Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 3-3 t/m zondag 9-3-2008

Maandag de 3e ben ik in de schaft, na eerst de krant uitgelezen te hebben, begonnen aan Mein Kampf. Het boek begint met Hitlers versie van z'n beleving van z'n jeugd en hoe hij ziet dat hij gevormd is geworden.
Het is op zich niet saai, maar het is wel wat warrig geschreven. Hij beschrijft dingen die hij deed, beleefde en dacht. Bij wat hij dacht gaat hij soms heel ver op de theorie in van z'n ideeën, zodat de lijn van het verhaal over z'n jonge jaren een tijd het verhaal uitgefloept is. Dan pakt hij die lijn weer op, na een lange verhandeling over iets anders. Hij had dat beter iets anders aan kunnen pakken, bijvoorbeeld met een verwijzing naar waar hij die theorie gaat behandelen. Nu is het dus inderdaad wat warrig en niet helemaal samenhangend. Maar het is dus niet saai.
Zelf geeft hij heel direct in het begin van het verhaal al aan dat hij een vrij goede redenaar is, maar geen goede schrijver. Ben benieuwd hoe de rest van het boek gaat! Maar het lezen zal niet snel gaan, 's avonds heb ik niet zo vaak tijd om te gaan lezen. Het moet allemaal in de werkmansschafttijden gebeuren.
Wat wel even wennen is, is het oubollige taalgebruik en de wijdsprakigheid. Dat was in die tijd zo, kinderboeken die ik vroeger las waren ook zo geschreven. Wij tegenwoordig schrijven op één of andere manier "sneller", ik weet niet hoe dat kan. Het taalgebruik en de wijdsprakigheid doen me ook wat denken aan bijvoorbeeld het boek "Ten oosten van Eden" van John Steinbeck. Of aan de Bob Eversserie die ik als jochie gelezen heb, en Pim Pandoer, Arendsoog en Witte Veder, De Kameleon etc.
Ik zal de lezers van deze site af en toe op de hoogte houden van opmerkelijkheden die ik tegenkom tijdens de maanden van het lezen van Mein Kampf.

Vanavond de steunfractievergadering gehad van Nieuw Enkhuizen voor de raadsvergadering van morgen. Ik moet zeggen dat het vanavond leuke discussies waren; in mijn ogen althans... Jan Franx en ik waren vanavond heel vriendelijk en aardig tegen elkaar om de rest niet al teveel te ontstemmen...

Dinsdag de 4e en woensdag de 5e: Het lezen van Mein Kampf vordert aardig. Maar dat komt ook doordat ik al hele stukken gelezen heb ooit op internet uit belangstelling. Toch leest een boek altijd makkelijker vind ik, je kunt het gewoon meenemen, zoals nu dagelijks op m'n werk voor in de schafttijd. Plus bij zulke lectuur is het leesverband bij het lezen van een boek beter dan op een beeldschermpje. Stukken van een aantal pagina's leest op een monitor wel, maar een boek van 800 pagina's niet. Vanochtend herkende ik een deel van wat ik al eerder gelezen had op het web, maar zag het verband met andere stukken tekst nu beter. Internet kan wat dit betreft niet tippen aan een gewoon boek!
Uit de stukken die ik al eens gelezen had heb ik nog wel eens citaten neergezet op deze site. Nu zag ik ook mooie stukken staan, eerdaags zal ik ze even in deze log neerzetten voor wie helemaal nog nooit iets van dat boek gezien of gelezen heeft.

Eigenlijk heb ik in m'n leven al enorme hoeveelheden boeken gelezen! Volgens mij al duizenden of zo, zowel fictie alswel non-fictie. Maar sinds ik actieve lokale politiek bedrijf is het over, er is gewoonweg geen tijd meer voor. Het is allemaal naast het werk tenslotte, en buiten de politiek zul je ook je sociale contacten moeten blijven onderhouden, vader zijn, je werk in huis doen, je relatie in stand houden, en al dat soort dingen. Boeken lezen schiet er al heel wat jaartjes bij in, en soms mis ik dat wel eens moet ik zeggen. De laatste twee jaar steeds meer. Nu Mein Kampf eens helemaal compleet lezen, in een boek ipv op internet, maak ik nu toch af ook al is het in de schafttijd!

Dinsdag hadden we de raad. Het voorstel van Stella Quasten om een kinderraad in te stellen is door de hele raad positief ontvangen. Het wordt straks door een bureau uitgevoerd en voorbereid in de uitvoering, en dan is het aan de raad om de uitvoering ook daadwerkelijk ter hand te nemen.
En vanavond, woensdag, hadden Jan van Oostende en ik ons radioprogramma. Vanavond draaiden we muziek die voor ons een verhaal inhield. We konden eigenlijk nog wel uren doorgaan, maar we hebben maar twee uur. Muziek is net zoiets als boeken lezen, het is feitelijk onmisbaar! Muziek is ook een verhaal, een vertelling over iets. Soms in de tekst, soms in de muziek zelf, en soms als emotie aan een gebeurtenis.
Als ik een boek lees ben ik practisch volledig autistisch, maar ook als ik muziek luister! Nu op dit moment, tijdens het typen, draai ik een CD met religieuze muziek uit het begin van de 20e eeuw. De originele opnames op CD overgezet, mooi! Vanavond liet ik ook een nummer ervan horen, tof!
En nu ga ik nog even lezen in m'n grotholbedje, en dan pitten.

