Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 26-5 t/m zondag 1-6-2008

Maandag de 26e hadden we 's avonds de uitgestelde BOFS-commissievergadering over het Jaarverslag 2007 en de Voorjaarsnota 2008. Zelf hoefde ik niets te zeggen, Harry Wijchers behandelde deze agendapunten. Eigenlijk Rob de Jong, maar die moest nu de vergadering voorzitten omdat Joke Kuijsten alwéér in het ziekenhuis ligt met haar heup! Het is geloof ik de derde of vierde keer al dat ze aan die heup geopereerd wordt, om gek van te worden lijkt me.
Maar er vloeide geen bloed uit de agendapunten, en er zullen misschien één of twee amendementen in de raad op ingeleverd worden.

Dinsdag de 27e hadden we 's avonds een debatingcursus voor de raad. Niet alle raadsleden deden er aan mee, en dat was wel jammer. Het was leuk, én het was interessant. Volgende week dinsdag hebben we deel 2 van de cursus, en we hebben een opdracht mee voor die avond. Ik vraag me wel af wanneer ik die opdracht zal moeten maken...

Woensdag de 28e hadden Jan van Oostende en ik onze Grote Chaosshow weer op Radio Enkhuizen. Jan had een playlist gemaakt die hij graag helemaal gespeeld wilde hebben, dus met m'n goede hart (ja écht, dat heb ik!) liet ik m'n eigen liedjes liggen.
Volgende week gaan we muziek draaien dat met christendom te maken heeft. Mooie muziek, gezellige muziek, plagerige muziek (ja kom op, het zijn wél Jan en ik hoor...), en ik denk dat het wel leuk is qua muziek.
De religies hebben, naast hun negatieve werkingen, ook mooie dingen voortgebracht in schilderkunst, bouwkunst, verschillende literatuurstijlen, beeldhouwkunst, spirituele denkwijzen, wijsheden, cultuur, en heel veel meer. Alles heeft z'n mooie en lelijke kanten, ook iets als religie.
Het geldt ook voor wetenschap, dat toch enigszins als tegenhanger van de religie beschouwd kan worden. De wetenschap heeft een enorme gezondheidsverbetering en levensverlenging voortgebracht, heel veel fundamentale kennis, begrip van de wereld om ons heen, technieken, ruimtevaart, en gewoon teveel om op te noemen.
Maar ze heeft ook clusterbommen ontwikkeld, kernwapens, vernietiging van leefgebieden van volkeren en levenvormen, uitroeiing van veel diersoorten, verschraling van onze biodiversiteit, vele miljoenen doden door de nieuwe wapens, verschraling van culturendiversiteit, overbevolking, drugs in allerlei vormen, versnelling van verspreiding van epidemieën, en ook nog teveel om op te noemen. Van de global warming ben ik niet zeker of dat door de mensen komt, het is te vaak zonder de mens ook voorgekomen in de historie van de planeet; ook parallel aan verhoogde zonne-activiteit bijvoorbeeld, of vulkaanuitbarstingen, zeestroomveranderingen etc.

Donderdag de 29e heb ik de pc van de GroenLinksfractievoorzitter even nagekeken, en daarna een tijdje zitten na te praten. Hoofdzakelijk niet eens over politiek! René en ik hebben een jaar of 9 samen gewerkt, dus we kennen elkaar behoorlijk goed. Daarom was het gezellig om weer eens even ouderwets te teuten, als twee verouderende mannetjes die graag nog even aan het koord der jeugd trachten te trekken... Hahahahaha! Telkens als ik dat koord probeer te pakken dan zwaait het net weg

Vrijdag de 30e was het drukkend warm op het werk. Maar we werken vrijdags maar tot kwart over twee, dus dat is mooi dan. Meteen uit werk naar de vriendin van de Vette Knol getogen met de Golf, en samen boodschappen gedaan en daarna brute gesprekken gehad.

Het is weekend, joepie! En m'n log van de afgelopen drie weken lezende zult u ongeveer begrijpen waarom ik de site zolang niet bijgehouden heb, écht werkelijk alle dagen waren letterlijk volgevuld. Onvoorstelbaar!

Zaterdag de 31e en zondag de 1e: Enig tot veel leeswerk voor de politiek tot mij genomen, en daarnaast eindelijk eens de tijd gehad om een gigantische huishoudactie te ondernemen. Dat soort dingen kan er soms bij inschieten in tijden dat je dagelijks activiteiten naast je werk hebt, terwijl je ineens weer dochter Langbroek een tijdje bij je in je huis hebt. Pubers veroorzaken, zoals iedereen die er ervaring mee heeft weet, nogal wat chaos in hun omgeving...
Maar zaterdagavond ben ik met Petra mooi bij [Supermerk] wezen kijken, en dat was gezellig! Daarna zijn we eens even met een potje bier erbij gaan praten over de dingen des levens die bij volwassen geworden dames behoren, en bij verouderende heren behoren. Het is altijd nuttig om af en toe eens bij de les getrokken te worden door een ouder of jonger persoon, en zo doen wij dat ook nog wel eens.

Zondag was het mooi weer, en een oomzeggertje van me die in Andijk woont was jarig. Met de vriendin van de Vette Knol en haar dochter zijn we erheen getogen, en hebben een rustige zondagmiddag in het zonnetje beleefd. Hoogstwaarschijnlijk de laatste keer, het gezin gaat ergens in september emigreren richting Nieuw-Zeeland.
M'n broer is het zat in dit land: de groeiende haat tussen bevolkingsgroepen, de steeds jachtigere en gehaaste leefwijze hier, de paranoia in het land tussen bevolkingsgroepen, de onverdraagzaamheid tussen mensen die er vroeger niet was, de enorm gegroeide en groeiende criminaliteit, de rijkdom van het land die bij steeds minder mensen in handen komt, de hypocrisie van overheden, de groeiende dwang van overheden op het leven, de plurksheid en hufterigheid van de mensen hier tegenwoordig, de grote bevolkingsdichtheid en opgeproptheid en het gebrek aan ruimte en rust.
Hij is het zat, ziet het in alle opzichten erger worden, ziet dat het niet opgelost wordt door wie dan ook, en heeft geen zin om z'n kinderen in zo'n land op te laten groeien. Ergens denk ik ook dat hij wel gelijk heeft, ik denk er ook vaak aan. Ons land lijkt soms wel in één grote massale psychose te zitten, het is groeiend negatief allemaal. Het is gewoon niet zo leuk meer.
Maar dus wéér een goed opgeleid en ervaren vakman verloren voor het land. Er komt niets voor terug. Misschien is het inderdaad wel beter om op een andere plaats op deze planeet te gaan leven en wonen, haat en geweld zijn gewoon niet leuk. Misschien...