Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 16-5 t/m zondag 22-5-2011

 

De wereld lijkt wel steeds meer in brand te staan. Opstand alom, en nu ook al in Inge haar geliefde España. Ik ben benieuwd wat ze daarvan gevonden zou hebben.

 

Hetgene waar men in Spanje tegen in opstand komt is dat hoog-kapitalistische gene dat alles manipuleert, kapot maakt, onderdrukt, steelt, beliegt, belazert, uitzuigt en uitbuit. Een terechte opstand tegen onmatige groot- en veelbezitters, en groot- en veelverdieners. En de lafhartige politici die in mentale, morele en financiële dienst van deze geldratten zijnde, hun kiezers besodemieteren door de uitbuitpraktijken jarenlang gewoon toe te laten.

Dan is toelaten op de wijze waarop dit gebeurt daadwerkelijk te beschouwen als medewerking verlenen áán. Het zijn de Wim Kokken van deze planeet die de boel verraden. Ik noem dat soort politicigedrag dan ook maar als werkwoord “wimkokken”.

 

Wimkokken is: onrechtvaardige uitbuitsituaties door onrechtvaardige mensen geschapen zijnde constateren, daar als machtspoliticus jarenlang over praten alsof je er iets aan gaat veranderen, dat praten “dialoog” noemen, er vervolgens niets werkelijk aan veranderen, en dan uiteindelijk zelf één worden in handelen en bedonderen met die foute uitbuiters.

Wimkokken is geld over andermans rug binnenschrapen, liegen, bedonderen, en niet zeggen dat je dat doet. Wimkokken is slecht, en niet goed. Het wimkokken moet uitgebannen worden, en ik denk dat de Españoles daar in hun land nu goed aan werken.

 

Nederlanders doen daar niets aan. Die zijn bezig met hun auto, hun flatscreen, internet, vakantie, laptop, kinderopvang, de tuin, netwerken, en hun marktwaarde. Nederlanders schrijven er een keer anoniem boos over op internet, of praten er een keer boos over in de kantine of bij de koffie-automaat op het werk, en hebben dan het bevrijdende gevoel dat ze óók hun steentje hebben bijgedragen aan een betere samenleving. Dat ze de democratie een goede dienst bewezen hebben.

Nederland lijkt soms wel een succesvolle proeftuin van uitbuiters. Nederland lijkt dan de proeftuin waar propaganda uitgetest wordt, waar wordt gekeken tot hoever je kunt gaan zonder dat massa’s in opstand komen. Gelukkig zijn veel andere Europeanen heel anders dan ons relatief flegmatische Nederlanders. Dat gaat nu denk ik langzaam blijken, de wereld begint terecht te smeulen. Overal, en ook in Europa. En ook werkelijk overal tegen hetzelfde: uitbuitend psychopatengedrag.

Behalve dan bij ons. Wij kijken hoeveel er te verdienen valt aan al dat gekrakeel.

 

Het zou al mooi zijn als in Nederland de mensen in een vorm van opstand zouden komen tegen de snel verdergaande schending en vernietiging van privacy. Nederland loopt voorop met deze ontmenselijkende ontwikkeling, en niemand lijkt het erg te vinden.

Het Hollandse gezegde van “Wat maakt het uit; als je niets te verbergen hebt is het niet erg toch?” is typisch Hollandse naïveteit.

Iedereen heeft iets te verbergen. Maar wát je te verbergen hebt, bepaal jij niet maar het soort overheid dat een land heeft. Wat nu gewoon gemeengoed is, kan over 10 jaar zwaar verboden en uiterst strafbaar zijn. Dan ben je niets veranderd, maar hebt ineens wél heel veel te verbergen. Doch dan bestaat de totale infrastructuur om alles dat je bent, doet, koopt, zegt, telefoneert, smst, pingt, pint, emailt, discussieforumt, twittert, of wat dan ook, te onderscheppen en volgen. Dan kun je niets meer, ben je niets meer, en word je niets meer zonder dat de overheid je volgt.

Zó veraf als dat mensen denken dat een dergelijke situatie nu nog is, is die niet. Het ligt vlak om de hoek, en we zitten in een levensgevaarlijk pre-stadium van iets dat niemand uiteindelijk zal willen.

De Fred Teevens van dit land zijn giftiger dan menigeen denkt. Het Burger Service Nummer is hun eerste werkelijk grootschalige giftige succes. De rest volgt nog, onvermijdelijk en onafwendbaar.

De enigen die dit ongewenste proces kunnen stoppen zijn wij, de massa’s.

 

Maar ja, morgen weer te werk. Dat is wél goed, werken. Niet-werken maakt ziek, suf, inert, en negatief. Mooi centjes verdienen, en hopen dat niet helemáál alles aan de Griekse overheidscriminelen weggegeven wordt. Want mensen die jokken met statistieken, en daar onterecht miljarden voor krijgen, dat zijn criminelen.

Ik ben benieuwd, gezien de schade die ze voor lange tijd veroorzaken, of ze ook doodgeschoten gaan worden. Net als Bin Laden, waar iedereen zo blij mee was dat het gebeurde. Gelijke monnikken, gelijke kappen.

 

Ik ga mijn Catalaanse braadworstjes opeten, mijn welgevulde bordje leeg bunkeren. Honger zal ik voorlopig nog niet hebben als onvervalste Hollander in een rijk land…

 

 Viva España!