Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 29-5 t/m zondag 4-6-2006

Maandag de 29e weer werken na 4 daagjes vrij. Eventjes wennen, maar na een half uur is het net of je nooit vrij hebt gehad. Net eigenlijk als met vakanties. Je zit er weer helemaal in. Deze week wordt het ook weer zes dagen werken, al is het zaterdag maar tot 1 uur.
Er was weer allerlei email van de griffie, dus veel leeswerk. Maar eerst heb ik vanavond voor iemand teksten gecorrigeerd, en morgen moet ik dat ook voor een persoon doen. Beloofd is beloofd... Dus lezen begint zo intussen een tweede natuur te worden voor me, behalve de boeken die ik de laatste jaren gekocht heb dan. Daar kom je niet echt aan toe. Daarom heb ik honderden boeken uit m'n boekenkast die ik al n of twee keer gelezen heb in dozen gestopt en naar m'n zolder gebracht. Het restje, nog maar zes planken, zal ik eerdaags trachten te (her)lezen.
Op internet nog in discussie met de SPers over het vlekkenplan, op hun [site] We zijn het niet heel erg eens geloof ik. Maar zo gaat dat, zoveel zielen zoveel meningen. Dat maakt het leven wl een stuk leuker!

Dinsdag de 30e was m'n dochter van 13 alleen thuis. Haar moeder was naar de stage van de opleiding die ze volgt. 's Middags stopten er ineens twee politiebusjes bij haar thuis voor de deur, en de politie belde aan. Het waren agenten met een huiszoekingsbevel omdat er een wietplantage in huis zou zijn... M'n dochter was uiteraard hevig verbijsterd en ontdaan, en liet de politie binnen. Natuurlijk was er geen wietplantage, slechts een paar doodordinaire kamerplanten die iedereen heeft op de vensterbank beneden!
Het is toch weer wat hoor! Als dit 10 jaar terug gebeurd was had ik waarschijnlijk volledig uit m'n plaat naar het bureau in Grootebroek gereden met zwaaiend vervaarlijk tuig in m'n hand omdat ze voor m'n gevoel "aan m'n dochter gezeten hadden"... Wat ze eigenlijk ook gedaan hebben.
Naar ik weet gaat de politie alleen op een adres op zoek naar wietplantages als er aangifte van mensen is voor zoiets. Dit houdt dus in dat iemand zomaar gezegd heeft dat m'n dochter en m'n exvrouw een wietplantage in huis hebben. Dat kan in dit land met z'n anonieme kliklijnen. Weer een typisch voorbeeld van hoe hier dingen dus kunnen gaan, in dit enige land met stiekeme kliklijnen! Dat dit nog werkt ook zegt toch cht iets over hoe veel mensen hier zijn, ik ben cht cht blij dat we hier niet meer met een Duitse bezetting van doen hebben! Het is godsgeklaagd. Dit land met de meeste mensen onder een nickname op discussiefora  in plaats van de moed hebben dingen met open vizier durven te zeggen. Als er zveel mensen bang zijn om dingen te zeggen en schrijven onder eigen naam dan vraag ik me dus wrkelijk af wat er hier in dit land eigenlijk aan vrijheid van meningsuiting is. Helemaal niets! Die vrijheid zit namelijk in je eigen hoofd, niet alleen verankerd in een wet! Voor zover die wet in dit land nog overeind zal blijven staan in de toekomst, dat vraag ik me af met zoveel ongezonde angst onder deze Nederlandse bevolking. Zo'n wet over de vrijheid van meningsuiting verwoordt alleen maar iets dat iedereen feitelijk van nature al bezit, en iedereen die daar niet de moed voor heeft ondanks een stiekeme behoefte helpt die vrijheid om zeep voor zichzelf.
Ik word van dit soort laffe anonimiteit toch soms kotsmisselijk moet ik zeggen. En ik hoop zelf nit zo te worden.

