Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 10-7 t/m zondag 16-7-2006

Maandag de 10e hoorde ik 's ochtends om kwart over 7 dat de stationsrestauratie om 6 uur overvallen was... Dt slaat toch nergens op! Er is daar nauwelijks geld om die tijd op die dag! En het is gewoon asociaal, leuk voor de medewerkers zeg! Ik hoop dat ze die lui pakken, stel klootviolen!
Ik las vandaag ook dat Materazzi tegen Zidane had gezegd dat hij een hoerezuster had. Dat is in Itali en Frankrijk een enorme belediging. Dat Zidane daarom een kopstoot in z'n maag gaf vind ik ook niet zo verwonderlijk, zo ook nog in de hitte van de strijd en de frustratie van bijna verloren hebben. Die Italiaan is niet goed bij z'n hoofd om zoiets te doen!
De laatste paar weken heb ik toch z iets raars. M'n mobiele telefoon ligt altijd naast een achterlichtje van een fiets, zo'n ding met batterijtjes dat kan knipperen en zo. Als ik gebeld word of een sms krijg dan gaat dat lichtje door het veld van die ontvangende telefoon nog wel eens spontaan aan. Maar de laatste weken gebeurt dat om de paar dagen ook zomaar ineens znder dat ik gebeld word of een sms krijg, altijd 's avonds. Die telefoon is dan dus in werking zonder dat je iets ziet of zonder dat ik iets doe. Hij ligt daar dan gewoon stil. Eerst was dat niet. Ik weet wl dat die telefoons iedere paar minuten contact zoeken met de zendermasten, maar dat is het niet, anders zou het iedere paar minuten gebeuren. Die telefoon is zomaar ineens sinds een paar weken iets aan het doen, en dat heb ik toevallig ontdekt doordat dat lichtje er altijd naast ligt. Ik vraag me af of dat door het type abonnement of door het merk telefoon komt, met andere telefoons is het namelijk niet. Dat heb ik direct uitgeprobeerd met andere merken telefoons met andere SIM-kaarten er in. Vroeger kreeg je nog wel een info-sms als KPN iets deed aan je SIM-kaart, dus als er zoiets aan de hand is vraag ik me af waarom dat nu niet meer is. Zo is het een vorm van privacyschending... Iedereen kan dus eigenlijk maar softwareveranderingen in je telefoon aanbrengen zonder dat je er erg in hebt! Wat dat betreft zijn mobiele telefoons dus ondingen als je er ntje hebt met een abonnement, er is van alles mee uit te halen zonder dat je er erg in hebt. Voor hetzelfde geld kan iemand je dus zomaar afluisteren, na een softwareverandering op afstand aangebracht te hebben, lekker!

Dinsdag de 11e: En wt was het eerste nieuws dat vanochtend m'n oor bereikte nadat m'n bewustzijn zich realiseerde dat ik aan het werk was.... Dat Jan Marijnissen met z'n SP wel samen met PvdA en CDA wil regeren! Met het CDA!!! Als er n partij gedemoniseerd is door de SP en SP-leden op allerlei fora de afgelopen jaren dan is het het CDA wel! Over politiek opportunisme gesproken... Nou, schiet mij maar lek, ik begrijp er helemaal niets van!  

Ik zag vandaag een bericht in m'n mail staan over raadsvergaderingen straks over de nieuwe burgemeester, profielschetsen etc. Dat heb ik eerst ook al gehad, met als uitkomst Jan Baas. Vorige keer was ik het niet helemaal met mezelf eens om te vergaderen in bijzijn van de Commissaris van de Koningin, dus vandaag heb ik de raadsgriffier het onderstaande bericht maar teruggemaild:

Geachte griffier,
 
Bij deze meld ik dat ik het genoemde raadsagendapunt na het reces over profielschetsen van de nieuwe burgemeester, in bijzijn van de Commissaris van de Koningin, niet bij zal wonen. Tijdens de behandeling van dat raadsagendapunt zal ik de raadszaal verlaten en op de publieke tribune gaan zitten.
Bovenstaande om reden dat ik niet wens mee te werken aan het aanstellen van een niet-gekozen bestuurder, benoemd door een niet-gekozen bestuurder, benoemd door een niet-gekozen staatshoofd dat slechts uit erfelijkheid staatshoofd is. De onderste niet-gekozen bestuurder, de burgemeester, heeft als ongekozene een aantal bevoegdheden welke boven de bevoegdheden van de gekozen bestuurders uitgaan. Dat doet geweld aan de democratie. Daar ben ik het absoluut niet mee eens, en daar werk ik dus niet aan mee.
Uiteraard accepteer ik wl een burgemeester n z'n benoeming, zo zit het bestel nu eenmaal in elkaar. Maar meewerken het in mijn ogen ongewenste bestel in stand te houden gaat me een stap te ver.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Hans Langbroek, raadslid voor de fractie van Nieuw Enkhuizen.
 
Er zal ongetwijfeld wel iemand uit m'n partij hier boos om worden, ik kan ongeveer wel raden wie, maar het is nu eenmaal hoe ik erover denk. Dan moet je er ook een keer naar gaan handelen lijkt me! En de boodschap geeft denk ik duidelijk aan waar het om gaat, dus er hoeft geen zinloze discussie te ontstaan om iets dat ik hoe dan ook tch niet doe.
 
