Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 19-6 t/m zondag 25-6-2006

Maandag de 19e t/m donderdag de 22e iedere avond iets gehad dat gebeuren moest of dat ik wilde dat zou gebeuren.
Maandag ben ik op de tribune gaan zitten bij de commissie BOFS. Eigenlijk is dat "mijn" commissie, maar omdat Rob de Jong nu voor Harry iets met de Kadernota moest doen zat hij er ipv ik. Onze Philip Vriend deed de agendapunten over de WMO heel goed vond ik, hij heeft er goed sjoege van wat er aan de hand is en wat er allemaal staat te gebeuren.
Ook sprak Bram Sluis van de RSG nog in over een in zijn ogen resterende ruim € 31.000,-- die de RSG nog zou moeten krijgen in de geest van wat in 2001 is besloten over de uitbreidingen van de school. Eigenlijk geef ik hem gelijk. Toevallig ben ik toentertijd voor Enkhuizer Belang bij de vergaderingen op de RSG geweest waar hij in z'n inspraak maandag aan refereerde, zat ik in de commissie HOS die erover discussieerde, en weet dus nog hoe het toen besproken en geïntendeerd is. Ik vind persoonlijk niet dat we dan nu 5 jaar later kunnen doen alsof het allemaal anders bedoeld was. Hoe de fractie erover denkt weet ik nog niet, maar dit is in ieder geval mijn mening doordat ik dus zélf nog weet hoe het ging destijds. Zo zie je maar, als je lang meeloopt kun je zomaar ineens allerlei dingen uit je eigen geheugen putten!
Wat maandag leuk was, was dat Erik Baan voor het eerst z'n "rokers-terugroep-dingdong" kon gebruiken na een schorsing!  De rokers onder de commissieleden die een schorsing aangrepen om snel aan een peuk te zuigen werden middels een door het hele stadhuis galmende DINGDONG! rap teruggeroepen dat de vergadering weer begon... Net de bel op school die vroeger aangaf dat het speelkwartier over was!  De bedremmelde heren en dames politici werden door een grijnzende Erik wederom een hartelijk welkom geheten in de raadszaal.... Hahaha!
Na de commissie gingen we nog nazitten bij het Wapen van Enkhuizen met een aantal mensen. Dat was ook leuk, en het liep allemaal wat uit. Maar soms zijn dingen goed om uit te laten lopen, je kunt dingen bespreken.
Dinsdagavond ben ik bij Petra een bakkie wezen doen en heb software opgehaald die ze nog van me hadden liggen. We hebben van álles besproken dat in onze levens actueel was, en dat was hard nodig...  Uit m'n werk heb ik Duitsland nog met 3-0 zien winnen, en dat was dus hun derde overwinning op rij! Dat land is geen land dat zomaar opgeeft omdat ze ineens denken van: "We redden het tóch niet..."!
Woensdag ben ik begonnen een website in elkaar te zetten die Jan van Oostende, René van der Pluijm en ik met z'n drietjes gaan bijhouden. Het wordt een site waarin we de politieke wandelgangen van Enkhuizen bespreken, en er zullen dus op die site in de loop der tijd héél wat dingen gezegd gaan worden... lijkt me zo! Maar eerst in elkaar zetten, aanmelden bij zoekmachines, metatags er in zetten, geschikt maken voor gebruik voor drie man etc etc. Dat duurt eventjes een tijdje, zo tussen alle bedrijven door. Maar de basis is er, in de loop der tijd kan ik het allemaal evengoed wel aanpassen als dat nodig is. Het is leuk om met z'n drieën zo'n site bij te houden straks!
En uiteráárd Nederland - Argentinië gekeken. Ik moet het allemaal nog zien met dit elftal, maar ik zie wél de motivatie die de voetballers hebben. Ze willen echt, maar toch speelt ervaring een grote rol. Maar we zullen zien hoever ze komen, ik vind het wél ontzettend spannend!
Donderdag non-stop druk op het werk, die dagen zijn er wel eens. Maar dat geeft niet, als het maar wel wat oplevert. Anders is het zinloos verspilde energie. Maar het heeft dus wel wat opgeleverd allemaal.
's Avonds naar iemand geweest de pc nakijken en daar dingen aanpassen, verbeteren, installeren en verwijderen. De kast loopt weer als een trein, en is weer hélemaal veilig! Het was zomaar relatief vroeg af allemaal, meestal zit je ergens wel een avondje te typen en werken aan zo'n pc.
Tja, en komend weekend... Ik weet het allemaal niet. Bah!