Woensdag de 31e stond er een artikeltje in de krant over dat de politie op de Sebastiaan Centenweg dinsdag een wietplantage had opgeruimd. Dit na een anonieme tip. Het "leuke" was het commentaar van politieman Frans Bark, de groepschef van Enkhuizen, na de melding dat het om een anonieme tip ging: "Vervolgens zijn we dat verder gaan onderzoeken, want je kunt natuurlijk niet zomaar ergens binnenvallen"...
Frans Bark is een jokkebrokje! Hij is wl zomaar ergens na een anonieme tip naar binnen gekomen met een huiszoekingsbevel! Bij mijn dochter! Znder deugdelijk onderzoek, meneer Bark! Dt zeg je niet tegen de journalist van het NHD h...
Ik begin nu toch een licht wantrouwen tegen de politie te krijgen wat betreft informatie naar de burgers toe, en ook naar de politiek toe. We hebben pas een jaarrapport gelezen van de politie, en in dat rapport stond dat de politie gemiddeld het cijfer 8 krijgt van de burgers voor afhandeling van allerlei dingen. Mijn dochter en haar moeder geven zeker weten geen 8.
De vriend van Petra Kiss ook niet. Die had een maand geleden namelijk z'n auto bij het Streekhof geparkeerd, de 29e april. De dag erna kwam hij bij z'n auto, en het bleek dat die totaal uitgewoond, gesloopt en verwrongen was. De ramen eruit, de deur ontwricht, het stuur en de stuurkolom vernield, het interieur kapot, uitgedrukte joints op de stoelen, bierblikken door de auto, en ga zo maar door. De vriend van Petra uiteraard naar de politie in Grootebroek gebeld en aangifte gedaan. Althans, dat probeerde hij. Het kon alleen via de aangiftelijn. De politie vond het niet de moeite om een vorm van sporenonderzoek te doen of minstens even langs te komen om te kijken wat er was, en er werd gezegd dat je zoiets met je auto nu eenmaal kon verwachten op de dag voor Koninginnedag.... Met andere woorden: "Niet zo zielig doen, eigen schuld!"  Nou ja toch weer... Ok geen 8 dus. Maar ja, ik denk dat we ermee moeten leren leven dat we zelf dit soort dingen moeten gaan oplossen op onze eigen manier. Dat we de wet blijkbaar alleen kaderstellend moeten bezien, net zoals de gemeenteraad in het dualisme geacht wordt alleen kaderstellend bezig te zijn. Voor de rest moet je zlf maar zien hoe je het denkt in te vullen allemaal. Toch...?
Het wordt hier nog eens een anarchistensamenleving! Alleen dan op de niet-bedoelde manier.


Anarchistenteken

Nou, en nu weer genoeg gemopperd deze week. Het houdt een keer op. Er gaan tenslotte meer dingen goed dan niet-goed. Volgende week komt het Vlekkenplan aan de orde in de raad, en dat vind ik hl okee! De 17e krijgen we de Slag tegen de Broeckers waarin de Broeckers klop krijgen, en dat is ook okee  De politie is een hardere aanpak aan het hanteren tegen drugs doordat dat beloofd was als we een beleid voor gedogen van soft-drugs op papier hadden, en dat is ook okee. Jan Franx heeft de gigantische financile achterstand twee jaar vr de verwachting bijna opgelost, en dat is ook okee. De vriendin van de Vette Knol heeft onze vakantie met de kids geboekt, en dat is hl okee! Eire at the Top was superbe, en dat was okee  Ik heb een positiever stukje geschreven over Enkhuizen 650-jaar, en dat is ook okee. En als laatste heb ik de gramschap van deze week op de site van me afgeschreven, en dat is zeer okee!
Nog even werken, nog een fractievergadering en iets lezen in de leeskamer, en dan lekker vrij!


