Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 2-6 t/m zondag 8-6-2008

Maandag de 2e was het hartstikke warm op het werk zeg! Dat komt niet omdat ik een ouwe sok wordt, maar omdat het warm was. Of meer drukkend eigenlijk, iedereen liep zo van "Pfffffft!" rond.

Vanavond hadden we fractievergadering, en het was weer heel interessant allemaal. Er zijn een aantal inderdaad interessante dingen ingebracht door verschillende personen, en daar gaan we mee aan de slag.

Vandaag las ik dat de landen op de Balkan een stuk veiliger zijn om te leven dan de West-Europese landen op het gebied van zware misdaad, overvallen, inbraken, geweld, moorden en nog wat van die dingetjes. Het "beruchte" land Servi stak zelfs met kop en schouders boven ons land uit qua veiligheid....
Het is toch wel gek allemaal dit soort dingen. Het feit dat de Nederlandse politie een oplossingspercentage heeft van 15% voor misdrijven, wat het laagste is van heel Europa, begrijp ik niet. Zker ook niet als ik dan een paar dagen terug in de krant lees dat onze politie de meeste telefoontaps van de hele planeet uitvoert bij criminelen en potentile terroristen!
In de VS worden er 2200 telefoontaps per jaar uitgevoerd, en in Nederland 1700 per mnd! Reken dat ook maar eens om naar het aantal inwoners, de VS hebben ongeveer 20 keer zoveel inwoners als Nederland. Omgerekend tot gelijke aantallen zouden de VS dan 110 telefoontaps per jaar uitvoeren, en Nederland 20.400!!!!!!!!!!!!! Te zot voor woorden, en het levert aantoonbaar gn resultaat op voor oplossing van misdrijven. Waarom gebeurt het dan...... Vertel maar eens!
Maar de regionale politie heeft drugshandelaars opgepakt, en drankrijders van de weg gehaald, en dat is wel weer okee. Ik hoop dat ze er mee doorgaan.

Ook stond er vandaag een stukje in het NHD over het preferentiebeleid van zorgverzekeraars. Zeg maar dat als er een goedkoper merkloos medicijn op de markt is waarvan de zorgverzekeraar zegt dat het hetzelfde is, dan krijg je dat ipv wat de dokter je voorschrijft.
Nu ben ikzelf een voorbeeld dat dit beleid bullshit is. Ik krijg van de KNO-arts al een hele tijd een bepaald soort druppels in nevelvorm voorgeschreven die ik 's ochtends 1x per dag moet doen. Dat moet omdat er een bacterie sinds m'n tweede in mijn lichaam zit in de holtes van de gehoorruimtes dat niet met antibiotica aangepakt kan worden omdat antibiotica niet in holtes kan komen. Alleen bij een ontsteking helpen ze de infectie weer weg te krijgen. Die bacterie heet pseudomonas aeruginosa geloof ik, en het is een enorm rotbacterie dat resistent is voor veel antibiotica.
Die druppels zorgen dat de buis van Eustachius open blijft, en er geen ontstekingen komen. Ht zijn druppels die je jaren kan gebruiken zonder dat ze je slijmvlies aantasten of andere bijverschijnselen geven. Nu heeft de zorgverzekeraar dit jaar besloten dat er een goedkoper alternatief is voor die druppels, en die krijg ik nu. Met zo'n flesje doe ik ongeveer 5 maanden, het is misschien drie centiliter.
Maar het goedkopere alternatief zorgt ervoor dat na een week gebruik m'n hele neusslijmvlies aan barrels ligt, en het bloed m'n neus uitkomt de hele dag. Ik heb al een paar keer geprobeerd te stoppen, en dan na een paar weken weer te beginnen, maar na een week begint de ellende dan weer.

Nu ben ik maar helemaal gestopt met dat spul. Het duurdere krijg ik niet, het goedkope alternatief kan niet. Het verschil is voor de verzekeraar enkele euro's per jaar.
Uiteindelijk zal het niets meer krijgen dat nodig is, ertoe leiden dat ik grote ontstekingen krijg, met als gevolg een operatie om alle holtes helemaal schoon te schrapen van de bacterie. Daarna dan nog n of twee hersteloperaties om het gehoor weer opnieuw te reconstrueren, daar is de KNO-arts heel duidelijk in geweest. Daar baal ik van, dat heb ik al drie keer gehad: n keer ben ik 8 uur onder het mes geweest, n keer 6 uur en n keer 4 uur. Om dat nog eens te hebben, heb ik absoluut geen zin in! Over de kosten van zulke operaties maar niet gesproken.... Mij maak je niet wijs dat die paar euro's verschil van die druppeltjes duurder zijn dan die mega-operaties in het ziekenhuis, plus het verblijf daar. Dan ook nog opgeteld dat ik dan alles bij elkaar opgeteld dan zo'n 6 weken niet te werk ben, wat veel geld kost, dan vraag ik me werkelijk af wat het voordeel is van die druppeltjes niet meer vergoeden die de KNO-arts specifiek voorschrijft omdat hij zegt dat dt is wat helpt!
Schiet mij maar lek, maar dit helpt in mijn geval absoluut niet om de Nederlandse overheid, die dit systeem bedacht heeft, te vertrouwen. Eerder omgekeerd, ik heb een enorm wantrouwen gekregen tegen die overheid die de burger nog slechts als middel ziet om macht te vergroten ipv dat de overheid er is als systeem om de burger te ondersteunen in het bestaan door het scheppen van onderwijs, infrastructuur, werkgelegenheid, ziekenhuizen, etc etc.
Het vertrouwen is weg door veel dingen die niet uitgelegd kunnen worden, zoals wat ik beschrijf over die druppeltjes. Het kn werkelijk niet uitgelegd worden!
En omdat overheidsmaatregelen mij persoonlijk nu hl direct in mijn fysieke bestaan raken en aantasten, eigen ik mij het recht toe overheden en mensen die dit soort beleid uitvoeren hetzelfde te behandelen wat betreft hun fysieke bestaan. Dat heet zelfverdediging, en ik ben best wel kwaad om dit.

