Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 30-5 t/m zondag 5-6-2011

Maandag de 30e t/m donderdag de 2e: Maandagavond de laatste voorbereidingen gedaan voor de raadsvergadering van dinsdag de 31e.
Het is altijd raar om te zien hoe gigantisch veel tijd er door fracties en lokale politici in de behandeling en verwerking van politieke onderwerpen gestoken wordt middels voorbereiding, bespreking, onderhandeling, informatie vragen etc, in verhouding tot de soms vier zinnetjes die er dan uiteindelijk in een raadsvergadering over uitgesproken worden.
In alle fracties speelt die verbazing bij tijd en wijle een rol denk ik. Maar het is ook cht heel gek soms, die enorm kromme verhouding in tijdsgrootte van behandeling en jezelf uitspreken over een onderwerp.

In de raad van afgelopen dinsdag kwamen veel amendenten welke door meerdere partijen onderschreven waren tijdens de verschillende agendapunten aan de orde. Een aantal leverde discussie op, een aantal inbrengen van de raad werden direct overgenomen door het college, en enkele amendementen werden weggestemd.
Het is straks allemaal terug te lezen en luisteren op de site van [de gemeente]. Sommige stukjes discussie waren leuk, maar vooral onderliggend informatief. Daar kom ik ooit nog op terug, op een politieke manier. M'n politieke geheugen begint weer steeds beter te werken, en ook het daarbij behorende stukje vermogen om zaken in combinatie tot een inzicht op te bouwen. Het drama met Inge's ziekte en dood heeft cht hl veel invloed gehad, en ng wel, op het soort denken dat mogelijk is en was.
Maar het schijnt normaal te zijn. Als je doet alsof het niet bestaat in je hoofd, het verdriet en de klap die uitgedeeld wordt, dan kom je het later dubbel zo hard tegen.

Maar nu komt wel de oude Hans weer stuk voor stuk terug, ook op het werk. Dat zie bij Claudia ook, haar eigen Claudia-zijn wordt weer steeds sterker. Dat wordt nog eens lekker meegeholpen door haar bulderend en overal tegenaan schoppend puber-geworden-zijn...  En dat levert voor mij soms irritatie op; maar doorgaans inwendige, niet geuite stiekeme lachsalvo's 
Kinderen zijn en blijven een leuk verschijnsel, ook al is die plek achter dat veelbesproken behang soms tijdelijk een prima passende verblijfsplaats!

Maar vandaag is het Hemelvaartsdag, en de zon schijnt. Dat betekent dat ik eindelijk de jungle van mijn tuin eens ga aanpakken. Dat was ik al drie jaar van plan, maar nu is de tijd.
Mijn tuin is niet droog, dat geldt voor alle tuinen in onze straat. Het komt door de ligging zo langs de Oude Gracht. Onkruid en andere bloemetjes tieren dan ook welig, ook een aantal ongewenste groengasten doen dat.
Dus vandaag ga ik, na even wakkerdouchen in deze tijd van watergebrek, mezelf erg groen gedragen. En dat past tenslotte ook prima bij m'n landelijke GroenLinkslidmaatschap, al 12 jaar minus ooit toen nog eens ongeveer 2 of 3 weken.

Een prettige vrije dag allen die dat hebben met dit mooie weer!

Vrijdag de 2e en zaterdag de 3e: Als men onderstaande leest, en de handelswijze van de enige Nederlandse partij die op grondslag van degene die deze uitspraak heeft gedaan gebaseerd is, beschouwt, wordt veel duidelijk van wat gebeurt in allerlei lokale politieke settings.

Zwischen uns und dem Feind einen klaren Trennungsstrich ziehen! Mao

Wenn der Feind uns bekmpft, ist das gut und nicht schlecht:

Ich bin der Meinung, da es fr uns - sei es fr den Einzelnen, fr eine Partei, eine Armee oder eine Schule - schlecht ist, wenn der Feind nicht gegen uns Front macht - denn in diesem Fall wrde es doch bedeuten, da wir mit dem Feind unter einer Decke steckten. Wenn wir vom Feind bekmpft werden, dann ist das gut; denn es ist ein Beweis, da wir zwischen uns und dem Feind einen klaren Trennungsstrich gezogen haben. Wenn uns der Feind energisch entgegentritt, uns in den schwrzesten Farben malt und gar nichts bei uns gelten lt, dann ist das noch besser; denn es zeugt davon, da wir nicht nur zwischen uns und dem Feind eine klare Trennungslinie gezogen haben, sondern da unsere Arbeit auch glnzende Erfolge gezeitigt hat.

Mao Tse Tung, 26. Mai 1939


Mao tse-Toeng

Maar dat had ik eerder al aangetoond: het is het bewust creren van een vijandbeeld om aan de hand daarvan een spiegel- en vervangingsidentiteit te kunnen laten bestaan als een soort illusionair eigen bestaan cq illusionaire eigen identiteit.
Een identiteit die slechts afhangt van wat en hoe de identiteit van een ander is, is feitelijk natuurlijk niet meer dan een schijnidentiteit. Een relatieve identiteit. Daar zat Mao's grote denkfout dan ook denk ik. Of eigenlijk niet zijn denkfout, maar de interpretatiefout van degenen die hem trachtten en trachten na te volgen.
Aan de andere kant, ik ben slechts een arbeider, en heb dus waarschijnlijk een tekort aan intellectuele capaciteit en intellectuele bagage om dit soort denkwegen wat diepgaander te kunnen doorgronden. Desalniettemin bezie ik [dit] toch cht wel enigszins vanuit deze bovenstaande insteek.
Het is herkennen door wat je om je heen ziet gebeuren, vanuit deze methode regelmatig toegepast hebben zien worden, en vanuit kennis van wat in sommige politieke kringen als zielenbindersmethode gehanteerd wordt. Tenslotte ben ik door de jaren heen zelf ook lid geweest van verschillende politieke settings en organisaties.
Daarnaast speelt de belangstelling voor wie en wat Rote Armee Fraktion was een rol, en de belangstelling voor het bestaan van sektarismen in de verschillende uitingen en vormgevingen.