Ahum, lekker sporten! Dn maar gewoon lekker een biertje

Donderdag de 1e overdags weer flink druk op het werk. Uit werk wilde ik eigenlijk naar het Ondernemerscaf, maar dat begint om zes uur en ik was pas even na half zes thuis. Dan wordt het allemaal een beetje krap. Om acht uur hadden we steunfractie voor de raad van dinsdag, en het was op een aantal puntjes wel een pittige discussie. Maar voor de rest vrij nsgezind allemaal, en dus waren we relatief vroeg klaar deze keer. Ik moet zeggen dat het rustig was deze keer wat betreft aantal aanwezigen, normaliter is het een drukke boel! Maar vakantie, ziek en zeer, en andere zaken eisten hun tol in het aantal mensen.
Aanstaand weekend is het vaderweekend  Alleen moet ik vrijdag wel langer doorwerken, en zaterdagochtend ook tot 1 uur. Dan zie ik m'n dochter dus minder. Maar maandag is er ook nog, en dat is tof!
En voor de rest was het eigenlijk een redelijk duffe dag qua dingen die gebeurden.

Vrijdag de 2e en zaterdag de 3e: Op deze dagen zou ik hebben moeten overwerken, maar doordat de klant z'n door ons te verwerken materialen niet op tijd richting het bedrijf kreeg ging dat niet door. Dus: vrijdag vanaf vanaf kwart over twee vrij en zaterdag de hele dag. Leuk!
Daarom vrijdag met een gigantische snelheid m'n weekboodschappen gedaan en lekker met dochter Langbroek relaxede dingen gedaan daarna. 's Avonds zijn we naar de verjaardag van een oomzegger van me gegaan, en dat was ook leuk. Voor dat jongetje ben ik namelijk ome Hans, de grote held!  Hij vindt alles wat ik doe verschrikkelijk stoer, en wil in alles zo zijn als ik... Zo op je oude dag nog eens een held worden, dt had ik toch nooit gedacht, hahaha!  Het is ook een heel leuk ventje, met een geweldig ondeugend maar vertederend koppie!
Zaterdag met dochter Langbroek Enkhuizen 650-jaar dingen gedaan. We zijn naar het Haringfestival geweest, waar ikzelf mooi met een buurman heb staan praten bij de maquettes die de basisscholen hebben gemaakt van monumenten. Bewonderenswaardig goed gemaakt die maquettes, ik stond cht versteld van wat die kinderen gemaakt hebben!  Echt hl leuk gedaan!
En nog met Nico Poen gepraat, dat is ook altijd weer een ervaring. Die heeft altijd wel wat te melden, en kan dat op een zr eigen wijze! Ook leuk
Enkhuizen is ook weer een naamgenoot rijker, een rood-gele tulp. De kweker heeft er zestien jaar over gedaan om hem te kweken en bestendigen, en sterk te maken! Met al Enkhuizen 650-jaar in het achterhoofd! Echt hartstikke goed! Het was een sterke tulp, dat kon je goed zien. Zelf vind ik tulpen de mooiste bloemen die er zijn, al vanaf dat ik een jochie was die in de vakanties in de tulpen werkte. De tulp is gedoopt zoals het hoort, met champagne!
Dochter Langbroek en haar vadertje zijn nog voor  5,-- met een grote witte limousine die bij de Westerkerk stond een ritje wezen maken. We waren die eersten die het deden, en zaten er met z'n tweetjes in. Geweldig! Wt een auto zeg, enorm groot en luxe! Ik ben m'n Golfje gewend, die is denk ik minder dan de helft van zo'n limousine... We keken uit het raampje, en allerlei mensen zagen twee rapaljes van de straat zo m'n petje en spijkerjasjes in die auto zitten. Amusant! Later gingen andere mensen ook een ritje maken, het is ook echt leuk om eens in zo'n absurde auto te zitten.
We zijn ook nog de stad doorgegaan voor een broek voor dochter Langbroek, maar omdat die nu de leeftijd der vrouwachtigen begint te bereiken kon ze uiteraard niets vinden. Papa Langbroek kwam mooi wl thuis met een nieuw t-shirtje, een zwart Nikeshirt met een rood Niketeken erop. Daarna zijn we met z'n tweetjes bij de Enckhuyser op het terras een bakkie en gebakkie gaan doen, gezellig.
Aan het eind van de dag zijn vader en dochter de Kunst- en Hobbyroute gaan doen, door de Boerenhoek. Tof zeg! Er waren ook hl veel mensen die die route liepen, het was in mijn ogen een groot succes!
Zoals altijd heb ik me uiteraard weer geamuseerd verbaasd over sommige mensen. Op een gegeven moment stond ik in de Westerkerk te praten met de heer Bob B., een leeftijdgenoot van me die ik ken vanaf m'n eigen puberteit, en we zouden naar buiten gaan om een peukie te doen. We liepen door de zij-uitgang naar buiten, en tot m'n verbazing dook Bob B. onder een richel van de natuurstenen trap, haalde een reeds nderde opgerookte peuk tevoorschijn en stak die aan... Hij had die peuk daar van een vorige rooksessie verstopt zodat hij die steeds weer kon pakken! En iedereen liep daar gewoon langs alsof het gewoon was, hahahahahaha! Gewldig zoiets!   

