Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag  5-3 t/m zondag 11-3-2007

Maandag de 5e t/m donderdag de 8e: Aardig wat te doen gehad deze week, elke avond weg geweest.
Maandagavond hadden we fractievergadering voor de raad van dinsdag. Er was maar één agendapunt te bespreken, dat ging wel snel. Daarna begonnen ze nog over m'n oproep om een stemboycot te houden voor de provinciale verkiezingen. De meesten hadden er wel begrip voor, en uiteraard had iedereen wel een idee hoe ik zoiets anders had kunnen aanpakken! Zo van: "Je had misschien beter... bladiebla etc". Rob de Jong vond dat ik het niet mocht doen, maar dat maak ik natuurlijk zelf uit. We leven in een vrij land met vrije meningsuiting! Maar het verwachte gekapitteld worden was er totaal niet, en medestand wel
Ik had verwacht dat de opkomst hoger zou uitvallen, zo al met al is er aardig aandacht voor deze verkiezingen geweest in de verschillende media.
Dinsdag was de gemeenteraad. Het ging allemaal over de APV, en over zes ton overschrijding voor het WoZoCo. Ik wil ik wel eens weten welke macht de gemeente nu eigenlijk heeft t.o.v. projectontwikkelaars etc. Daar heb ik ook al naar gevraagd ivm Gommerswijk West-west destijds, maar echt antwoord krijg je niet. Toen zou het ook een keer in de commissie verteld worden, net als nu gezegd is. Als dat weer niet komt ga ik het maar wat harder vragen, als raadslid voel ik me toch enigszins genaaid af en toe met dit soort dingen!
Na de raad ben ik met Christian Bokhove een biertje gaan halen in Café De Slof, en dat was leuk! Met een biertje voor m'n neus en een peuk in de hand (nu kan dat nog) mooi m'n maandelijkse PvdA-ongesteldheid even uitrazen!
Woensdag had ik vrij, en ben ik na het uitmesten van m'n puberdochter haar kamer bij een paar stembureau's langsgegaan om te kijken wat de opkomst was. Dit jaar is de opkomst een ietsje lager in Enkhuizen dan normaal, en dat is de landelijke trend geweest als ik het zo allemaal gelezen heb. In Noord-Holland zijn de pro-Westfrisiawegpartijen in ieder geval in de meerderheid!
's Avonds ging ik langs het stadhuis, om de uitslagen te horen. Na even met deze en gene gepraat te hebben over uitslaginterpretaties ben ik met Jan van Oostende en Frans van Leeuwen (hij heeft [deze] site) naar de Slof geweest. Frans heeft door een fout van de gemeente een conflict met deze gemeente, en conflicten met overheden zijn heel irritant! Overheden geven je nooit gelijk, ook als je wel gelijk hebt. Dat is geen vooroordeel, maar ervaringsdeskundigheid van eeuwen voor de gewone burger! Tegen Jan kon ik nog even een restant PvdA-ongesteldheid uiten, en daarna ging het over andere dingen. Jan luistert altijd gewoon naar de maandelijkse uiting, hij weet inmiddels hoe dat gaat.
Donderdag met Jan van Oostende met wethouder van Pijkeren gepraat, een mevrouw geholpen inzake een brief vanuit de gemeente, nog gebeld met personen voor een bespreking, en toen eindelijk weer de tijd om m'n log bij te houden. Al luisterend naar de Gipsy Kings, ook wel eens leuk als de zaken wat deprimerend verlopen in de politiek.
Er stond in het NHD nog een ingezonden brief van Jan Hart over mij. Hij zei dat ik niet zo opgevoed was als dat ik deed met de oproep tot boycot van de verkiezingen. Dat klopt wel, zo heeft hij z'n politieke nazaten niet opgevoed! Feitelijk is hij natuurlijk inderdaad de politieke vader van een aantal NE-fractieleden en partijleden. Wel van mij in ieder geval. We hebben wel een behoorlijke hoop geleerd in die tijd vind ik, maar toch doe je het op een gegeven weer anders dan je voorgangers of "opvoeders". Zo gaat dat, tijden veranderen en ideeën veranderen. Het was wél leuk toen bij Enkhuizer Belang vond ik altijd!
Er waren nog zes ex-raadsleden die boos waren op de raad. Het komt er denk ik op neer dat ze vinden dat de raad zich af en toe wat laat overrulen door het college, en in zeker opzicht is dat ook wel eens zo. Daar heb ik zelf op deze site ook al over geschreven, een paar keer zelfs. In m'n log in sommige weken, en als artikeltjes. De laatste keer [hier] en het houdt mij ook wel bezig moet ik zeggen. Al is dat betaald parkerenverhaal wel volledig verkeerd door ze geïnterpreteerd. Daar heb ik op het discussieforum van het [NHD] onderstaande over geschreven.

