Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 24-4 t/m zondag 30-4-2006

Maandag de 24e t/m woensdag de 26e: tot dusverre n grote lege daginvulling. Maandag ging ik fit en vrolijk m'n bed in, en 2 uur later werd ik badend in het zweet wakker van de koorts en de zere gewrichten en spieren. Griep, influenza, dus. Volgens mij de laatste in West-Friesland die dat nu nog krijgt zo eind april...
Uiteraard dinsdag toch proberen te werken, maar tegen de middag begon ik in slaap te vallen en andere verschijnselen en toen ben ik maar naar huis gegaan waar bleek dat ik bijna 41 graden koorts had. De assistente van de baas keek me behoorlijk minachtend aan bij de ziekmelding, maar een ziekmeldingspercentage van 0,6% over 15 jaar is nu niet bepaald hoog te noemen volgens mij...
Ik wist trouwens niet, of was vergeten, dat gewrichten zo zeer konden doen, en spieren idem dito. Maar het maakt niet uit, het gaat weer over. Het is wel jammer dat ik niet kan barrelen met Koninginnedag, maar als je niet gaat werken ga je ook niet barrelen lijkt me. Als je daar al zin in hebt tegen die tijd.
Gister, woensdag, hoorde ik nog de discussie over de coffeeshop op de radio. Jan Baas had een lang verhaal, wat er op neerkwam dat er maar n locatie mogelijk was, op het Verlaat. Dat het een stel eerzame ondernemers is van goede wil die met centjes van de bank een open zaak willen opzetten etc etc.
Dat laatste is bullshit natuurlijk, banken hebben als beleid dat ze geen leningenhypotheken verschaffen ter oprichting van coffeeshops. Dat geld komt uit de verkoop van hasj en wiet, en uit het kweken van plantjes. Nergens anders vandaan. Maar dat is niet waar het om gaat, het gaat erom dat de raad voorbij is gestapt, in ieder denkbaar opzicht. Dat is uiteindelijk een slechte zaak, de raad is tenslotte de volksvertegenwoordiging! Ik vind het jammer dat ik net n ziek ben verdorie, maar het zij zo. Eelco verwoordde het denk ik ook goed, en Harry stemde daarmee in.
Wat ik nu weer verder ga doen ik wat ik bijna nooit doe, TV kijken. Ik heb de Teletubbies gezien, verkooppraatjes, slappe series, nieuws etc.

Donderdag de 27e t/m zondag de 30e begin ik die koorts min of meer helemaal zat te raken moet ik zeggen. Wat een ellende die griep! Je verbrandt wel heel wat van jezelf met temperaturen tot een graad of 41 volgens mij, vooral omdat je weinig hap naar binnen werkt van vormen van eten. Maar dit soort dingen is tijdelijk, en daarna weer gewoon leven en werken. Op dit moment denk/hoop ik dat het zomaar ineens over is straks. Net zoals het wel eens met voedselvergiftiging is, verbazingwekkend ineens totl over.
In de vlagen ijldromen heb ik wel min of meer de media deels weten te volgen. Als je op een bank onder een deken ligt te zweten en slaap/droom/nachtmerrin dan is er niets anders. De koninklijke onderscheidingen aan Dirk Wiersma, Theo de Geus en Henk van Doornik heb ik gevolgd op Radio Enkhuizen, dat was leuk. Koninginnedag heb ik gezien op Nederland 1, de koningin in Zeewolde en Almre. De rest op AT5, koninginnedag in Amsterdam. Ze filmden vaak de dingetjes waar ik ook altijd naar kijk, mensen en kinderen etc.
Wat ik ook enigszins heb kunnen volgen de hele week is een soort geschiedenis van het christendom, en waar deze religie alles vandaan heeft gehaald om een aanvaardbaar alternatief door herkenning te worden voor het grootste deel van de bevolking van het Romeinse rijk.
De geboortedag op 25 december van Jezus, het brood als symbool voor zijn lichaam en de wijn als symbool voor zijn bloed komen uit de soldatenreligie die algemeen verbreid was in het Romeinse leger van de soldatengod Mithras. De heilige maagd Maria met kind, de ster uit het oosten etc komen uit de aanbidding van de Oud-Egyptische godin Isis en kind en de ster Sirius als symbolen voor nieuw leven (een zr populaire religie bij de Romeinen in die tijd!). Het beruchte boek Openbaringen is een boek wat echt in de context van de tijd waarin het geschreven is gezien moet worden en dan staat dat getal 666 gewoon voor de toen pas door zelfmoord overleden etterbak Keizer Nero. En zo nog veel meer. Het geeft wl te denken over waar het gros van de westerlingen allemaal in gelooft... Vooral ook omdat het alleen allemaal maar zo in elkaar gezet is om toentertijd het Romeinse rijk dat in verval dreigde te raken een nieuwe gemeenschappelijke religieuze basis te geven voor stabiliteit. Wat duidelijk niet heeft mogen baten. Dan ook nog in aanmerking genomen de gevonden Nag Hammadi-documenten die door de vroege christelijke gnostici geschreven zijn, die door de vroege christenen allemaal vermoord zijn toen de Romeinse keizer Constantijn ineens achter ze stond, christendom verplichte staatsgodsdienst maakte en ze dus macht kregen. En uit dit alles volgt dan ook nog eens de nog latere, ook totaal gemanipuleerde versie van gruwel, de Islam. Het gaat allemaal maar door... Ongelooflijk!
En dit alles zie je dus door je koortsijldromen heen, waardoor je 's nachts nog halve nachtmerries krijgt ook (en da's dus echt waar)