Dinsdag de 3e t/m donderdag de 5e: Dinsdagavond hadden we met een aantal raadsleden van verschillende raadsfracties het tweede deel van de debattraining. Ik moet bekennen dat het op de manier zoals het zou moeten niet meevalt in de zin dat het totaal anders is dan dat we het normaliter al jaren doen hier.
Al moet ik zeggen dat ik het wel herkende van hoe politici van partijen die een kadertraining leveren aan hun actieve politici, debatteren in de raad. In ieder geval heeft iedereen er wel wat van opgestoken denk ik.

Wat dinsdag ook lekker was, was dat Expert uit de Westerstraat m'n kapotte televisie 's middags gerepareerd terugbracht! Mooi op tijd voor de EK straks, en dat hadden ze dan ook supersnel zo gedaan om dat mogelijk te maken  Normaal zou ik het alleen voor m'n dochter leuk vinden, die kijkt nog wel regelmatig naar de televisie, maar nu was het ook voor de oude papa tof!

M'n dochter is zo intussen al een aardige tijd bij mij in huis, af en toe is dat zomaar eens zo. Ik vind het wel gezellig hoor.
Zoals de meeste vrouwen is ook m'n dochter behept met een redelijk groot drama-aantrekkend vermogen, en dus heb ik de laatste tijd inderdaad alweer behoorlijk wat grote en kleine drama-achtige gebeurtenissen en -sjes meegemaakt. Zo gaat dat met vrouwen in een huis en om je heen, en ook met dochters. Net zoiets als toiletpapier, dat gaat met vrouwen in huis ook een factor 15 keer zo snel op.
Een aanrader als je n of meer vrouwen in  huis hebt, is dan ook goed vaak bij Appie Heijn kijken. Daar zijn nogal eens megapakken Page-toiletpapier in de aanbieding, en afhankelijk van het aantal vrouwen dat je in huis hebt, overbrug je dan met twee van die megapakken nt aan de tijd tussen twee van die aanbiedingsweken....

Woensdagavond hadden Jan van Oostende en ik wederom onze Grote Chaosshow van 7 tot 9, en het was weer leuk om te doen! Deze keer draaiden we muziek met als thema geloof, nu van christelijke oorsprong. Af en toe op de hak nemend, maar ook mooie muziek daarvan en daarover draaiend.
Het is wel mooi om dat over alle religies een keer te doen, en dan eindigend met het ongeloof op dezelfde manier. Tenslotte valt er over de ongelovigen en hun instituten nt zoveel te zeggen als over al die religies! En in een vrije samenleving moet het over en weer kunnen vind ik, als het maar eerlijk gebeurt.
Toen ik woensdag thuiskwam van de radio, stond de overbuurman buiten. Daarmee, en met de zijbuurman, heb ik mooi nog even nagezeten. Al koutend over de samenleving en z'n uitwassen, over Enkhuizen, over muziek, over relaties, over religies, en uiteraard over de belasting. Die laatste twee heeft iedereen het de laatste tijd trouwens over, ze staan in het land zo'n beetje op dezelfde hoogte qua waardering momenteel...

Donderdag geen "moet"dingen, en dat is ook wel weer een keertje lekker! Behalve dan stukken lezen, maar dat is een standaard iets, vergelijkbaar met eten en slapen. Ik denk dat mensen die graag zittende politici zouden vervangen, nog wel eens zouden kunnen schrikken van hoeveel tijd het allemaal bij elkaar kost. Het is gigantisch, zker met het stukken doornemen erbij!

Maar ik zit nu mooi thuis, de Rolling Stones beluisterend in de bluesmood, en hoef niets behalve lezen. Relaxed! Ik nok er zo mee, en ga eens naar m'n gerepareerde tv kijken, er is vast wel onzin waar ik niet bij hoef te denken maar wat wel leuk is.... Al vind ik het wel zonde om de Stones uit te zetten!