Dat van die tolpoorten is geen plan dat per definitie ingevoerd wordt, maar gewoon een onderzoek naar één van de mogelijkheden van een vorm van betaald parkeren. Het onderzoek is raadsbreed ondersteund om de raad de mogelijkheid te geven écht te kunnen laten beslissen wat voor Enkhuizen mogelijk gewenst is, of juist niet. Het zou kunnen dat aan het eind van alle onderzoeken blijkt dat alleen betaalde vergunningen het beste is, of alleen betaalde parkeerterreinen aan de rand van de stad. Zelf neig ik naar vormen van betaald parkeren aan bijvoorbeeld het Venedie met een maximum van anderhalf uur, en betaalde vergunningen voor een billijke prijs van bijvoorbeeld 25 of 30 euro per jaar. Betaald parkeren aan het Venedie is niet raar, er zitten daar allemaal dienstverlenende bedrijven. Hypotheekverstrekkers, banken, makelaars, verzekeringsbedrijven etc. Zij zouden baat hebben bij bereikbaarheid per auto voor hun klandizie, en de klant wil dat ook. Ook is de politiek benaderd door andere bedrijven in de stad, ook middenstanders, die om parkeerregulering hebben gevraagd om hun klanten 's zomers de kans te geven te kunnen parkeren in de stad. Bewoners hebben gevraagd om hetzelfde, zij zouden graag hun eigen auto in de stad kunnen parkeren en de toerist willen laten betalen. En zo zijn er meer dingen die een vorm van betaald parkeren niet raar maken, het is de stad zélf die er om vraagt. Tolpoorten ben ik ook best wel sceptisch over, dat is iedereen denk ik. Er zijn heel veel argumenten te bedenken om het systeem absoluut niet leuk te vinden, en dat betreft vooral de complexiteit en dus uitvoerbaarheid. Maar om een gedegen beslissing te kunnen nemen moet de raad toch écht zo verantwoordelijk kunnen zijn om de mogelijkheden die er zijn te onderzoeken. Niet bij voorbaat zomaar iets afwijzen.

En morgen alweer vrijdag, dan komt m'n dochter voor haar papaweekend dat we nu weer hebben. Kan ze in een uitgemeste kamer slapen ipv een puberdesastreuze paardenstal! Ben er uren mee bezig geweest... Maar ze is leuk!

