Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 9-6 t/m zondag 15-6-2008

Maandag de 9e ben ik om half n naar huis gegaan. Door alle hectiek van het weekend wat tijd kostte had ik geen tijd gehad om de vragen die ik nog had over de Kadernota 2009 op email te formuleren en op te sturen. Vandaag was de laatste dag dat het kon, dus vandaar.

Nadat dit gedaan was ben ik met dochter Langbroek om een uurtje of 5 even op de Melkmarkt op het terras van de Enckhuijser gaan zitten om in de hitte van deze dag een glas ijsthee te gaan halen. Lekker!
Daarna zijn we naar de boot van Harry Wijchers gegaan die in de Oosterhaven lag, en hebben daar op het water in een relaxed windje een biertje gedaan. Althans, ik een biertje en dochter Langbroek een frisje uiteraard. We hebben mooi zitten teuten

En 's avonds: De Nederlandse leeuw brulde, en denderde over wereldkampioen Itali heen met een gigantische 3-0 overwinning!! Victorie!! Duitslands Adelaar krijste gisteren een 2-0 overwinning op Polen, maar Oranje brulde een 3-0 denderende huzarenoverwinning op de wereldkampioen!  

Dinsdag de 10e t/m zondag de 15e weer een druk weekje. Dinsdagavond de raadsvergadering gehad. De Armoedenota kwam aan de orde, waar verschillende amendementen ingediend werden. Het pc-voor-bijstandsouders-amendement van de PvdA werd aangenomen, de amendementen van Fractie Quasten en Nieuw Enkhuizen niet. De Armoedenota werd raadsbreed aangenomen.
Ons [amendement] werd afgewezen met argumenten die je voor alle amendementen zou kunnen gebruiken zo gauw het doelgroepen gaat betreffen, namelijk het argument dat het raar is om n doelgroep ergens uit te pikken. Zoals je feitelijk ook doet met die pc's bijvoorbeeld... Als ik alle amendementen zo zou gaan bejegenen die doelgroepen betreffen, dan zouden we dus voortaan met die argumenten al die amendementen weg moeten stemmen. Heel typisch, lijkt bijna een politiek stemmen ipv over noodzakelijkheden, maar zo ga ik het maar niet opvatten...

Het initiatiefvoorstel over wilde dieren in circussen van FQ werd niet aangenomen.

Bij het voorstel over de stadvisie liep de PvdA enigszins boos de raadszaal uit omdat een meerderheid van de raad het niet met PvdA eens was en hun amendement niet wilde steunen. De rest van de vergadering verliep daarna in rust.

Woensdag hadden Jan van Oostende en ik weer onze Grote Chaosshow. De laatste voor de komende 4 weken, aanstaande woensdag wordt de commissie Grondgebied uitgezonden, en de drie weken daarna is Jan op vakantie.
Donderdag hadden we fractievergadering voor de commissies van aanstaande week. Maandag ga ik een keer niet naar de commissie BOFS, maar gaat Rob de Jong in mijn plaats met ons nieuwe commissielid Pam. Ik heb geen tijd om Pam in te werken voor de komende onderwerpen, en Rob wel. Dan kunnen ze ook beter samen de commissie doen. Het is de derde keer pas in ruim 11 jaar dat ik een commissievergadering mis!

Vrijdag uit werk eerst snel naar een rapportvergadering op de school van de vriendin van de Vette Knol geweest, een tijd gepraat, en toen pas boodschappen gedaan en eten gemaakt. Precies op tijd klaar voor de wedstrijd Nederland-Frankrijk, en dat was een weergaloos overwinningsgedicht! Wt een voetbal, geweldig!  De 4-1 overwinning maakt lyrisch, en ik ben benieuwd hoe de rest van het toernooi voor het Oranje-elftal gaat verlopen! In ieder geval heb ik uiterst goede hoop

Zaterdag een relaxed dagje gehad met de dochter van de vriendin van de Vette Knol, en later met dochter Langbroek erbij. Mooi de stad een beetje rondkuierlatten, even in het Streekhof kijken, op het terras van de Enckhuijser zitten, en gewoon lekker ontspannen niet-moet dingen doen. Waardoor zondagochtend ik verrast werd met allerlei vaderdagattenties van dochter Langbroek en de dochter van de vriendin van de Vette Knol. Vaderdag... daar denk ik zelf niet eens bij na! Maar ik vond het wl hartstikke leuk
's Middags daarna naar de verjaardag van een oomzegstertje in Wormerveer geweest, ook gezellig! Op de terugweg daarvan zijn we via de "toeristische" route terug gereden, het is daar best een schitterende omgeving!

Opmerkelijk deze week: in Polen is een baby geboren met een alcoholpromillage van 2,5! In de nieuwe spelling blijkt "menselijk" ineens "mensenlijk" geworden te zijn... De PvdA is de Enkhuizer raadszaal uitgelopen. Foto's blijkt fotoos geworden te zijn... De Ieren hebben tegen de Europese Grondwet gestemd in een referendum, cst bien! En Nederland zit in ieder geval in de kwart finale!