Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 17-4 t/m zondag 23-4-2006

Maandag de 17e: Pasen is weer voorbij, en morgen weer gewoon te werk en dingen doen die behoren tot de dagelijkse kost. Bijvoorbeeld stukken lezen voor de commissies van volgende week, en dingen regelen voor andere mensen.
Pasen is, zelfs voor een heiden, een relaxed feest. Ietsje jammer dat de voor deze tijd van het jaar bijbehorende temperatuur niet echt aanwezig was, maar zondag ging het allemaal wel vond ik. De vriendin van de Vette Knol en ik zijn samen met de Bep Glasius meegeweest een tochtje maken door het Naviduct, de kids waren met opa en oma Langbroek mee naar hondenshows in Leeuwarden.
 Ik kende het Naviduct alleen van er onderdoor rijden met de auto, maar als je dat complex van boven af ziet is het gigantisch! Hl indrukwekkend! Het was machtig om het zo te zien! En Enkhuizen vanaf het water: het blijft mooi
De virussen zijn weer grotendeels overwonnen, leve de goede afweersystemen! Die krijg je vanzelf mee met je geboorte, en daar kun je blij mee zijn. Heel wat mensen hebben dat niet, of krijgen een ziekte die niet te overwinnen is. Gezondheid is een groot goed, en om je heen kijkend naar wat gebeurt met mensen moet je hl blij zijn dat je bestaat als je gezond bent.
Er is weer eens een aanslag gepleegd in Isral. Negen doden en zo'n zestig gewonden. Het houdt niet op. De Hamaswoordvoerder vond het allemaal wel okee werd gezegd, het is rechtvaardig om burgers die ergens lekker zitten te eten op te blazen. Wat een waanzin! Dit gaat slecht aflopen voor de Palestijnen, maar ze hebben er zelf voor gekozen nu. Dat is dus democratie. Net als de Amerikanen voor Bush hebben gekozen en dus voor z'n plannen om Iran aan te vallen, dat loopt slecht af. Er komen beroerde tijden aan denk ik, en daar krijgen we allemaal mee te maken.

Dinsdag de 18e op het werk de jaarlijkse ISO9001-audit gehad, en het bedrijf is er weer doorheen voor een jaar. Aangezien die ISO9001 onderdeel van mijn werk is, mag ik heel wat praten op zo'n dag.
Voor de rest stukken gelezen, de nieuwe auto van de co van Petra bekeken (mooie kar, een Peugeot 406 station op diesel), de tandartsgruwelen van de vriendin van de Vette Knol aangehoord  , op deze site geschreven over links Enkhuizen wat eigenlijk een vorm van christelijk Enkhuizen is maar doet van niet, handarbeidspullen overhandigd gekregen door buurvrouw De Graaff voor verder aankleding van de Paulus Potterstraat in het kader van Enkhuizen 650 jaar, en zo gaat de dag gewoon weer verder en over.
Deze week wil ik nog wat dingen informeren, daar ben ik nieuwsgierig naar. En ik ga m'n email van een tijdje geleden doorspitten om dingen die uitgesteld zijn door de verkiezingen in het brein terug te zetten. Heb ook min of meer besloten dit jaar Koninginnedag in eigen stad te vieren ipv in Amsterdam. Ik wil wel eens kijken wat er in Enkhuizen te doen is, dat weet ik eigenlijk niet meer. In Amsterdam draait het doorgaans, of altijd eigenlijk, uit op aan de barrel gaan in de nacht vr Koninginnedag en Koninginnedag zelf. Heel gezellig, maar ik wil het een keertje anders. En Enkhuizen is toch ook een stad...?

Woensdag de 19e iets gedaan voor een mevrouw, en in het leeskamertje gelezen in een rapport van de politie voor de commissie van volgende week. Over sommige dingen zag ik bijzonder weinig terug in dat rapport moet ik zeggen. Per ongeluk nog het geluid van m'n telefoon uitgezet, en nu ben ik een paar keer gebeld door mensen die ik niet terug kan bellen omdat ze slapen... Balen!
Ik zag in het stadhuis Jan Buis nog (ja, die van de Fruittuinen) die naar een hoorzitting ging over bomen die illegaal gekapt zouden zijn door de gemeente. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar de uitslag van die hoorzitting.
Voor de rest erg weinig hectiek deze dagen, en dat ben ik niet gewend. Komt wat gezapig over, en dat is het ook. Ik ga zelfs niet naar A'dam met Koninginnedag, erg rustig allemaal hoor! Maar eigenlijk hoort het gezapige natuurlijk ook bij het platteland, dus ook bij een plattelandsstadje. Al is Enkhuizen doorgaans toch wat dat betreft wel een uitzondering. Maar nu niet dus.