Vrijdag de 9e: Onze politie is aardig aan de gang met het bestrijden van drugshandel de laatste tijd moet ik zeggen! Als die harddrugs ook nog zo hard gaat straks, dan zijn ze goed bezig vind ik. Al blijf ik het ivm softdrugs gek vinden dat iets dat je wél mag verkopen niét geproduceerd mag worden. Het lijkt me dat je óf het één toestaat en dan het ander ook, óf het één verbiedt en dan het ander ook. Dit is tegengesteld vind ik persoonlijk. Maar daar kan de politie niets aan doen, zij voeren de wet en de afgeleiden daarvan uit. De politiek zal ooit eens moeten nadenken wat ze nu eigenlijk écht willen, dit is natuurlijk gewoon geen keuzes maken en het zo wel goed vinden allemaal.
Die alcoholcontroles die de politie in het verkeer houdt vind ik ook altijd okee! Rijden met drank op is absoluut fout! Alleen die parkeerboete vorig jaar op de Clarissenplaats... Ik dacht dat er hier niet gehandhaafd werd joh, tja
Vandaag uit werk vanmiddag met de dochter van de vriendin van de Vette Knol naar het Westfries Gasthuis gereden. Ze had een smakkert gemaakt met de fiets, en het leek door de grote pijn net of haar knie misschien gebroken zou kunnen zijn. Dus naar de röntgenafdeling in Hoorn, maar het is niet stuk. Er zit alleen veel vocht in de knie, en dat doet goed zeer. Wel sneu hoor, het is een hartstikke levendig kind dat nu niet kan lopen en rennen. Maar kinderen genezen snel, en dat gebeurt nu ook hoop ik.
Daarna m'n eigen dochter gehaald voor het papaweekend, en die is ook al ziek. Ze heeft één of ander virus dat haar ingewanden pusht de inhoud op onwelgevoeglijke wijze naar buiten te stralen, en dat is voor haar vrij onaangenaam! Het voordeel is dat ik geen zakken met lekkernij-achtige dingen in huis hoef te halen die ze vaak eet sinds ze pubert. Dat wordt een gezond appeltje...
Zelf heb ik ook al twee weken spierpijn en koortsachtig iets, plus een totaalversnotting en longverkleiningshoest. Doordat ik het druk heb gehad, en ook nog eens geen zin had om op tijd m'n bed in te gaan, duurt het allemaal weer lekker lang! Eigen schuld, dikke bult dus.
Vandaag las ik in het NHD een artikel over de waanzin en psychoses van té vrome godsdienstaanhangers. Dat soort mensen ben ik zelf ook vaak tegengekomen, rare jongens hoor! Vroeger kreeg ik altijd ruzie met dat soort mensen doordat ik er rationeel op in ging. Maar het zet geen zoden aan de dijk, en nu laat ik ze maar in hun idiotie lekker doorleven. Als ze anderen er geen kwaad mee doen zal het mij gebakken zijn. Als ze ooit in dit land de baas worden ga ik denk ik schieten, dat wel. Ze moeten mij ook m'n leven laten leven, daar kan ik heel goed voor vechten als dat moet.
Voor de rest hoop ik dat ik de tijd kan vinden om m'n stukken voor de commissies te lezen! Zondag moet ik zeil gaan leggen met de co van Petra in Amsterdam bij Joseetje, maandag heb ik een bijeenkomst, dinsdag een verjaardag van Petra, woensdag komt er iemand die ik help met een papier, en donderdag hebben we al fractievergadering! En zo leven we maar voort en voort. Misschien is de ChristenUnie-onthaasting soms toch niet zo'n héél slecht idee...

