Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 2-5 t/m zondag 8-5-2011

 

Deze week zag ik zaterdagavond een heel vreemd spinnetje in m地 keuken, een soort die ik nooit eerder gezien had. Hij was donkerbruin of zwart, en met poten en al hooguit anderhalve centimeter lang. Het was geen tijgerspin, en ook geen kleine wolfsspin.

Het beest bewoog heel snel, veel sneller dan dat ik bij andere spinnen ooit gezien heb, en hij richtte zich op wat hij zag of hoorde. Hij kon heel snel om z地 eigen as draaien op z地 poten, het was duidelijk een rover die op zicht of gehoor jaagt.

Dat beest heb ik maar opgestofzuigd. Normaal ben ik niet zo moordzuchtig, doch dit beest vond ik maar typisch door de enorme felle snelheid waarmee het zich kon bewegen. Het is toch wel raar dat ik nooit eerder zo地 soort spin gezien heb, het was echt een onbekend diertje.

 

De laatste paar jaar zie ik toch al ineens allerlei beestjes die ik nooit eerder gezien heb. Totaal onbekende insecten in allerlei vormen en kleuren. Vorig jaar hadden we het er op het werk ook al een paar keer over, collega痴 hebben die ervaring namelijk ook.

Het aantal teken die een ziekte bij zich dragen neemt ook al toe, vooral de ziekte van Lyme. Dat is niet ongevaarlijk, je kunt er van alles aan overhouden. Het AMC bijvoorbeeld had een sterk vermoeden dat de MS waar mijn Inge aan leed veroorzaakt was door een tekenbeet die ze op Mallorca opgelopen had toen ze daar nog woonde. Bij m地 moeder is er verdenking geweest dat het de oorzaak van haar spierreuma kon zijn. Teken zijn gevaarlijk, en ik vermijd tegenwoordig in duingebieden en natuurgebieden het lopen door lang gras en struikgewas. Daarin sterft het namelijk van de teken, en dus ook de teken die drager zijn van Lyme en de nu opkomende ng ernstigere dingen die rond Den Haag gemeld zijn.

Alles verandert de laatste tijd, en ook dit allemaal.

 

Deze week zag ik zaterdagavond op TV een documentaire bij de VARA op Ned2 waarin [dit] dubbel en dwars bevestigd werd. Het is nog ernstiger dan dat ik al dacht, de bacterin (genaamd ESBL) gaan nu door onze hele voedselketen heen. Er vallen nu al honderden doden per jaar, en ondanks dat weigert de branche zichzelf te corrigeren. Puur om het geld dus.

Letterlijk gezegd: omdat de branche (is vleesfokkers, dierenartsen, en aandeelhouders commissarissen managers in de farmaceutische industrie) in een groter huis willen kunnen wonen, langer op vakantie willen kunnen gaan, een grotere auto willen rijden etc, dienen honderden mensen per jaar te sterven aan onbehandelbare infecties.

De overheid wil nog steeds de dialoog, 駭 zelfregulatie van de branche Er gebeurt helemaal niets! Hooguit wordt straks de apotheek van de dierenartsen van hen afgenomen om het uitschrijven van overmatige hoeveelheden overbodige resistentieveroorzakende antibiotica enigszins tegen te gaan. Volgens mij helpt dat niet, de industrie z駘f wil meer blijven verdienen.

 

Het is wat mij betreft nog steeds een grof schandaal dat de industrie meent dat er een modus gevonden dient te worden over het aantal doden dat valt vs hun winst. Ze veroorzaken meer doden dan Bin Laden, alleen minder opvallend dan met bommen en geweren!

De totale incapabiliteit op dit gebied van de machthebbers in dit land, die nu door wetenschappers 駭 medici meermaals in de afgelopen 15 jaar gealarmeerd zijn (kijk anders maar naar Uitzending Gemist), heeft nu veroorzaakt dat het probleem hoogstwaarschijnlijk onoplosbaar is geworden. Om het geld, om winst, om banen voor ex-politici te garanderen in het bedrijfsleven.

Wat mij betreft treft hen hetzelfde lot als de slachtoffers van hun criminele wanbeleid! Wat bij Bin Laden mag, mag ook ben hen. Waarom niet tenslotte? Ik zie geen verschil. Moord is moord, en massamoord is massamoord. Of dat nu met kogels gebeurt, of door middel van misbruik van medicijnen. Gelijke monnikken, gelijke kappen.

Maar ja, dat is maar een simpele werkmansmening. Totdat geliefden van belangenhebbers gaan sterven waarschijnlijk.

Bah! Ik kan om dit soort zaken z kwaad worden! Maar volgens de beschaving dient dit vreedzaam opgelost te worden, al weet ik bij God niet hoe dat dan moet. Wij simpele werkmannen zijn machteloos. Blijkbaar slechts vervangbare, weinig waarde hebbende weggooigereedschapjes ter meerdere financile glorie van de exploiterende heelveelverdieners; met goedvinden van onze overheid. Tjemig, best wel erg eigenlijk zeg

Leve de 電emocratie!

 

Dinsdag aanstaande is de raadsvergadering. Het ziet ernaar uit dat er vanuit de raad zelf een werkbaar of aanvaardbaar alternatief komt voor het absurde voorstel inzake De Drom dat het college neergelegd had. Het brengt de risico痴 voor de gemeente (= belastingbetalers) drastisch terug, 駭 levert een win-winsituatie op voor gemeente en De Drom.

Maar: eerst zien, dan lezen, dan geloven, dan misschien nog een aanpassing, en dan eventu鳬l voorstemmen.

 

En zo was het vandaag moederdag. Een moederdag die ik 壮 middags bij mijn moeder heb doorgebracht. Daar zag ik een broer die ik al jaren niet gezien heb, en twee oomzeggers. Het was gezellig, en leuk om hen weer te zien en weer te spreken.

 

Welterusten, slapen maakt minder boos zeggen ze.