Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 23-6 t/m zondag 29-6-2008

Deze week stond toch wel in het "kader" van de Kadernota 2009. In de Kadernota geeft de raad een richting aan wat ze het komend jaar gerealiseerd wil zien, met als uitgangspunt het coalitie-akkoord. Maar ook bijdragen van partijen apart zijn welkom, en als ze een meerderheid behalen dan worden ze in de Kadernota geïmplementeerd.
De nota werd dinsdagavond en donderdagavond in de raadsvergadering behandeld, NE had er maandagavond nog een fractievergadering over. De acht partijen van de raad gaven aan wat ze wilden en/of vonden via amendementen, opmerkingen in hun Algemene Beschouwingen en moties. Oppositie- of coalitiepartij maakt hierbij niet echt uit, het gaat erom of iets goed gevonden wordt. Zo zijn er donderdag amendementen van diverse coalitie- en oppositiepartijen door de raad in meerderheid aaangenomen en afgewezen. Ook visies uit algemene beschouwingen zijn meegenomen in de richtinggevende Kadernota 2009. Deze nota werd daarna in unanimiteit aangenomen, en dat is in Enkhuizen héél wat!

Woensdagavond gaf Duitsland de Turken klop in de halve finale, en gaf Spanje de Russen klop op donderavond. Dus kwamen de Duitsers en de Spanjaarden elkaar in de finale tegen! Met een terechte 1-0 overwinning werd Spanje dus zondag Europees Kampioen...

De vriendin van de Vette Knol en haar spaanse dochter  met het rood-appelwangige, oerhollandse hoofd, kwamen zondagavond bij mij thuis Spanje voor de breedbeeld aanmoedigen. Uiteraard was ik voor Duitsland! De twee dames waren degenen die met blije, uitlachende hoofden aan het langste eind trokken... Snif!
Op vrijdag was de vriendin van de Vette Knol jarig, en daar ben ik uit werk heen gegaan. Ze wordt alweer een dagje ouder, maar nog niet helemaal zo oud als ik!

Deze week heb ik weinig meegenomen van het wereldnieuws, maar opmerkelijk vond ik dat Spanje de EK won, dat de Kadernota unaniem aangenomen werd, dat het kabinet geen krimp geeft aan de vertegenwoordigers van de kleine kroegen ivm het rookverbod en ze gewoon straks allemaal over de kop laat gaan, dat de vriendin van de Vette Knol 45 geworden is, en dat er alwéér tegenslag is met de Kat en Hondbrug!