Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 21-6 t/m zondag 8-8-2010

 

Gisteren liep ik met dochter en geërfde dochter, de dochters dus, rond in Amsterdam om naar het carnaval van de Gayparade te kijken, en daarna wat rond te lopen en naar de bios te gaan.
Dan heb je een ontspannen dagje, waarin je van alles ziet dat een mens in monumentale nutteloosheid van zaken verbijstert.

De winkels liggen overvol, echt werkelijk óvervol, met totaal onnodige, overgeproduceerde, onnutte, nergens iets toe bijdragende artikelen. Daarvoor worden complete bossen weggevaagd, volkeren beroofd van hun delfstoffen, dieren beroofd van hun leefomgeving en voedselbronnen, en unieke landschappen voor eeuwig vernietigd. Alles ter meerdere eer en glorie van het groeien der rijkdom van uiteindelijk reeds megarijke enkelingen. Het is te bizar voor woorden, te idioot om als realistisch te kunnen beschouwen, en toch héél erg afschuwelijk waar.

 

Daarnaast zijn we volledig afhankelijk gemaakt van alles dat onze overheden ons wijsgemaakt hebben dat goed was, van alles waarvan ons door gruwelijk-veelverdieners wijsgemaakt is dat we zonder dat een minder goed leven zouden hebben. Wat in eerste instantie bijgedragen heeft tot ontwikkeling en verder komen van mensen en landen, is in karikaturale versies van vrijheid en gelijkheid omgezet in verslavingen en afhankelijkheden zonder welke we niet meer kunnen leven.

 

We zijn totaal afhankelijk geworden van techniek, we kunnen niet meer leven en functioneren zonder internet. We leven in de illusie van vrijheid van beslissen en een democratisch bestel, en zijn evenzogoed gedwongen bankrekeningen te onderhouden, internet aan te schaffen, altijd en eeuwig bereikbaar te zijn. We hebben hypotheken die ons vastzetten, we zijn verslaafd geworden en gemaakt aan olie, gas en electriciteit. We denken dat we alleen gezond zijn en blijven als we landbouwproducten eten uit verre oorden en landen waardoor er voor nutteloos transport miljoenen tonnen stookolie per week om niets, om letterlijk niets dat nodig is, verstookt worden ter uiteindelijke meerdere eer en glorie en kapitaalvergrotingen van een paar gruwelijk-veelverdieners.

 

We leven met z’n allen in een situatie waaruit we niet meer kunnen ontsnappen. Als de electriciteit drie weken uit zou vallen in samenlevingen als Nederland, in steden als Londen, Parijs, Berlin en New York, dan vallen er miljoenen doden. De honderdduizenden tonnen aan voedsel die zulke gigantische bevolkingsconcentraties dagelijks nodig hebben zijn volledig afhankelijk van de werking van electriciteit. Als die uitvalt, gigantisch gesaboteerd wordt, of gewoon stilgezet wordt, dan breekt de hel los! Het vitale transport valt dan uit namelijk…

Het aantal doden gaat dan in de tientallen miljoenen lopen, binnen een paar weken. Mensen stropen en roven het platteland af nadat de laatste restjes voedsel na twee of drie dagen uit de supermarkten verdwenen zijn, nadat de watervoorziening stopt, nadat de rioleringen de dagelijkse miljoenen kilo’s menselijke uitwerpselen niet meer verwerken, verwarmingen uitvallen, en het volledig donker is. Moord en doodslag is wat dan nog rest.

We zijn totaal afhankelijk geworden van het kopen en kunnen kopen van apparaten die direct of indirect werken op electriciteit, en afhankelijk van dat ene product electriciteit. Alles ter meerdere eer en glorie en kapitaalvergrotingen van een paar gruwelijk-veelverdieners.

Het is allemaal te bizar voor woorden, het is een waarheid die te erg is om echt te willen bevatten.

 

We komen steeds meer digitaal onder controle. Nederland is één van de landen ter wereld met het hoogste percentage door de overheid aftappen van telefoontjes, van smssen, van emails, van surfgedrag op internet. Zonder BurgerServiceNummer kun en mag je niets meer. Alles wat je dan doet is illegaal, ondergronds en strafbaar.

