nog voogd van de 11-jarige dochter van mijn overleden vriendin ben.
Daarnaast zal ik ongetwijfeld ome Hans zijn straks voor kameraad Petra haar dochtertje Jasmientje, en zo is het leven gevuld met kindertjes!  
Ook mijn buren, het gezin Papa, hebben een babietje gekregen. Het gaat goed met Nederland!

Leven en dood staan dicht naast elkaar. Dat is niet verwonderlijk, ze zitten onverbrekelijk aan elkaar vast namelijk. Waar leven is, is dood. Waar dood is, is niet noodzakelijkerwijze leven maar is wel leven geweest. Dood moet niet met levenloos verward worden.

Vanaf vandaag, zaterdag, heb ik vakantie. Veel verplichtingen vallen dan weg, behalve eten maken voor dochter Langbroek en de gerfde dochter van Inge. Ze komen allebei twee weken bij me in de vakantie.
Ook moet ik een berg papieren nazoeken. Het is me nu volkomen duidelijk wat de makke is van mensen die met buitenlanders trouwen, en dan gaan scheiden. Het is n grote teringzooi waar je mee te maken krijgt, niet in het minst met zaken die met kinderen en wel/geen ouderlijk gezag te maken hebben. Rechters in Nederland blijken meer te kijken naar de letter van de wet dan naar de geest van de wet, ben ik bang. Maar komt tijd komt raad, en daarop volgend komt strijd en daad. Eerst het papieren werk eindelijk doen, ik had er afgelopen week geen tijd en puf voor.
Maar langzaam komt de raket in m'n geest weer terug. Ik voel het terug komen, langzaam maar heel zeker.

Maar eerst ben ik op deze zaterdag met de beide meiden naar de hoofdstad geweest. In de hoofdstad ga je "te hoofdstadten", en dat is leuk! We hebben daar ook een bioscoop gepakt, en naar "Harry Potter en de Half-Blood Prince" gekeken. Het was de eerste Harry Potterfilm die ik in mijn leven gezien heb moet ik zeggen.
Op zich leuk om te zien die film, maar de ophef en hype betreffende die Harry Potterfilms begrijp ik niet helemaal als ik eerlijk ben. Men kan aardig overdrijven.
Wel zag ik de vaak genoemde gelijkenis met onze premier, die is inderdaad vrij groot. Het is geen treffende vergelijkenis, maar er zijn wel oppervlakkige overeenkomsten in het soort uiterlijk die ervoor zorgen dat ze in een snelle blik iets op elkaar lijken.

En morgen aan de arbeid in het huis van Inge. Het is klote, maar het moet. Dingen moeten gebeuren, het is niet anders.

Zondag de 19e zou ik aan het werk gaan, samen met Claudia. Maar ze had het zwaar, en we deden het niet.
Soms kunnen dingen niet, en wat niet kan dat kan niet. We zijn een beetje gaan lopen, ijsje eten, bootje kijken, praten, en gewoon enkel bestaan.
Soms moeten dingen, en wat moet dat moet. Dan ga je een beetje lopen, ijsje eten, bootje kijken, praten, en gewoon enkel bestaan.

Klote soms.

Toch ben ik blij dat ik vakantie heb, en dat de kids vakantie hebben. Omdat ze met z'n op dit moment blije tweetjes lekker zitten te meisjesbulderen van het lachen om n of ander spel dat ze spelen, en waarvan ik als volwassene de humor en het leuke niet inzie. Ze zijn even blij!
Ik ben even niet blij, maar wel blij bezig. Mijn hoofd wordt weer creatief. Het is nog niet zo, maar het komt wel weer.

Het was een zware week.