Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 14-5 t/m zondag 27-5-2007

Tjonge, twee bijzonder drukke weken gehad zeg! De afgelopen twee weken eigenlijk bijna alle avonden de deur uitgeweest, en de meeste in het kader van iets van de lokale politiek of daaraan gerelateerd. Gigantisch druk zo, en zelfs niet eens tijd gehad om deze site bij te houden! De vorige weblogweek had ik dat ook al.
Eervorige week bijvoorbeeld 's avonds een coalitiebijeenkomst gehad, een fractiebijeenkomst gehad, een presentatie over de buitendienst gehad en een leesavond gehad van veel stukken. En voor de rest ook nog een nieuwe wereldburger bekeken die Tim heet waar Petra tante van is en die nog korter is dan m'n onderarm, Petra naar Schiphol gebracht en k lekker uit eten geweest met de vriendin van de Vette Knol! Dochter Langbroek en ik hebben nog een filmkijkavond doorgebracht met nieuw-gekochte DVDtjes, en zo gaat een week voorbij in drukte, hectiek en ook leuke dingen  Het is druk, maar ook zinvol en aangenaam!
Vorige week was het nog wat voller qua agenda. Maandag tot en met woensdag al elke avond een commissievergadering. Maandag kwam de buitendienst aan de orde, en dat was een buitengewoon heftige avond. Er vielen harde woorden, harde meningen, er gebeurden dingen in een schorsing die mijns insziens niet door de beugel konden richting personen, en het eindigde met reorganisatie van de buitendienst in de zin dat een aantal taken nu straks door marktpartijen gedaan zal worden en niet meer door de buitendienst. Dit kost een aantal arbeidsplaatsen binnen de buitendienst, en ik ben wel hl benieuwd of dit gaat opleveren wat gezegd is. Voor het college, dat mandaat heeft op deze zaak waar de raad geen "macht'' over heeft, is het te hopen dat het goedkoper wordt, anders hebben ze iets gezegd dat niet waar is.
Dinsdag kwam het gebeuren met het SMC in de Vijzelstraat aan de orde. Wie het project gegund gaat worden, De Nijs of Scholtens met in het kielzog WFG, GGZ en de Omring. De eerste en de laatste hebben al gemeld dat ze uit Enkhuizen vertrekken als De Nijs de gunning gaat krijgen. In de krant stond nog dat een aantal partijen zich gechanteerd voelde, maar dat geldt toch niet voor mij moet ik zeggen.
Ook kwam dinsdag eindelijk na decennia de renovatie van de Compagniesbrug aan de orde. De raad koos in meerderheid voor het breedste model, waarbij het CDA een aanpassing voorstelde vanuit historische context waar iedereen mee akkoord ging.
Woensdag kwamen financile stukken aan de orde, en een amendement van PvdA en Nieuw Enkhuizen voor een nieuw onderkomen voor buurtvereniging Plan Zuid. Al hoorde ik hier ook alweer dingen over over politieke mensen die ineens raar denken over deze zaak. Daar word ik soms toch wel schijtziek van mag ik zeggen, vooral deze afgelopen twee weken in aanmerking genomen wat betreft gebeurtenissen rondom zaken! Dingen kunnen te ver gaan, en er begint bij mij heel langzaam iets te wringen. Er zijn dingen veranderd, en die veranderingen zijn niet goed. Helemaal niet goed.
Donderdag eerst bij het afscheid van gemeentesecretaris Hilda Raasing geweest en daarna samen met Jan van Oostende bij buurtvereniging Plan Zuid over dingen gepraat. En vrijdag eindelijk geen verplichting!
Vrijdagavond ben ik heel mooi een biertje gaan halen bij Jos Tesselaar, m'n oud-fractievoorzitter. We hebben leuk gepraat over z'n EU-waarnemerschap, over lokale politiek zoals het nu gaat, en over van alles dat Jos en ik leuk vinden om over te praten en gezellig vinden!  Jos en ik konden het altijd goed vinden, en dat is nu nog zo. We hebben acht jaar samen naast elkaar gezeten in commissie en/of raad, en hadden immer een goede samenwerking die nog eens superleuk was ook! Later op de avond kwam z'n vrouw Helmi er nog bij, en we hebben tot in de nacht een toffe avond gehad en ons met z'n drien helemaal rotgelachen!
Jos en ik hebben een jaar of negen terug eens een afspraak gemaakt, en die is vrijdag nog eens bevestigd. Dat is heel belangrijk, en ik ging 's nachts met een goed gevoel over alles wat in m'n hoofd rondspookt naar huis. Het gaat tenslotte in dit leven vaak om kiezen. Het was voor mijzelf de belangrijkste avond van deze week.
Donderdag had ik ook nog een bijzonder waardevol gesprek met Joke Kuijsten door de telefoon, en dat was ook verhelderend over zaken die ik al vermoedde. Richtingveranderend in zaken, en dus uiteindelijk bepalend voor toekomstige gebeurtenissen.
Zaterdag, na een telefoontje van iemand die me wil spreken over verkeersmaatregelen, mooi naar Eire at the Top met de vriendin van de Vette Knol en vrienden van vreemde snit van haar, Joseetje uit Amsterdam en mezelf. M'n dochter en haar moeder waren er ook, en ik heb het traditionele jaarlijkse kettinkje van Eire at the Top voor m'n dochter en de dochter van de vriendin van de Vette Knol gekocht. Zo'n kleine traditie, een ritueeltje bijna, is leuk!
Bij aankomst op het Landje van Top kwam ik eerst NHD-journalist Paul Gutter tegen, en die was nog in de mistige staat die een avondje gezelligheid je de andere ochtend gratis kan overhandigen en bijleveren  Hahaha! Maar een bak koffie van ome Hans bracht langzaam wat leven en bewustzijn in de jongeheer, en de tegelijkertijd door mij ingenomen jaarlijkse Eire at the Top Murphy's bier deed dat bij mij
Het was weer een leuke dag: leuke muziek, leuke mensen gesproken, lekkere Murphy's bier, de traditionele kettinkjes, en een gezamenlijke afhaalchinese maaltijd als ongezonde maar acceptabele toegift bij mij thuis gegeten met de bunch. Mijn huis is vergeleken met de woonstedes van de disgenoten best wel een soort "cave", en dat wilde ik laten zien. Klasseverschil moet er wezen zeggen ze wel eens, maar ik vind dat dit dan ook goed zichtbaar moet zijn!
's Avonds nog heel even met PvdAer Addik Swiers en Joseetje een biertje n gehaald in caf De Slof, en toen tevreden na een gezellige dag (voor mij tenminste) de bedstee opgezocht en in een droomvolle slaap weggezakt.
Zondag kwamen Petra en co langs om te vertellen over hun week vakantie in Turkije, en dat vertellen deden ze met onPeetse en onco'ze bruine hoofden! Normaal zijn het best wel twee redelijke "bleekscheten"...  Maar daarna maakten Joseetje en Petra lekker eten, en zo kwam dit weekend dus helemaal okee. Nadat iedereen vertrokken was, en de rust weer wedergekeerd was in Huize Hanscave, ben ik naar liberalen gaan luisteren in Buitenhof die vertelden wat er allemaal niet goed gegaan was met de VVD, en de drie heren liberalen hadden daar drie verschillende meningen over. Dus dat gaat nog wel een tijdje door met deze partij...