Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 24-3 t/m zondag 30-3-2008

Maandag de 24e en dinsdag de 25e: Maandag heb ik eens een keer weer een simpel rondje de stad door gelopen. Lekker in m'n ťťntje, tof. Voor de rest een beetje geÔnternet, en dingen gelezen over zaken die interessant zijn.

Dinsdagochtend kwam ik bij m'n auto om naar m'n werk te gaan, en toen bleek dat het gesneeuwd had en die sneeuw op m'n auto bevroren was. Gevolg: deur vast, en ook geen ijskrabber en ruitontdooier meer in bezit... Dus werd het lopend naar m'n werk, en dat was ook wel weer leuk!
Als onderdeel van de plebswereld, levend op de modderige en slikkerige bodem van de samenleving, ben ik wel gewend aan deuren die niet voor me open gaan. De grote, algemene sleutel die alle deuren voor je opent is namelijk nauwelijks tot niet in mijn bezit. Wij van de onderste onderlagen der maatschappij hebben zo onze eigen oplossingen voor dingen die eigenlijk een sleutel tot openen van deuren vereisen. Dus uiteindelijk komt het altijd wel weer goed hoor. Vandaag ben ik op de terugweg uit werk maar even langs de Esso gelopen en heb de benodigde chemicaliŽn en plastic apparaten gekocht om met bevroren sneeuw toch m'n oude karretje te kunnen gebruiken.

Vandaag heb ik ook nog een paar gokjes opgezet om Ä25,- met een paar mensen:

- Mijn bewering is dat tussen nu en eind 2012 de PvdA en/of de reserve-PvdA (het CDA) als gemaskeerde exponent van het kapitalisme (niet te verwarren met liberalisme!), met een voorstel komt dat er uiteindelijk ooit toe leidt dat de Nederlanders moeten gaan betalen om hun kind op de basisschool te laten leren. En dan geen paar tientjes, maar een beste klap geld. Je komt er niet onderuit als je kinderen hebt, dus mensen kunnen dan niet anders dan betalen.

- Plus m'n volgende bewering is dat de PvdA en/of de reserve-PvdA (het CDA) als gemaskeerde exponent van het kapitalisme (niet te verwarren met liberalisme!), voor die tijd ook met een voorstel komt dat er ooit toe zal leiden dat betaalde snipperdagen en betaalde vakantiedagen gedecimeerd, geminimaliseerd of afgeschaft worden.

- Daarnaast beweer ik dat de PvdA en/of de reserve-PvdA (het CDA) als gemaskeerde exponent van het kapitalisme (niet te verwarren met liberalisme!), ook met een voorstel zal komen dat het recht op eigen vervoer inkomensafhankelijk gaat maken of anderzins zal beperken voor grote groepen uit de samenleving. Dan heb ik het dus over de auto/motor en het auto/motorbezit.

- Als laatste beweer ik dat dit bovenstaande ook voor het recht op gebruik van openbaar vervoer zal gaan gelden vanuit de PvdA en/of de reserve-PvdA (het CDA) als gemaskeerde exponent van het kapitalisme (niet te verwarren met liberalisme!).

Misschien zit ik er een paar maanden of enkele jaren in de tijd naast, maar ik ben er zeker van dat dit gaat komen. De Nederlanders gaan hun vrijheid steeds meer kwijtraken. Dat Bijleveld kwam met dat voorstel over verplicht vingerafdrukken laten nemen voor alle Nederlanders vanaf zes jaar oud is een teken aan de wand. De verplichte chip in je hand of op je hoofd is in aantocht, de immer aanwezige overheid in knechtendienst van uiterstveelbezitters gloort reeds aan een donkere horizon!
Het is het overdenken waard aan omver kegelen met strijdbare middelen van politici die de vrijheid in onze samenleving niet bepaald hoog in hun vaandel hebben staan. Wegvagen en opruimen die hap potentiŽle dictatortjes!

Maar zoals kanariepietjes blij zijn in een voliŤre omdat ze denken dat dit de hele wereld is, en ze opgetogen naar hun zaadbakje vliegen, opgetogen naar hun waterbakje vliegen, opgetogen badderen in een schelpenzandbakje, en hippen op een tak met wel drie zijtakken, in blijde overtuiging dat ze zťlf kunnen beslissen op welke zijtak ze gaan zitten, en de grote gever van al dat moois aanbidden, zo zal de Nederlander immer tam blijven als hij aan z'n platte TV denkt, aan z'n vakantie denkt, aan z'n DVD-speler denkt, en zťlf uitkiest naar welk restaurant hij mag gaan om te eten. Vrijheid en het besef van vrijheid verliezen het van de illusie van vrijheid die het grootkapitaal, en dan het grootgrootkapitaal, ons geven. En uiteindelijk zijn we kleine, biologische productie-eenheden geworden ten bate van enkelen. Maar ja, "we" willen het zelf toch? Ik niet..... Het uitschot dat ons dit aandoet kan/mag niet benoemd worden, maar doet ons dit wel aan. Onze kinderen en kindskinderen zijn straks ontzťttend de l*l!!!!