Vrijdag de 23e een drukke werkdag, en daarna weer snel van alles geregeld. Ik moet vanavond ook dingen doorlezen voor de politiek, en er nog dingen over mailen! En eigenlijk zou ik m'n ramen, kozijnen en voordeur eens moeten boenen, het ziét er niet uit momenteel. Eén en al spinrag zit er op, het is niet te geloven. Kan ik eigenlijk ook wel morgen doen. Blèh, vervelend werk
Morgen Duitsland-Zweden en Argentinië-Mexico, zondag Engeland-Ecuador en Nederland-Portugal... Spannend allemaal!  Ik moet wel zeggen dat als Duitsland en Nederland tegenover elkaar komen het volgens mij weer helemaal chaos is... Mócht het zover komen dan hoop ik dat Nederland éindelijk eens Duitsland op fatsoenlijke wijze gigantische klop kan geven! Ik mag die Duitsers altijd graag, en het is héél leuk dat m'n moeder er geboren is, maar met voetbal Duitsland en Nederland tegen elkaar: dan moet toch écht Nederland een keer goed en sensationeel winnen!  Voetballend uiteraard....
Ben ook benieuwd hoe in de raad van juli de discussie over de Harlingersteiger gaat aflopen. Op zich zie ik zo'n nieuwe verlengde steiger wel zitten als het opgegeven inkomen voor het bedrijfsleven van de stad Enkhuizen waargemaakt kan worden. Het toerisme van deze stad moet op zoveel mogelijk verschillende poten gebouwd worden, ik denk dat dat uiteindelijk veel gaat opleveren voor de lokale economie! Werkgelegenheid en economie, levendigheid, Enkhuizen op de kaart, inkomsten voor de lokale overheid: het zijn allemaal belangrijke dingen voor een stad die een heel eind in de richting van een opgekrabbelde stad vanuit ellende van anderhalve eeuw is! Enkhuizen en z'n inwoners zijn het in mijn ogen gewoonweg waard om weer een keer in een soort tweede Gouden Eeuw te komen!! Het is toch gewoon een toffe stad?!
Ik was vandaag van plan vanavond de deur uit te gaan, maar deze week verschillende trieste berichten gehoord en toch ook wat persoonlijke dingen die behoorlijk richting triest gaan. Dus ik blijf mooi een keer thuis. Eeuwig de deur uit is ook niet altijd goed volgens mij. Tenminste, dat zeggen mensen me wel eens. Al heb ik heel vaak geen "rust in m'n kont", maar dat zal de aard van het beestje zijn.
Ook alweer een stukje opgeschoten met de nieuwe [site] die straks ingevuld gaat worden door Jan van Oostende, René van der Pluijm en mezelf. Eigenlijk zou ik wat tips moeten hebben, maar ik ben geen echte sitebouwer of zo, dus ik weet niet of ik alles voor elkaar krijg. Via het [hostingbedrijf] waar ik die site bij heb kun je trouwens wél goed hulp krijgen als iets niet lukt moet ik zeggen, ze zijn héél snel in het helpen als je wat hebt. Daarom heb ik op die nieuwe site maar een banner van ze gezet, service is écht goed bij ze! Morgen of overmorgen zal ik de site aanmelden bij zoekmachines en zo. Het is leuk om te doen allemaal, dat wel

Zaterdag de 24e en zondag de 25e: Het is vet balen, we liggen eruit. Dit is dus gewoon niét leuk!