Donderdag de 20e veel gelezen in het NHD over de annexatieplannen van Hoorn. Daar heb ik een stevige mening over, en die ga ik morgen- of overmorgenavond eens even op deze site zetten!
Vanavond de fractievergadering gehad. Veel dingen besproken, en veel dingen afgesproken. Sommige dingen moeten soms even open op tafel gelegd worden, da's in een politieke partij hetzelfde als in alle andere verenigingen. Maar het leuke van Nieuw Enkhuizen is dat het altijd een nheid blijft, ondanks de diversiteit aan mensen. Ik ben trouwens nog tot vice-fractievoorzitter benoemd vanavond, eervol hoor....
Op n of andere manier komen de laatste tijd overal waar ik kom Duitsers aan de orde. Ik moet zeggen dat ik daar niet goed van word, het is altijd in de negatieve zin. M'n eigen moeder komt uit Duitsland, en met haar is niets mis. Alsof alle Duitsers nazi's geweest zijn in de oorlog... Mijn moeder lag in Dresden als klein kind in een ziekenhuis te bibberen van angst om de enorme klappen van bommen, instortende gebouwen en gillende mensen die stuk waren. Ik heb begrepen dat ze daar nu ng soms schreeuwend uit dromen wakker van wordt!
Ik heb een Nederlander gekend die in Nederlands-Indi na WOII gediend heeft als dienstplichtig militair. We werkten samen destijds bij een bollenboer, een maandje of vijf omdat ik van school af was. De man zat wekelijks te vertellen over hoe hij toen Indonesirs afschoot, en hoe mooi hij het vond om te doen. En keer vertelde hij dat hij met z'n collega's een opstandeling achtervolgde. De opstandeling sprong in een riviertje, en probeerde naar de overkant te zwemmen. De bollenboercollega en z'n toenmalige soldatencollega's hielden zich schuil in struiken zodat de vluchteling niet doorhad dat hij gezien was. Toen die vluchteling aan de overkant van dat riviertje de kant opkroop richtte de bollenboercollega z'n geweer op zijn ruggegraat, en schoot erin. De vluchteling viel toen neer. Daarna werd hij in z'n voeten en handen geschoten, en toen door z'n hoofd. De bollenboercollega stond dat schaterend van het lachen te vertellen, hij vond het nog steeds een geweldige mop dat die opstandeling niet weg kon komen door dat schot in z'n ruggegraat en als schietschijf kon dienen...
Deze man zou een uitstekende SS-kampbeul geweest zijn. Hij hield ervan om mensen te doden, te martelen, en te vernederen. Al die verhalen heb ik gehoord op m'n 18e, en ik werd niet goed van die vent. Van der Gulik heette hij van z'n achternaam. Maar hij was gn Duitser.

Vrijdag de 21e t/m zondag de 23e: relaxed weekend gehad moet ik zeggen. Vrijdag is mooi m'n dochter bij me gekomen omdat het vaderweekend was, en ik heb bij De Proeftuin een maandmenu aan laten rukken en dat bij de vriendin van de Vette Knol lekker op zitten bunkeren.
Zaterdag heel mooi een beetje rondgekeken en -geslenterd bij het Smartlappenfestival, Imca Marina zien zingen in de Nieuwe Doelen en afsluitend nogmaals lekker gegeten bij Broekhuizen. Het weer werkte goed mee vond ik voor iets dat een buitengebeuren is!
Zondag jarig geweest, en weer een stukje dichterbij de leeftijd der sterken gekomen. Cadeautjes gehad van dochter Langbroek en het nageslacht van de vriendin van de Vette Knol, ze hebben er uren werk aan gehad om het voor me te maken! Maar wel leuk vind ik dat. Mooi ook even visite gehad van de jongen die ik opgevoed heb plus vriendin, gezellig! En zo gaat een weekend relaxed voorbij, en dat is goed. Er zijn tijden van hectische drukte, en tijden van relaxde nietsnutterij en leuke dingen. Nu nog de zomer eindelijk een keer, en "alles sal reg kom"!