Maar erger is wat het kabinet doet richting de Russen inzake het EHEC-gebeuren. De 15 jaar die men in dit land gewaarschuwd is door deskundigen voor de grote ramp in wording wat betreft resistentie van bacterin door misbruik van antibiotica, heeft nooit bij ook maar n politicus iets teweeggebracht. Nu het om geld gaat wordt over de slachtoffers heen gestapt, en is er ineens paniekactie.
Asbest, UMTS, antibioticamisbruik: het komt allemaal op hetzelfde neer. Vooral de laatste twee, het is puur kapitalisme dat over mensen heenstapt alsof ze stukken vuil zijn.

Het Oude Testament van de christenen kent een prima uitspraak, die nog steeds in elke politieke en nationale configuratie hard staat: Oog om oog, tand om tand.
Denken dat dit nit ooit door de burger waargemaakt wordt, is in mijn ogen een kop-in-het-zandstekerij van een kapitalistisch-fascistisch Wim Kokgehalte van heb-ik-jou-daar. Wat komt dat komt, het maakt in de grote lijn niet uit wanneer. De geschiedenis toont dit aan.

Wat wl uitmaakt voor het moment is dat het mooi weer is! Vandaag, zaterdag, ga ik mooi over straat lopen om mensen te kijken en muziekjes te luisteren!
Het is jammer dat het niet meer samen met Inge kan, dat wel. Maar dat vaagt nu niet meer zoals eerst alles weg. Het leven bestaat nog wel.
Dus douchen, nog even een geprekje vanmiddag met iemand, kinnebak misschien nog scheren (rotwerk!), en mooi de medemens bekijken!

     

Zondag de 5e regent het! Het regent water, vrij van antibiotica-resistente bacterin! De agrarirs hoeven dan geen besmet water uit sloten en vaarten meer over de gewassen te sproeien!
Nu nog de vuige, geldgeobsedeerde veroorzakers van antibiotica-resistente bacterin van de aardkorst verwijderen, zeg maar de Wim Kokken van de vleesfokkerij, en "alles sal reg kom!"
Heerlijke, frisse, heldere, schone, goddelijke, gratis vallende, niet besmette druppels kostelijk vocht vallen opzienbarend uit de schitterend grijsgetinte lucht! Het houdt niet op, we krijgen er k nog een gratis licht- en dondershow bij! Ik hoop dat die onweer nog lang gaat duren, en zelfs nog erger wordt. Onweer is schitterend; en des te heviger des te prachtiger!

  

Vandaag las ik op nu.nl dat Eindhoven uitgeroepen is tot slimste regio ter wereld. Ze doen daar niet zoals [hier] slechts aan korte-termijn technocratische gelddenkerij, maar besteden veel aandacht aan de strategisch-kwalitatieve ontwikkeling van de regio an sich. Goed, heel goed!
Al moet ik zeggen dat wethouder Jan Franx wl veel aandacht probeert te besteden aan de ontwikkeling in z'n geheel, vooral ook in economisch opzicht. Niet omdat hij van mijn partij is of zo, ik zie dat hij daadwerkelijk resultaat boekt in wat de bedoeling is. Die bedoeling is de hele regio (en onze subregio) op te liften naar een hoger niveau in de vaart der volkeren.
Maar de vaart der volkeren dient zich natuurlijk niet stiekem te ontdoen van het welzijn der mensen. Bijvoorbeeld het welzijn dat inherent is aan het wonen in een omgeving die de schoonheid bezit van een harmonieus samengaan van menselijke activiteit en flora/fauna-existentie.

Gisteravond nog samen met raadscollega Christian Bokhove digitaal gebogen over zaken des politieks, en daar gezamenlijk iets in onze ogen noodzakelijks van gebrouwd.
Daarnaast heb ik de hele avond Najib Amhali z'n shows zitten uitluisteren. Die kerel en Hans Teeuwen vind ik zelf de leukste Nederlandse cabaretiers om te kijken en luisteren.

En op n of andere manier kan ik nergens een deadline ontdekken voor het in kunnen zenden van vragen over alles dat met de Kadernota dit jaar in z'n geheel heeft te maken. Het lijkt ook wel of niemand die ik het vraag deze deadline weet, ik begrijp er niets van.
Maar ja, het gaat zoals het gaat. Morgen al vanwege een tijd terug afgesproken activiteit in het kader van de WMO voor m'n landelijke partij GroenLinks aan de slag, ovemorgen een info in het stadhuis over het project "Erop af!", zaterdag een oppasdag op het nageslacht van towaritch Petra en co, volgende week de eerste raadsvergadering over de Kadernota, en ook volgende week nog een inloopavond over de ontwikkeling van het Westeinde voor belangstellenden en belanghebbenden.
Tussendoor zal zich ook nog wel het n of ander aanmelden.

Maar het bestaan van grenzen, in welk opzicht dan ook behalve levensbeschermende grenzen, is nog steeds een vreemd fenomeen. Imaginaire lijnen die afstanden creren tussen naast elkaar gelegen objecten of identiteiten als ware het afstanden tussen planeten.
Het blijft maf zoiets, en ik ben het er dan ook niet mee eens. Het is opgelegd, niet meer en niet minder.