Zondag de 4e vernam ik dat aanstaande week een soort camperoptocht of camperrace of zo gehouden wordt. Daar zitten wel 300 Franse campers bij, en in totaal zijn het 500 campers. En van die campers is van een vriendin van de vriendin van de Vette Knol (wat een zin!), en de hele optocht komt aanstaande donderdag richting Enkhuizen en blijft dan een nacht op het Enkhuizer Zand. Wt een groot aantal! Jammer dat ik moet werken, het lijkt me leuk om zoiets aan te zien komen. Al die campers, wt een enorme optocht!  Maar ze komen wl weer o.a. naar Enkhuizen, dus ons stadje is bekend en aantrekkelijk genoeg voor zo'n tocht om heen te gaan,
Vandaag een mooie eerste Pinksterdag, en ik denk dat half Nederland ervan genoten heeft. De vriendin van de Vette Knol met haar dochter en m'n eigen dochter en ik in ieder geval wl. We zijn mooi naar de zeekust gereden, naar Callantsoog. Als we met z'n vieren zijn hebben we een vrij hoog "Jan, Jans en de kinderen" gehalte: mannetje, vrouwtje, lange dunne blonde pubermeid en korte, gezettere jonge meid van acht. Ergens naar toe vertrekken gaat dan ook op die manier: alle vrouwen moeten eerst na de wc, de vriendin van de Vette Knol denkt bij zee aan water dus het korte gezettere meisje wordt ingepakt in laarzen, een regenpak en leek op een soort regeneskimo (wat ik weer gecorrigeerd heb, hahaha, het was cht te gek! ), papa Langbroek was z'n Wegenwachtpasje vergeten dus moest ook weer eerst langs z'n eigen huis, dochter Langbroek dacht dat het koud kon worden dus haalde ook eerst een lange broek, etc etc etc. Na zo'n uurtje waren we eindelijk op weg...  
Langs de kust hebben we het Nederlandse en Duitse volk weer in volle glorie van ontkleding mogen aanschouwen. Vooral onze oosterburen. Die mensen duiken, ongeacht eventuele polaire zeewatertemperaturen, als ze water zien in zwemkledij gehuld in dat water! Ik sta zoiets altijd vol ongelovige verbijstering te aanschouwen, soms rillend in ter reserve meegenomen winterjassen! De rudimentaire Duitse genen die zich in mij bevinden zijn in dat opzicht volledig inactief, ik vind in zee zwemmen pas een optie vanaf dertig graden celsius boven nul... en dat dan ng pas als dwingende kinderstemmetjes me daartoe aanzetten op een niet te negeren wijze!
Maar de dag werd weer afgesloten met een uitstekende maaltijd door de vriendin van de Vette Knol in haar oneindige eetcreativiteit verzorgd!