Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 28-4 t/m zondag 4-5-2008

Maandag de 28e: Deze maandag....

Treur'g vlood de lust'loze hemel
aan m'n werkmansoog voorbij

Grauw gesluierde collega's
onbewust van mijn niet-zijn
rookten in de TL-licht brakende kantine
hun vertraagde bestaan het leven uit

Lodderig bekeek ik hen vanuit m'n
onzichtbare bunker van watten
en een lichte onpasselijkheid overviel me
bij de bewustwording op dit tijdstip
van de biologische processen
die hen in stand hielden als schijnbare bewustzijnen
gelijk aan dat van mijzelf

Mompelend gaf iemand uiting
in geluid aan een woordeloze krantenkop
En zoals ontelbare malen eerder
overviel me de verbazing over het
blijkbaar een duidelijke boodschap inhouden
van het gemompel voor andere mompelaars

Een Poolse medewerker
drong zich met een granieten realiteit
met kromme spraak
mijn weerloze wattenbunker in
z'n aanwezigheid was zo groot als de wereld

Treur'g vlood de lust'loze mist voorbij
en boorde de dag
zich wreed in mijn bestaan

Ik besta....

Dinsdag de 29e t/m zondag de 4e: Nou, eerlijk gezegd kan ik me deze week amper herinneren... Vanaf woensdag had ik 5 dagen vrij, en dat vrij hebben voelt als een week of twee of zo!
Dinsdag heb ik in ieder geval gewoon gewerkt. Het was de bedoeling dat ik 's avonds naar Amsterdam zou met Petra en co, maar ik voelde me niet helemaal tof. Om niet het risico te lopen dat ik daar op Koninginnenacht ziek in een gelegenheid zou zitten besloot ik mooi thuis te blijven, en woensdags op pad te gaan.

Woensdag Koninginnedag in Amsterdam was gezellig. In het Vondelpark kwam ik eerst een jongedame tegen die ik al een hele tijd niet gezien had, en daar trok ik mooi mee op. Daarna kwamen de dames/kameraden Kiss en de co's ook, en zo vond ik het al met al wel een leuke dag.
Petra en co plus zus José en co hadden een echte Amerikaanse vlag voor me gekocht op de vrijmarkt. Ze weten dat ik de Verenigde Staten geweldig vind op het vlak van ontwikkelen van technologie, en die vlag vond ik dan ook hartstikke leuk om te krijgen!
Deze Koninginnedag was ik van plan om aan het eind van de dag gewoon naar huis te gaan, en dat deed ik dan ook. 

Donderdags, Hemelvaartsdag en de Dag van de Arbeid op 1 mei, liep ik mooi een rondje Henkuzen. Het was mooi weer, en onderweg zag ik dat Jaap Lok in De Twee Wezen zat met z'n vrouw Helma. Daar heb ik mooi gezeten en gepraat, en best wel discussie gevoerd. Zelf vind ik het nog steeds jammer dat Jaap niets meer aan politiek doet, hij altijd heeft een goed gefundeerde wijze van denken! Het is zonde dat zo iemand niet in de gemeenteraad zit vind ik.

Vrijdags lekker met de vriendin van de Vette Knol en haar jonge nageslacht naar het Noordzeestrand bij Callantsoog geweest, en langs de bollenvelden gereden. Die tulpenvelden zijn écht mooi als ze massaal in bloei staan!  En 's avond gezellig bij Petra en co een gehuurde film gekeken, "I am Legend" van Will Smith, en zo was het een leuk dagje.

Zaterdag ben ik met Petra naar Leiden geweest. Haar zus José was er ook, we gingen naar iemand toe die we kennen die daar is gaan wonen en werken.
Leiden is een leuk stadje om te zien! Je ziet de historie van die stad overal, het is heel stimulerend om er rond te lopen en je een voorstelling te maken van wat daar allemaal in de loop der eeuwen is gebeurd. Er zijn naar me verteld werd tientallen mooie hofjes, en een paar ervan heb ik gezien. Ook andere dingen, en het was allemaal hartstikke interessant. Het schijnt dat de binnenstad van Leiden het dichtstbevolkte stukje grond van Europa is. Of dat waar is weet ik niet, maar als je ziet hoe daar gebouwd is tussen al die steegjes en straatjes dan kan ik me wel voorstellen dat het in ieder geval die hoedanigheid benadert!
's Avonds zijn we een borrel wezen halen, en bleven Petra en ik pitten in het stadje op een zolder waar iemand woonde. De andere ochtend in onze snelwens weer gauw in Enkhuizen terug te zijn vroeg op, en ons met twee uitgewoonde hoofden door de NS richting onze Haringstad laten vervoeren....

Zondag even bij m'n ouders langs geweest, nog wat voor iemand gedaan, bij Petra en co langsgeweest, en 's avonds de Dodenherdenking in het park bijgewoond. Die Dodenherdenking weet de lezer van deze site intussen wel hoe ik erover denk, en ook over de in mijn ogen bijbehorende Bevrijdingsdag. Het is jammer dat zo'n Bevrijdingsdag in dit geldland in financiën uitgedrukt wordt, en daardoor één keer per 5 jaar een werkelijke nationale feestdag is geworden. Héél jammer zelfs!!!
Daarna heb ik een bijzonder interessant gesprek met iemand gehad over de SS, over Hitler, over de nazi's, over joden, Wilders etc. Er is veel aan de hand in dit land wat niet zou moeten, maar dat aan de andere kant misschien juist de tricker is tot dingen waar dit land misschien ooit beter in sommige opzichten uit komt. Ik hoop het...

Maar nu ga ik in alle vrijheid een fimpje kijken dat ik in Leiden gekocht heb. Of eigenlijk heb ik er drie gekocht, in de aanbieding, en ga ik eerst kiezen wat ik ga zien.