Woensdag de 12e behoorlijk hard gewerkt weer. Er is ineens een heleboel werk, en een beperkt aantal mensen.
Het begint steeds meer een zootje te worden op de wereld. Bomaanslagen op onschuldige mensen zijn nu dagelijkse kost, Isral is steeds meer in militaire actie, iedereen is boos op Noord-Korea en Iran om kernactiviteiten, en oorlogsdreiging alom!
In het klein zijn we in Nederland bezig met nieuwe oude kabinetten, een steeds groter probleem door teken besmet met borellia (viel me 5 jaar terug al op trouwens), dichtslibbende wegen, groeiende landelijke kloof tussen politiek en burger, steeds meer geweld, steeds meer verloedering, steeds meer armoede, en een algemeen onbehagen ondanks de aantrekkende economie.
Toch zijn er ook nog veel leuke dingen! Mooi weer in de weekenden, alles is groen, de WK is over (vrijheid!), het kabinet gaat cadeautjes uitdelen voor de verkiezingen, het is vakantietijd en dan is iedereen een stukje blijer, en als je oplet valt het allemaal wel mee. Als je de kleine dingetjes die leuk zijn maar blijft zien!
Het is zomerreces, en dan hoeven we 7 weken lang niets aan lokale politiek te doen. Zeen van tijd ineens! Behalve dan de fractievoorzitters, die zijn uiteraard met burgemeesterszaken bezig... Maar wij van de mindere garde hoeven niet veel te doen. Wat emails met informatie lezen af en toe, over coalities iets antwoorden, en meer van die niet veel tijd vragende dingetjes. Mooi eindelijk eens beginnen aan nieuwe boeken die ik al een tijd heb staan!  En over een week vakantie, een week en een dag lang, 8 dagen. Lijkt niet lang, maar het voelt als een eeuwigheid! Echt leuk om vakantie te hebben  Maar dat reces moet toch even wennen, dat tijd indelen dat niet meer gereguleerd wordt door de verplichtingen. En achterlopende zaken eerst allemaal regelen, poeh... Maar vrij is vrij
 
Donderdag de 13e las ik in het NHD dat Andijk en Wervershoof samen willen gaan met de zich nieuw vormende grote gemeente Medemblik. Persoonlijk denk ik dat de gemeente Andijk daar in de toekomst grote spijt van gaat krijgen, maar hoe het gaat gaat het. Het zij zo.
Vanavond ga ik lekker een Spaanse film kijken op Nederland 3, mooi hangen en passief ondergaan waar je naar kijkt! Ik ben wel benieuwd naar hoe Spaanse films in elkaar gezet zijn, echt vaak zie je ze niet. En nog vijf werkdagen, dan heb ik vakantie!
 
Vrijdag de 14e t/m zondag de 16e: mooi weertje! Vrijdag uit werk razendsnel de dingen gedaan die moesten, eten gehaald, dochter ontvangen voor het vaderweekend, samen de stad ingeweest om als goede vaderlanders te consumeren na op het terras gezeten te hebben bij de Enckhuijser, en toen samen naar een onwaarschijnlijke film gekeken over een reis naar de planeet Mars met een overmatig fantastisch verhaal. Maar wel leuk om te kijken hoor.
Zaterdag was ik van plan om in het Snouck van Loosenpark naar de vlooienmarkt te gaan. Dus op tijd het bed uit om op tijd te zijn voor eventueel leuke boeken die te koop aangeboden zouden worden. Daarna was het plan dan om te kijken op de Dijk naar de schoolkoren. Maar helaas...
's Ochtends bleek dat er een trojan op m'n computer zat, en die wilde er niet af. Heel lastig, vooral als je de deur uit wil en totaal geen zin hebt om aan een pc te zitten. Na veel gevloek, tussendoor -tig andere dingen doen, iedereen de schuld gegeven te hebben, was-ie er uiteraard af. Maar ik had wel de vroegte van de vlooienmarkt gemist, ook omdat ik nu ook weer niet hl vroeg het bed uit was. Wel vroeg, maar niet vroeg zoals normaal. Ik zag gelukkig nog wel een deel van de zingende kindertjes op de Dijk, dat was leuk!
Die trojan heb ik zelf wel binnengehaald denk ik. Via internet was ik namelijk op zoek naar de Nederlandse versie van Das Kapital van Karl Marx en naar de Nederandse versie van Mein Kampf van Hitler. Dat tweede boek ben ik benieuwd naar wat er in geschreven staat omdat het een soort "verboden" is. Volgens mij is het niet verboden, maar heeft de Staat het alleenrecht tot uitgeven, maar dat weet ik niet zeker.
In ieder geval, als je dat via internet opzoekt dan kom je op allerlei opzienbarende nazisites terecht. Ik wist niet eens dat ze bestonden in die vorm, op zulke plekken ben ik niet eerder beland. Alles wordt te koop aangeboden: SS-dolken, emblemen en de hele reutemeteut meer. Het zijn voornamelijk Vlaamse sites waar je komt, Nederlandstalig maar niet Nederlands.
Zondag hebben dochter en ik de jungle van de achtertuin ontgind! Hls karwei, in de brandende zon zonder een zuchtje wind tussen die tuinschuttingen! Ik nu dan ook een enigszins verbrande rug, voor het eerst sinds tijden. Je voelt dat je een rug hebt ineens.
De vriendin van de Vette Knol had ook nog van alles te vertellen, dus ik ben een tijdje in de "luister-mode" gaan zitten. Altijd goed met die hitte, je zweet wat minder. Al is dat wl afhankelijk van het verhaal dat beluisterd wordt...