Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 15-5 t/m zondag 21-6-2006

Maandag de 15e t/m woensdag de 17e: Een hele ophef over Ayaan Hirshi Ali in het land. Zoals normaal in dit land duikt de hele meute weer kwijlend op één persoon en lyncht die in het openbaar. Net zoals destijds gebeurde met Dick Advocaat om een wissel in het veld, en met René Diekstra om een stukje plagiaat. Ineens, omdat het gaat om Hirshi Ali, wil iedereen dat de regels nageleefd worden. Terwijl al drie jaar geroepen wordt dat Verdonk soepel moet wezen door diezelfde mensen...
Wet is wet: het credo van de 80% Hollanders deze dagen. Gaan we nu ook alle coffeeshops sluiten? Het is nog steeds officieel verboden namelijk! Gaan we bijstandsmoeders keihard aanpakken als ze een paar tientjes stiekem bijverdienen? Staat in de regels namelijk! Ik vind het allemaal weer één grote massahysterie waarin die massa zich weer lekker kan uitleven op één persoon die niets terug kan doen! Hollandse moed... "Dutch courage" zeggen de Engelsen heel toepasselijk.
Voor de rest maandag naar iemand geweest die al 10 jaar pijn had. Die pijn wordt nu ineens minder tot niets, en dat is heel raar voor diegene. Hij mist het zowat om het zo te zeggen, er is iets weg dat er "bijhoort"! Raar hè?! Nu langzaam het lichaam laten herstellen, en dan hopelijk weer het leven in!
Daarna gelezen, en dinsdag ook na overvloedige primatenbegroeiing uit m'n gezicht weg gesneden te hebben. Vandaag, woensdag, ook weer dingen lezen voor de commissies, en zo gaat dat. Ik denk niet dat ik er goed doorheen kom, niet helemaal. Dat wordt dus in het weekend ook dingen doornemen. Tenslotte moet je in je ééntje in een huis ook nog dingen doen, bijvoorbeeld eten maken en ervoor zorgen dat je geen rattenhol wordt door vervuiling etc.
Eerst maar eens douchen en nog iemand bellen...

Donderdag de 18e t/m zaterdag de 20e in het teken van gewoon hárd werken! We hebben het echt druk op het werk ineens met verschillende dingen. Donderdag na een drukke werkdag 's avonds de fractievergadering gehad voor de commissies. Ik ben niet door alle stukken heen gekomen, gewoonweg tekort tijd gehad. Dat gebeurt niet vaak moet ik zeggen, maar nu dus wel. Zondag kan ik ook niet goed besteden aan doornemen. Dat is wel balen, het voelt niet helemaal voorbereid en dat is het ook niet met sommige dingen. M'n commissiegenoot was verhinderd deze week, dus het komt evengoed op mij neer zo. Maar ja, wat is dat is.
Zaterdag na het werk nog even een kleine twee uurtjes bij de streetparade van het Jazzfestival wezen kijken, bij de Dijk en heel even op de Melkmarkt. Gelukkig was het ineens droog met het weer, 's ochtends was het nog heidens weer! Ik was voor de avond uitgenodigd op een verjaardagsfeest, maar het is vaderweekend. M'n dochter kan ik niet zomaar "dumpen", en ik doe het ook niet. Ze komt graag bij haar vadertje, en ik heb haar graag bij me. Ze is nu dertien, en dus een pubertje aan het worden. Het is dan ook steeds "pap dit", "pap dat", "pap zus" en "pap zo", hahaha!  Ik vind het leuk zoiets.
Door al dat ge-overwerk zie ik wel weinig mensen, alleen zondags zou het kunnen. Maar dan moet je toch de normale huishoudelijke dingen doen zoals iedereen, anders woon je in no time in een ranzige varkensstal.
De Ayaanhysterie is nog gaande lees ik in de kranten, en dat zal nog wel een tijdje zo doorgaan. Tijd voor bezinning op een aantal punten in dit land! Ook het debat tussen Rutte, Verdonk en Veenendaal nog gezien van de week. Leuk om te zien, en spannend wat de uitslag zal worden voor de VVD! Ik hoorde op de radio op het werk meermaals per dag een riedeltje: Wat zegt Jelleke Veenendaal, wat zegt Jelleke Veenendaal, wat zegt... etc etc. Ze wordt niet helemaal serieus genomen geloof ik. Maar ze gaat wel door, en dat is vrij dapper moet ik zeggen.
Maar al met al haat ik het om tijdgebrek te hebben voor dingen.