Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 2-7 t/m zondag 8-7-2007

Maandag de 2e t/m donderdag de 5e waren in zekere zin vrij hectische dagen, doch ook eigenlijk weer niet.
Maandag hadden we de steunfractievergadering over de raadsvergadering van dinsdag. We hadden het over amendementen, over geld, en dus over de Kadernota. Onze eigen amendementen werden nog eens besproken (die zal ik van het weekend nog op deze site zetten) en ook amendementen van andere partijen kwamen aan de orde.
Dinsdag hadden we de raadsvergadering die uiteraard grotendeels over de Kadernota ging. De majeure amendementen werden aangenomen, zoals gewoonlijk in deze vergadering zonder slag of stoot door het college dus ook door de raad. De kleinere amendementen gingen er minder door. Sommige aangehouden, sommige weg, en sommige aangenomen. Het was een redelijk te voorspellen raadsvergadering, althans voor Jos Tesselaar en mezélf zoals we het maandag op weg naar huis nog eens doornamen.

Wat wel gek is, is dat sommige partijen bezwaar maken tegen het snel bouwen dat Enkhuizen doet om meer inwoners te krijgen. Dat is deels om eventueel zelfstandig te kunnen blijven door een groter aantal inwoners, en ooit in een niet zover verleden afgesproken. Nu willen verschillende partijen aanzet geven tot mogelijk maken van bespreken van fusiegesprekken, en minder hard bouwen.
Zelf persoonlijk stemde ik tegen een amendement van VVD/D66 dat in deze trend was, alzo ook de SP. Ik ben voor de menselijke maat, en tegen steeds grotere schaalvergrotingen in allerlei opzichten. Megascholen waar leerlingen verzuipen, megagemeentes die de eigenheid en korte lijnen van bestuur en burger verliezen, megaziekenhuizen, mega-overkoepelende organisaties van alles en nog wat waar de mens alleen nog maar een geld- of productie-eenheid is... Ik ben gewoon principieel tegen. Al zou ik een fusie met Andijk nog wel willen, maar dat staat elders op deze site al meermaals vermeld, plus argumentatie.

De burrie vertelde nog dat hij bezig is met een groot project over drugs en drank. Begin van de herfst krijgen we het hele verhaal te horen. Ik ben benieuwd wat het zal zijn, zelf heb ik het er in deze raad en commissies al bijna tien jaar over! Het onderwerp komt hier nooit aan, volgens mij begrijpen of beseffen veel mensen de verbreidheid van het gebruik bij jongeren totaal niet. In die tien jaar jaar van nietsdoen zijn heel wat jongeren naar de kloten gegaan, en ik vind dat heel erg moet ik zeggen.

Gisteren, woensdag, werkte ik samen met een zekere collega. Die persoon begon over waar de vader van de vriendin van de Vette Knol geboren was, en ik vertelde dat dit in Nederlands-Indië was geweest. Daar had deze persoon nog nooit van gehoord, en daarom zei ik maar dat dit nu Indonesië was, en dat dit dus eerst 350 jaar lang bij Nederland behoord had. Langer dan een aantal huidige provincies...
Maar in ieder geval, de persoon had ook nog nooit van Indonesië gehoord! Deze persoon vroeg waar dat lag, en ik zei dat het aan de andere kant van de wereld lag. Toen vroeg deze persoon dus, écht waar, hoe ze dat grote land dan van Nederland af daarheen gekregen hadden... Bloedserieus dus! Ik was méér dan verbijsterd hierover. Bij doorvragen bleek deze persoon ook nog nooit van Suriname gehoord te hebben, en niet te weten dat New York in Amerika lag. Een persoon dus die geacht wordt tot de hogere klasse van onze samenleving te behoren. Het is ongelooflijk, ik kan er niet bij dat dit werkelijk bestaat dus! Tja...

We krijgen mevrouw Klaar van der Valk als nieuwe gemeentesecretaris in Enkhuizen. Kinderen die Klaar heten worden Klaartje genoemd, dat klinkt wel lief. Als het eenmaal Klaar is wordt dat toch wel anders, grote mensen zijn niet zo lief.
Ze kent de stad van allerlei scheeps- en vaaractiviteiten zoals in de krant te lezen was. Afhankelijk van wat ze voor een insteek kiest in deze gemeente, wens ik haar meer of minder succes met haar loopbaan hier...  Hahaha! Maar in beginsel succes hoor, mevrouw van der Valk!

Vrijdag de 6e t/m zondag de 8e was het papaweekend. Na vrijdag samen de stad ingegaan te zijn om voor dochter Langbroek artikelen te kopen als mascara en nog wat vreemd uitziende dingen, zijn we thuis gaan hangen. Dochter had het in haar rug gekregen, en dat trok helemaal haar been in naar onder. Daar worden vaders erg bezorgd van, en dus hebben in een gezonde vorm van hangen filmpje gekeken.

Zaterdag was het de grote Live Earthdag. Hartstikke leuk natuurlijk, vooral ook gezien vader Langbroek z'n GroenLinks-achtergrond, maar dochter en vadertje besloten toch om deze zaterdag een zinloos grote CO2 uitstoot te veroorzaken en hebben gezellig een gigantisch eind met de oude witte Golf door Noord-Holland gereden. Samen allerlei leuke dorpjes bekeken, patat gegeten, bakkie cq milkshake gedaan, en lekker geteut over wat we allemaal door de uitgestote wolken CO2 heen zagen. We hebben best een mooie provincie, je moet alleen de schoonheid ervan willen en kunnen zien!

Zaterdagavond kwamen Petra en co langs nadat dochter en papa een bijzonder smakelijke maaltijd bij de vriendin van de Vette Knol hadden gekregen (tjee, die kan écht een potje lekker koken zeg... het blijft verbazingwekkend!), en co had een uitmuntende fles Hongaarse rum mee die we gedrieën soldaat gemaakt hebben. Dochter Langbroek natuurlijk gewoon aan een sapje, 14-jarige meisjes krijgen van vadertje Langbroek géén rum! Het was béregezellig, en we hebben een mooie avond vol lolverhalen gehad. Co plaatste ook nog even een verbeterde versie van een muziekdoos bij me, en nu draai ik nóg meer muziek dan dat ik altijd al deed... Leuk!

Zondag kwam de vriendin van de Vette Knol langs, en we hebben de dag vol heerlijke cynisch praatjes volgemaakt, hahaha!  Lekker zwart roddelen, leuk slecht doen!  Moet kunnen toch?! Vind ik wel hoor...