Ten laatste ben ik heel benieuwd hoe het allemaal gaat aflopen met Kosovo en z'n "onafhankelijkheid" en de erkenning daarvan door enkele Amerikageknechten.
Dit narco- en Navostaatje, civiel bestierd door de EU en militair bestierd door de Navo, is onafhankelijk van ServiŽ geworden tegen resolutie 1244 van de VN in. Dat houdt dus ook in dat de staten die Kosovo erkennen, schijt hebben aan VN-resoluties. Ons Nederland is ťťn van die staten.
Nederland en die rond de 30 anderen kunnen zich nooit meer beroepen op VN-resoluties omdat ze deze nu zelf duidelijk negeren. De VN stellen in die resolutie 1244 dat Kosovo een onverbrekelijk deel van ServiŽ vormt.
M'n voorspellingen: De Russen komen ook in Kosovo, of proberen er te komen om de ServiŽrs bij te staan daar. Of ze komen in ServiŽ helpen, en zitten dan in de achtertuin van de EU.
Ineens blijken er aanslagen "door ServiŽrs" gepleegd te worden op de Navotroepen in Kosovo, en dat is een reden om ServiŽ aan te pakken.
De Russen worden dan heel boos, en ze hebben ook nog veel gas en olie. Dat willen wij toch hebben?
Zo'n 60% van de Kosovaren is onder de 14 jaar oud, er is een geweldig potentieel aan nabij-toekomstige soldaten die graag voor ons vechten om "moverende" redenen...

Gatverdegatverdegatver!

Woensdag de 26e t/m zondag de 30e: Nou, het was me weer een weekje hoor. Fitna van Geert Wilders eindelijk uitgekomen, Dirk van Pijkeren als wethouder opgestapt, en het echte einde van de visafslag ingeluid met een gevallen doek!

De film viel wel tegen, ik had er een stuk meer van verwacht wat betreft informatieverstrekking. Een aantal beelden kende ik al van internet, televisie en kranten. Degenen die in die film als idioten oproepen tot haat richting andersdenkenden zijn volgens mij streng-in-de-leer godsdienstfanaten. En godsdienstfanaten zijn in mijn ogen een soort psychiatrische patiŽnten, het is niet mogelijk zo gek te doen en te denken als je een stabiele geest hebt. Ik zou best eens van een psychiater willen horen hoe daar in de psychiatrie over gedacht wordt.

Op zich ben ik niet zo bang voor die islam specifiek, meer voor de groeiende tendens in het algemeen naar godsdiensttwisten die we om ons heen waarnemen. Een paar jaar terug had ik ťcht nooit gedacht dat we weer in zo'n stadium terecht zouden komen... Het is 2008! Echt zo'n science fictiondatum waarin je eerder aan high-tech, aan een enorme medisch wetenschap, aan ruimtevaart en aan welvaart denkt! Niet aan godsdiensttwisten en -waanzin...
Godsdiensttwisten zijn in mijn ogen zo'n beetje het primitiefste dat je kunt hebben in een moderne samenleving, we zijn eeuwen aan het terugvallen voor m'n gevoel. Daarom heb ik [dit] ook maar gedaan, ik raak er eerlijk gezegd aardig zat van! De religies zouden raar opkijken als wij ongelovigen, heidenen en niet bij georganiseerde religies aangeslotenen onszelf richting hen net zo primitief en intolerant met af en toe geweldsdreiging zouden gaan gedragen als dat nu de religies zich doen!
De komende dagen ga ik als ik tijd heb [dit] op internet plaatsen op plekken waar dat kan. Wie nog adviezen heeft wat dat betreft: ik hou me aanbevolen!

Dirk van Pijkeren is als wethouder opgestapt, vrij onverwacht. Als ik het goed begrepen heb, gaat het om economische redenen. Dat houdt in dat hij een goede job kan krijgen denk ik.
Klaas Kok gaat de wethoudersplek overnemen, dus die heeft de komende weken aardig wat te lezen qua dossiers. Ik ben wel benieuwd wie er nu voorzitter van de commissie Grondgebied gaat worden, ik heb er nog niets van gehoord.

En het doek is gevallen voor de visafslag. Voor degenen die er mee te maken hebben gehad was het wel een emotioneel iets. Ook voor spreker Jan Franx, hij had er als jochie al met veel andere Enkhuizers vis gesneden als vakantiewerker. Maar het is heel raar als zoiets dat echt bij Enkhuizen behoort definitief verdwijnt, en ik kan me de ontsteltenis voorstellen van de Enkhuizers die in de visserij en visverwerking zitten!
Maar waar iets eindigt, begint weer iets anders. De werkgelegenheid in onze omgeving krijgt nieuwe impulsen door de komende aquacultuur waar Jan Franx mee bezig is, de zaadwerkgelegenheid groeit hard, de containeroverslag komt en levert in de loop van een paar jaar zo'n 100 tot 150 arbeidsplaatsen op, en zo zijn er meer dingen waar Jan en NE mee bezig zijn. Tof!

En nu nog iets aanpakken dat in mijn ogen verkeerd gaat, maar dat is weer een andere zaak...