Zaterdag de 10e en zondag de 11e: Zaterdag eerst eens met de vriendin van de Vette Knol in Grootebroek bij [Grootoonk] een huurrolstoeltje voor haar dochter gehaald. Het kind zit er momenteel door die smak met die fiets totaal immobiel bij. Bij Grootoonk keek ik m'n ogen uit, ik wist niet dat er zóveel technische apparatuur op de markt was voor mensen met mobiliteitsproblemen! Het is de moeite waard om daar eens rond te kijken als men zoiets zoekt, en de hulp is zeer vriendelijk en deskundig.
Daarna kon ik nog even een ruim uurtje gaan kijken in de Westerkerk bij de Ierse muziek en standjes met spullen. Best wel leuk, en ik heb nog een anarchistenteken gekocht aan een leren kettinkje. Een ietsje groot, maar wel een mooitje! Dingen om m'n nek en in m'n oren vind ik altijd wel leuk om te doen, ik weet niet waarom. Net als tattootjes, ook geinig. Maar bijvoorbeeld ringen en armbanden weer totaal niet, dat vind ik zelfs bijzonder erg... Zelfs mouwen ergens van om m'n onderarmen voelt onprettig, en als het voorjaar en de zomer er weer zijn is het wat mij betreft in dat opzicht dan ook lekker vrij voelend.
Na de Westerkerk even een bakkie en gebakkie gehaald met PvdA-commissielid Addik Zwiers, en we hebben daar in drie kwartier even de wereldproblemen opgelost!  Gewoon wat ietsje linkse goeiïgheden met een liberaal gestut tintje, en alles komt goed  Uiteindelijk werd deze gedenkwaardige dag afgesloten met een goeie schiet-, knok-, energiestraal- en ruimteschipfilm op de TV, en dat was zaterdag...
Zondag samen met de co van Petra bij Joseetje in Amsterdam in haar hele huis zeil gelegd, en dat was toch voor een zondag als dag des Heren weer een goede daad! Toen kwam ook Jos 's avonds nog even langs VN-dingen doen op m'n pc, hij wordt EU-waarnemer in Nigeria bij de verkiezingen. Zijn pc trok het niet, en die van mij is iets jonger en trekt het wel. Best wel interessant wat hij allemaal moet weten over security, ziektes en al die dingen! Leuk inkijkje zo in de wereld van de VN en EU.
En voor de rest heeft de gemeente nog het volgende persbericht uitgebracht las ik op m'n mail:

 

p e r s b e r i c h t

 

 

Gemeente Enkhuizen

Publiek/Communicatie

 

Meer informatie:         Muriel Sinselmeijer

Telefoon:                    (0228) 36 01 55

E-mail:                      m.sinselmeijer@enkhuizen.nl

 

 

Datum: 9 maart 2007

 

Onderzoek naar oorzaak vrijkomen zoutzuurgas in fabriek

 

De milieudienst start in samenwerking met het regionale milieuteam van de politie een onderzoek naar de oorzaak van een calamiteit in een fabriek in Enkhuizen waarbij zoutzuurgas is vrijgekomen.

 

De calamiteit voltrok zich 7 maart jl. in de fabriek van Renolit Nederland B.V., het vroegere Solvay Draka aan de Flevolaan. In de productieruimte van de afdeling waar medische producten als infuuszakken en -slangen worden gemaakt, is de temperatuur van een mengketel om nog onduidelijke reden te hoog opgelopen. Hierdoor werd het productieproces oncontroleerbaar en is zoutzuurgas vrijgekomen nadat een deksel van een mengvat sprong.

Twee medewerkers van het bedrijf werden vanwege irritatie van de luchtwegen met een ambulance ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Zij hebben hun werk inmiddels hervat. Drie medewerkers van de gemeente die buiten het bedrijf aan het werk waren, gaven aan dat zij ook gassen hebben binnengekregen en benauwd waren geworden.

De hoeveelheid zoutzuurgas in de productiehal heeft enige tijd de veiligheidsnormen overschreden. Na het ventileren van de ruimte nam de hoeveelheid af tot aanvaardbare normen. Namens de milieudienst zijn de dag erna nog metingen verricht en werden geen verhoogde waarden meer waargenomen.

Door het bedrijf is aangegeven dat beveiligingen niet hebben gewerkt. De exacte oorzaak zal door de milieudienst in samenwerking met het regionale milieuteam van de politie onderzocht worden. Daarbij is van belang hoe in de toekomst dergelijke calamiteiten voorkomen kunnen worden.

Eigenlijk was ik van plan daar zelf ook naar te kijken, ik ben er eens mee bezig geweest in het nabije verleden. Maar door de drukte met de dochter van de vriendin van de Vette Knol kwam ik er niet echt aan toe. Hopelijk kan dat in de loop van deze week, maar gezien de avondinvulling deze week wordt het allemaal krapjes moet ik zeggen. Er moet tenslotte naast alles ook gegeten worden, gewassen worden gezien het graag dragen van kleding, en alles wat een huishouden en een persoonlijk leven inhouden. Soms zou ik willen dat er meer uren in een dag zaten, maar zoals ik van de week óók dacht: De CU-onthaastingsgedachte is ook niet slecht...