Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 10-4 t/m zondag 16-4-2006

Maandag de 10e behoorlijk wat gedaan op het werk. Er zijn bij ons allerlei nieuwe soort klussen, de hele tent verandert wat dat betreft.
Vandaag was ik m'n mobieltje vergeten, dát is raar! Ik ben zó ontzettend gewend aan dat ding bij me te hebben dat het echt vreemd voelt als dat een keer niet zo is. Vorige week was ik doordeweeks nog per dag drie keer gebeld door een afgeschermd nummer. Dat neem ik nooit op, dat staat ook in de voicemailmelding. Dus degene die het toch vijf dagen lang drie keer per dag probeerde wat aardig hardleers, ik neem per definitie niet op. Zéker niet als diegene zich niet meldt met z'n eigen telefoonnummer op de voicemail...
's Avonds aan de handarbeid gegaan voor de versiering van de Paulus Potterstraat, een héél klusje moet ik zeggen! Het is wel leuk als hele straten in de stad wat doen aan opfleuring, ik hoorde al van "buitenpoorters" dat ze het in Enkhuizen er mooi uit vonden zien met al dat rood en geel  Ik ben wél benieuwd of degenen die in de politiek grote bezwaren hebben gemaakt evengoed wél naar de feesten en evenementen zullen gaan die mede in het kader van het 650-jarig bestaan georganiseerd worden... hahaha! Er bekruipt me een sterk vermoeden van wel, zéker als het een mooiweerzomer wordt!  Maar gelijk hebben ze hoor, we zijn allemaal Enkhuizers tenslotte.
Morgen het politieke debat over het collegeprogramma, het zal mij weer benieuwen allemaal. Het kan hetzij gekrakeel worden, hetzij een echt debat, net hoe de petten zullen staan van degenen die straks oppositie genoemd zullen kunnen worden. Als het goed is daarna de installatie van het college, en ook een paar nieuwe raadsleden. Ben ook dus ook benieuwd of er nog iemand tégen een wethouder gaat stemmen, dát gebeurt wel eens uit een vorm van rancune bij sommige gemeenteraden. Misschien ga ik hoofdelijke stemming vragen indien mogelijk, dat is wel leuk en schept duidelijkheid!

Dinsdag de 11e en woensdag de 12e.
Het geschiedde in die Daghe dat die Schout ende die Scheepene, ende die Raadschlieden Heeren van Zeeventien, door die Burgheren der Stadte Enckhuysen aangeweezene ter bestuuring ende welstanding der Stadte, ginghen sich zetten inde die zetelsch der bestuurderen.
Dit geschiedde in het Jahre des Heeren 2006.
Die Heeren van Zeeventien waaren genoemden

Klaasch Kocke ende Jurriaan Visscherman, Strijders der Heiligen Roomschen Kerke

Joocke Kuijschten ende Hermaa met die moeilicke naame, van die Reformatoorische Groephe

Reinier vander Pluymhe ende Klaasch vander Veene, Corre Westerevelde ende Janus uyt Oostende, Eelckoo Fijmaa ende de Dame Estrella Quaschten, Christianus Bockhoove ten laatschten. Sij allen sijn van die Nieuwe Reformatoorische Groephe gekoomen

Hiëronymus Wijchersch ende Johannis Langhebroecke, Robbe die Jonghe ende Siebe Schippermansch van die Stadtschen Bruuten

Patricia Munnikaai ende Hendrikus ten Boolande van dat Koopliedengilde tot slot, ofschone gemangeld ende gehackte door die Burgheren

Die Schout waare genoemde Janus Baasch en die Scheepenen waren genoemden Janus Franxsch ende Hermanus Boode ende Driekus van die Pijckeren

Sij allen, maarrhe niet die Stadtschen Bruuten, hadde vele ghebeede naar die Heere ghebeeden ter verzengeninghe en vergruiselinghe van die Stadtschen Bruuten, doch die Heere beschikte die Stadtschen Bruuten bekwaamen die grootschte neeringhe.
En so geschiedde het in het Jahre des Heeren 2006

Die Heeren van Zeeventien ende die Schout ende die Scheepenen gebrachten die Stadte veele piecken ende veele daalen, doch gebrachten die Stadte oock grootsche welstande, ende die Burgheren der Stadte Enckhuysen waaren verblijd in die welstande.
Die Heeren van Zeeventien ende die Schout ende die Scheepenen gebrachten Enckhuysen die dorpe Werfershoove en die dorpe An de Dicke, en die dorpschen waaren ook verblijd met die bekoomen welstande.