Donderdag de 6e t/m zaterdag de 8e: Donderdag ben ik naar het Ondernemerscafé geweest in het Wapen van Enkhuizen. Er was een veiling van schilderijen om Peoples Trust te steunen, alles georganiseerd op initiatie van Anouk Versteeg. Ze is pas 17 jaar, maar heeft dit allemaal wél al voor elkaar gekregen!
Peoples Trust bevrijdt kleine meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die gedwongen ingezet worden in de prostitutie. Die meisjes moeten 7 dagen in de week, 24 uur per dag, 20 tot 30 mannen per dag afwerken, en gaan gemiddeld zo'n 5 jaar mee voordat ze weggegooid worden omdat ze dan op zijn. De "ondernemers" die dat doen binden als afschrikmiddel één meisje vast aan een paal om dood te laten hongeren als afschrikmiddel voor de andere meisjes om hun werk niet te gaan verzaken. Het is meer dan onmenselijk, ik wist niet dat mensen zoiets kunnen doen bij kinderen. Toen ik het filmpje met de verborgen camera zag dat gemaakt was van die praktijken kreeg ik doodschiet- en nekschotneigingen.

De pedofielen die gebruik maken van die diensten komen overal vandaan. Ook uit het Westen. Er zijn dus pedo's die lange en dure reizen maken om deze kinderen te kunnen gebruiken voor hun eigen gerief. Méér psychopatisch gedrag kan ik me bijna niet voorstellen, en de dag dat iemand me vertelt dat hij ook ooit zoiets gedaan heeft is de kans groot dat hij daarna niet meer bestaat!

De veiling bracht bijna achtduizend euro op, en plus de eerdere drieduizend euro die Anouk in Cayen al bij elkaar gehaald had was het dus bij elkaar bijna elfduizend euro! Schitterend gedaan Anouk Versteeg!!!!!!

Vrijdag was een gewone werkdag. Het is op het bedrijf waar ik werk, Slittech BV, aardig druk de laatste tijd. Zoiets is goed, iedereen die er werkt houdt op die manier inkomen en werk!
Voor de rest is het nu papaweekend, en dochter Langbroek zit achter me haar schoolwebsite bij te werken. Tegenwoordig kunnen alle jongeren en kinderen met computers omgaan alsof het een soort balpen is, ze weten niet anders. Zelf leerde ik het haar al toen ze pas drie was, met kinderspelletjes als kleurplaatjes, tekenprogrammaatjes, en kinderkennisdingetjes en zo.
En vandaag, zaterdag, wordt gewoon een niet-hectisch dagje van huishoudelijke dingen en relaxde dingen als het beoefenen van onnut!

Zondag de 9e was een echte zondag-zondag. Voor een heiden betekent dat mooi rustig wakker worden, en lekker rustig aan doen met het eigen nageslacht. Het is bedoeld als rustdag toch?

Op de NHD-site was te lezen dat de coffeeshop op het Verlaat op last van de burgemeester gesloten is. Als raadslid weet ik er nog niets van, ik verneem het ook van internet. Ben wel benieuwd wat er nu eigenlijk aan de hand is. Het is niet zo leuk dat ik het via de krant moet vernemen, ik vraag me af waarom de raadsleden diezelfde informatie niet kunnen krijgen. Die coffeeshop is in het verleden zó'n groot item geweest in de raad en de discussies erover... Maar ja, we horen het wel weer.

En verder, in het kader van dat boek dat ik aan het lezen ben is het volgende rijtje namen een rare combinatie: IG Farben, Rooseveld, Rothschild, Baruch, Rockefeller, Morgan, Warburg, crisis 1929, crisis 1920, Federal Reserve, Centrale Banken, EU, en nog wat aanverwante zaken.

Ik moet denken aan de laatste woorden van mevrouw Goebbels die uitgesproken werden voor ze zelfmoord pleegde. Aan verdeel en heers, aan de oplopende schuld van de VS die niet afgelost kan worden doordat de Federal Reserve bepaalt hoeveel geld er in omloop is zonder gouddekking en rente neerlegt op de dollar richting de regering, aan onze regering die een aantal jaren terug een deel van z'n gouddekking verkocht, en aan een email van de zomer over politiek geweld en terreurmogelijkheden die er een week over deed van m'n ene naar m'n andere emailadres.
Het sluit onaangenaam aan bij wat ik sinds augustus of zo op m'n eigen site neergepend heb allemaal over zaken in m'n logs zo nu en dan, aan Romeinen die vochten tegen banksystemen, aan de VS-politici die dat probeerden en waar het slecht mee afliep. Ik moet denken, en denken, en denken... Aan sociaal-democraten vs socialisten, aan sociaal-democraten vs anarchisten, aan sociaal-democraten vs liberalen, aan sociaal-democraten als steun aan en van het kapitalisme, aan wie vooraanstaande mensen van de sociaal-democraten zijn, en denken aan veel dingen die verwarren omdat ze nogal verwarrend zijn in de zin van dat je zo niet kan en mag denken. Het lijkt al een jaar lang een puzzeltje waar steeds meer stukjes van op een plek vallen, maar die nog niet af is. Ik ga maar slapen denk ik, dat lijkt me nu even beter...