Je mag geen huis kopen, geen bankrekening openen, geen baan nemen, geen adressen wijzigen, geen onderwijs volgen, geen verzekering en zorgverzekering afsluiten, geen zorg ontvangen, geen rijbewijs halen, geen auto aanschaffen, geen gas/electra/water aanvragen.

Zonder dat BSN mag je niets!

Ik herinner me nog dat in de jaren ’80 van de afgelopen eeuw het fiscaal nummer ingevoerd werd, met daarbij de harde belofte van toentertijd een PvdA-meneer die zei dat dit NOOIT een persoonsnummer zou worden, dat dit nooit het systeem van de nazi’s zou worden waar Nederland bang voor was. Dat dit alleen, werkelijk alleen, voor de belasting handig zou zijn!

 

Die PvdA-meneer heeft gelogen, heel erg gelogen. Zijn partij heeft ons toen belazerd. Zijn partij heeft de afgelopen jaren met alle voorstellen ingestemd, en heeft zélf voorstellen geïnitieerd, die onze vrijheid en privacy drastisch inperken. Lees o.a. [hier] en [hier] dat het écht zo is.

Anderen deden met deze partij mee. Het CDA nu met Hirsch Ballin overtreft het zelfs, wil alles inperken en bepalen. Iedere Nederlander onder controle…

 

Mensen beweren wel eens van: “Als je niets te verbergen hebt, dan mogen ze alles weten van mij!” Waar ze niet bij nadenken, waar ze niet bij stilstaan, is dat die bewering alléén geldt als je te maken hebt met een goedwillende overheid. Maar de geschiedenis wijst uit dat overheden niet per definitie goedwillend zijn. Er zijn in de menselijke historie zelfs véél meer niet-goedwillende overheden geweest dan wel-goedwillende overheden.

De PvdA, het CDA, en anderen die ingestemd hebben met inperkende en alles controlerende voorstellen en wetten, zijn medeschuldig aan het construeren van een framewerk over dit ooit zo vrijheidslievende land dat klaarligt voor iedere overheid die ooit de TotalKontroll wil verkrijgen over de Nederlandse burgers.

Alles ligt straks klaar om dit te kunnen op het moment dat dit door een bange, of gewetenloze, of ultra-kapitalistische overheid nodig geacht wordt.

 

Het is geen paranoia. Het is technologische, digitale en wetsgeregelde realiteit. De proeftuin is bijna klaar. Eenieder die weet wat techniek is, weet waar het over gaat, eenieder die z’n geschiedenis kent, weet waar het over gaat.

Het is geen complot of iets dergelijks, het is gewoon beleid. Heel gewoon een beleid dat uitgevoerd wordt. Er begint tegengeluid te komen, heel zacht en soms wat harder. Sommige mensen beginnen ongerust te worden bij het zich langzaam realiseren welke macht de overheid in potentie aan het creëren is voor zichzelf.

Men dient niet te vergeten: Uiteindelijk bestaat de macht van de overheid nog steeds in de basis uit de mogelijkheid meer geweld te kunnen gebruiken dan dat de burger uiteindelijk zou kunnen.

Maar dat laatste, daar twijfelt de overheid steeds meer aan, en nu zitten we straks in een systeem. Een technisch, digitaal en wetsgeregeld systeem dat veel erger is dan een overheid die geweld kan gebruiken.

Het is veel onzichtbaarder in het dagelijkse leven. Je ziet niet zoals in veel landen, gewapende mannen in uniform op straat. Je ziet niet overal politieagenten lopen. De illusie van vrijheid is maximaal. Maar er is een systeem, blèh!

 

Nou, dit was het weer voor vandaag. Mooi opstandig, lekker para, en morgen weer vroeg op om het dagelijks brood te kunnen verdienen. Dat is Nederland, daar heb je je dagelijks brood en als je ziek bent ga je naar de dokter.

Niet verkeerd toch?