En so geschiedde het in het Jahre des Heeren 2006, in het Jahre des Heeren 2007, in het Jahre des Heeren 2008, in het Jahre des Heeren 2009 ende in het Jahre des Heeren 2010.

En sij allen hebben vermeldinghe bekoomen in die poortere der Stadte, genoemde die Koepoorte, Ter Eeuwige Herinneringhe aan die verblijde welstande bekoomen van die Heeren van Zeeventien

Ziezo, ik heb m'n weblogsteentje bijgedragen aan het 650-jarig bestaan in m'n weblog met een VOC-tijd look-a-like tekst!

Donderdag de 13e heb ik m'n auto weer opgehaald. Hij lekte olie, en ik had hem gister uit m'n werk naar garage Kees Buis in de Piet Smitstraat gebracht. Vandaag kon ik hem alweer ophalen, en ik hoefde niets te betalen! Hij zei dat het service was, en het tussendoor had kunnen doen. Het ging over keerringetjes, bewegende stangetjes en men weet wel hoe dat gaat allemaal. Ik snapte het wel hoor, daar niet van. Maar wel aardig zoiets!  Dát is denk ik het verschil met grote megabedrijven, het zaakje op de hoek wat je vroeger ook nog had in steden en dorpen. Het gaat wat menselijker allemaal.
Ik kreeg vandaag ook ineens een idee voor een motie betreffende Enkhuizen, maar dat moet ik eerst met m'n partij bespreken. Het begint langzaam weer op gang te komen in het hoofdje, het was tijdelijk op een laag pitje door die verkiezingsperikelen en mensen die ineens allerlei dingen wilden en opeisten en ventileerden die verbazingwekkend waren in mijn ogen. Voor sommigen is het net de Alaskase goudkoorts die verkiezingen, ik rol soms achterover van pure verbijstering!  Maar ja, dat is mensen eigen denk ik.
Vandaag viel er een salarisstrookje in de brievenbus waarop stond dat ik € 1,77 gestort kreeg van de gemeente Enkhuizen aan achterstallig raadsgeld over maart. Volgens mij zijn het papier, de envelop en de manuren duurder... Maar ja, da's de overheid zal ik maar zeggen.

Vrijdag de 14e: It took me by surprise! Een gigantische verkoudheid is er in geslaagd de bunkerwallen van vitamines, mineralen en omega3zuren in mijn slaap te slechten! M'n neus groeit langzaam naar dermate proporties dat m'n brilletje intussen bijna niet meer past, de mij kenmerkende wallen onder de ogen bereiken zakachtige volumes die me op een reďncarnatie van commissaris Derrick laten lijken, en de neusslijmvliezen produceren zulke grote hoeveelheden vocht dat het amper bij te drinken is! Ik hoop dat de 24 pakjes papieren Kleenex Balsamzakdoekjes genoeg zijn om dit waterprobleem op te vangen... "Geef water de kans" schijnt het credo tegenwoordig te zijn in waterbeheersingsland. Wel, bij deze!
De vriendin van de Vette Knol liep met spit rond, en samen hebben we onze boodschappen bij Deen gedaan. Jut en Jul, de lamme helpt de blinde... Het wordt een filmpje kijken vanavond, even naar een auto kijken die de co van Petra gekocht heeft voor z'n nieuwe baan (als dat mogelijk is door die ophogende walzakken onder de ogen), en vroeg te bed. Er zijn van die dagen, bah!
Maar ja, er zijn véél ergere dingen. Morgen weer een dag.

Zaterdag de 15e liepen er drommen mensen door de binnenstad op zoek naar paaseieren en paaseitjes. Ikzelf ook voor de vriendin van de Vette Knol haar nageslacht. In heel de stad was er niet één ei meer te krijgen! Echt werkelijk uitverkocht, in alle potentiële winkels...
Die paaseitjes worden tegenwoordig al in februari verkocht, en ik denk dat mensen ze dan ook al gaan kopen. Aangezien het nogal makkelijk is om een zak kleine chocolade-eitjes open te maken en op te eten, en dus iedereen dat waarschijnlijk ook doet, komt er een tweede eierenkoopronde. Waarin alles dus in twee dagen tijd weg is!
Maar ik ga mooi bij de vriendin van de Vette Knol allerlei paaseten naar binnen werken, prettige paasdagen iedereen!