Vrijdag de 6e t/m zondag de 8e: Na een zweterige, landerige werkdag tot kwart over twee op vrijdag belde de vriendin van de Vette Knol me op. We moesten met haar dochter naar de huisarts omdat het kind ineens niet meer kon lopen en vreselijke pijn in de knien had. De huisarts verwees ons door naar het WFG-ziekenhuis.
Daar werd het kind uitgebreid onderzocht en binnenstebuiten gekeerd, maar een reden voor de kleine ramp werd niet direct gevonden. Het schijnt vaker voor te komen, en het verdwijnt ook doorgaans weer heel snel. Bij de dochter van de vriendin van de Vette Knol was dat ook het geval, en zaterdagmiddag kon ik kind en moeder (die mocht blijven slapen bij haar dochter in het ziekenhuis) weer ophalen.

Zaterdags moest ik van alles doen dat ik normaal direct vrijdags uit werk doe, vrijdag was ik namelijk pas om elf uur 's avonds thuis uit het ziekenhuis. Dochter Langbroek haar kleding wassen omdat ze zoals alle vrouwen "niets had om aan te trekken" (als je de drie ton kleding op de planken van de kledingkast niet meerekent), bergen boodschappen halen, kilometers huis schoonmaken, naar de tandarts/mondhyginiste die zoals gewoonlijk zei dat ik beter kan stoppen met roken, vriendin en dochter ophalen uit Hoorn, Turkije - Portugal kijken, een slaapplaats creren voor een vriendin van dochter Langbroek, und so weiter. Het normale gedrag van een vader die een dochter in huis heeft, een baan heeft, een naast-de-baan-nog-wat heeft, en zo gaat dat allemaal in het leven.
's Avonds heb ik bij gebrek aan beter dit weekend, en omdat ik ook eens als een voor het kind als vanzelfsprekend thuis zittende vader thuis wil zitten, eens een avond televisie zitten kijken. Eigenlijk had ik nog dingen door moeten/willen nemen voor de lokale politiek, maar zelfs mijn hoofd zit een keer vol. Niet snel, helemaal niet snel zelfs, maar toch ook wel eens een keer!
Er waren twee films die ik gezien had, The Englisch Patient en The color Puple.
Beiden had ik ooit in een verleden al eens gezien, volgens mij in de bioscoop, en ik vond het destijds al steengoede films. Nu ook weer.

Soms, of eigenlijk vaak, denk ik toch wel eens dat veel mensen die een tijd uit Nederland weg zijn gelijk hebben. Iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen, zegt dat we in dit land leven als een stel razende gekken qua tempo, jachtigheid en haast. Het kan niet goed zijn, op n of andere manier moeten dan onze bloedvaten vol adrenaline zitten en allerlei zaken veroorzaken die ons de das om gaan doen. Je weerstand dendert achteruit, je conditie verslechtert, de psychische gesteldheid gaat achteruit, de sociale onderlinge contacten veranderen, en het land verandert mee met al die dingen.
Als je nadenkt dan is het toch vreemd dat er zo'n groeiend aantal kinderen van alles mankeert qua persoonlijkheidsstoornissen als verschillende vormen van autisme, ADHD, psychopathie, schizofrenie, en weet ik wat er allemaal nog meer is. Het land bestaat uit email, computers, mobiele telefoons, uit moeten, moeten, moeten en moeten. Altijd beschikbaar zijn, van alles moeten, gebrek aan normale tijd om met anderen sociaal om te gaan. Kinderen die in hun vormingsleeftijd achter de pc zitten, uren per dag. Als je al aanleg hebt tot autisme, dan is er achter de pc geen enkele aanleiding tot het ontwikkelen van sociale vaardigheden die je nog in je in je hebt, en vervreemd je heleml van je menselijke omgeving!

Als je op een school kijkt als het Palet, het speciaal onderwijs dus, dan hoor en zie je van ouders en kinderen aldaar op zo'n school dat agressie alras de overhand krijgt, dat de agressie steeds minder onder controle is. Het belooft wat voor de toekomst van wat onze bevolking moet worden! Op een dag is namelijk het groeiende aantal kinderen met persoonlijkheidsstoornissen onze volwassen bevolking, en wat dan?! Wat gaan we dan doen?

Nederland is een modern land dat zich transformeert in een groeiende junglementaliteit. Criminaliteit, massa's mensen die los staan van de samenleving (dat woord is niet voor niets "samenleving"!), jacht en haast, steeds meer verplichtingen richting overheden waar steeds minder mensen nog zicht op hebben, steeds minder onthaasting, en steeds minder tijd om zich eens te wijden aan de dingen des levens die ertoe doen.
Hypotheken, brandstofprijzen, overbevolking, onoverzichtelijkheid, chaos, criminaliteit, drugs en drank, idioten en gestoorden op straat, soms twijfel ik wat of we het allemaal wel zo goed doen.

Ik ga me aan de zondag wijden, en nog wat doen dat moet. Die zondag, misschien hebben de christenen toch gelijk...