Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 25-6 t/m zondag 1-7-2007

Maandag de 25e en dinsdag de 26e veel te doen op het werk. Vooral nieuwe klanten met proefmaterialen, of we die kunnen verwerken. Uiteraard kunnen we dat!

De laatste tijd hoorde ik zomaar een heel stel positieve verhalen van mensen over het WMO-loket in Enkhuizen. Vandaag hoorde ik het ook van zeer nabij. Mensen worden hier uitmuntend geholpen bij dat loket; heel menselijk en absoluut niet "koel ambtenarisch", er wordt echt de tijd genomen voor iemand, er wordt meegedacht wat betreft allerlei opties en mogelijkheden om een probleemstelling op te lossen, en over het algemeen gaat het gewoon prima op het Enkhuizer WMO-loket! Héél goed, héél sociaal!  Dat soort dingen mag ook best wel eens gezegd worden! Er wordt best wel genoeg gezeikt af en toe op deze planeet. Soms ben ik dat helemaal zat, doch ik doe er zelf bij tijd en wijle ook aan mee.

Overmorgen ga ik een excuusbrief schrijven naar de PvdA over het nogal hard aanpakken van hun wethouder Bode op deze site laatst qua taal- en woordgebruik. Niet de hele mening an sich die ik ventileerde, maar de algehele toonzetting en woordgebruik waarin die mening vervat was. Als persoon heb ik wel eens de neiging iets te dik aan te zetten, vooral als het zwart op wit gezet wordt. De impact op personen is dan soms (veel) groter dan bedoeld, en dat zie ik wel eens over het hoofd. Het is nu eenmaal niet de bedoeling mensen zich beledigd te laten voelen als dat onnodig is of soms niet terecht is. Het gaat om de mening, en hoe je die het best kwijt kunt. Dat is dus niet op deze manier zoals ik het laatst hier neer zette als het slechts om de mening gaat.
Mij persoonlijk gaat het doorgaans ook niet tot nooit om de persoon wethouder, maar om de functie wethouder als ik kritiek heb of wil uiten. Wie de persoon is en wie het goed of slecht doet maakt me eigenlijk niet zoveel uit, het gaat om hoe de functie uitgeoefend wordt. Dat is wat deze stad aangaat, en dat is wat deze stad voor- of achteruit helpt. Als het niet goed gaat moet er gewoon een andere identiteit op de functie gezet worden.

Wat op de persoon gericht wél uitmaakt is dat m'n dochter een voldoende voor haar wiskunde gehaald heeft met een repetitie! Joechei! Ze begint het zelfs wel enigszins leuk te vinden lijkt wel. Dat hoop ik althans, wiskunde is een leuk vak vind ik zelf.

En ten laatste in partijverband weer veel besproken vanavond, en dat moet ook. Daar ben je een politieke partij voor. Morgen naar de verjaardag van de vriendin van de Vette Knol, en die wordt ook alweer 44 jaar oud... Heremejeetje! Wat gaat dat hard!

Woensdag de 27e was het een redelijk weertje, maar af en toe regende het.

Donderdag de 28e was het een redelijk weertje, maar af en toe regende het.

Vrijdag de 29e was het een redelijk weertje, maar af en toe regende het.

Zaterdag de 30 en zondag de 1e was het een redelijk weertje, maar af en toe regende het.