Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 22-1 t/m zondag 28-1-2007

Maandag de 22e t/m woensdag de 24e: Maandag hadden we de commissie BOFS, waarin twee agendapunten eigenlijk niet echt behandeld zijn. De notitie over vrijwilligers in het kader van de WMO werd op verzoek van de SP van de agenda gehaald omdat er vragen door hen over waren gesteld waarop de antwoorden pas maandagavond op de mail stonden. Dan kun je die nauwelijks tot niet meenemen in de beraadslagingen. De notitie over mantelzorgers, die nauw verweven is met die van de vrijwilligers, is deels behandeld. Door de verwevenheid is toch besloten die ook door te schuiven naar de volgende BOFS-vergadering.
Over de vrijwilligersnotitie was nog wat te doen op een gegeven moment doordat de SP meldde dat de notitie niet naar alle betreffende organisaties verstuurd was. Dat klonk verontrustend, en we werden geadviseerd het te onderzoeken. Daar ben ik toevallig dan ook vanavond mee begonnen.
Dinsdag (gek, als ik dinsdag wil typen dat type ik per definitie altijd eerst dinddag) werd ik om half zeven opgebeld of ik samen met Siebe Schippers kon invallen in de commissie Grondgebied wegens ziekte van Otto van der Wal en oponthoud van Harry Wijchers op de snelweg. Dat deed ik, en op de agenda stonden eventuele bouwplannen op het terrein van de Cuyp en de nieuwe Kat- en Hondsbrug. Over beide gaf ik de mening van de fractie weer op m'n eigen manier, en hield wel fractieberaad voor om de achterban ook de mening te kunnen laten geven eerdaags om dat mee te kunnen nemen in de visie richting de raad van februari.
Woensdag kon ik de vriendin van de Vette Knol eindelijk weer eens spreken, al was het dan door de telefoon. Aangezien ze behrlijk kan kleppen duurde dat bijna twee uur, en nu zit ik met een ongeschoren kop achter m'n pc zonder nog zin te hebben een scheerapparaat langs dit hoofd te halen.
Ik zag op de mail dat het advies van de OR van de gemeente over de buitendienst in de mailbox gekomen was gister. Dat wordt dus goed bestuderen, nadenken, kijken hoe ik er precies tegenaan zie (al heb ik dat al deels verwoord laatst, in de commissie en op de site), en formuleren. Er spelen een hoop factoren mee tenslotte: het sociale aspect, efficiency en dienstverlening naar de burger en de stad, om welk geld gaat het nu eigenlijk en waar blijkt dat uit, het vraaggegeven dat f de raad f het college uiteindelijk bepaalt in deze zaak, of de raad genformeerd is conform wat eertijds afgesproken was aangaande personele zaken als die prangend aan de orde zouden komen, en zo nog wat zaken. Maar dit komt in de volgende commissie BOFS aan de orde als ik dat goed begrepen heb. Ik weet nu al dat dit een hl behrlijke discussie zal gaan opleveren...
En voor de rest heb ik nog wel wat te melden over wat ik als opmerkelijk beleefd heb de afgelopen dagen, maar ik blijf schrijven zo. Over schrijven: laatst zei een prominente Enkhuizer dat ik eens moest stoppen met op deze site schrijven, zo maakte ik namelijk alleen maar slapende honden wakker over "bepaalde" zaken... Tja, daar denk ik dus anders over. Deze site bijhouden binnen de mogelijkheden van de tijd die ik ervoor kan maken vind ik nuttig, leuk, behorend bij het raadslidmaatschap ter info hoe je over zaken denkt en waarom, potentieel interactief met iemand die het mogelijk leest en mogelijk zo ook z'n mening kwijt kan, en soms leuk om iets pestkopperigs te zeggen  Dat laatste vanuit een goedmoedige insteek hoor!

Donderdag de 25e: Hij kon niet denken het deed zo'n pijn hij kon niet denken het deed zo'n pijn hij kon niet denken het deed zo'n pijn hij kon niet denken het deed zo'n pijn hij kon niet denken het deed zo'n pijn papa mama papa mama mama het deed zo'n pijn hij kon niet denken het deed zo'n pijn papa mama....

UTRECHT -  Twee van de drie gewonde militairen die maandag vanuit Afghanistan naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht waren overgebracht, mochten dinsdag naar huis. Een derde is voor behandeling nog in het ziekenhuis. Hij kreeg dinsdag bezoek van Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn.

Een woordvoerster van Defensie in Den Haag heeft dat gezegd. De drie raakten vrijdag samen met twee andere militairen gewond in Uruzgan toen een zelfmoordenaar in een auto met explosieven zich opblies. Volgens Defensie gaat het vooral om hoofd-, gehoor- en handletsel. Verder wil de woordvoerster niets kwijt over de verwondingen.

De twee andere gewonden liggen nog in het ziekenhuis van de internationale militaire basis in Kandahar. Het is nog niet bekend wanneer zij naar Nederland worden getransporteerd.

Als je binnen 0,5 seconden kunt kiezen tussen een nasibal en een bamibal uit de muur:

■ geschikt
□ ongeschikt

 

Fuck you overheden van deze wereld!!
Fuck you overheden van deze wereld!!

Fuck you overheden van deze wereld!!

Fuck you overheden van deze wereld!!

 

En dat is geen belediging heb ik gelezen...

 

Vrijdag de 26e las ik dat de PvdA en het CDA erover denken om internetabonnementen te gaan belasten. Dit om het illegaal downloaden te betalen... Lekker is dat weer! Dus het falen van de overheid moet de burger straks weer gaan betalen, niet iedereen download (zou dat geen downloadt moeten zijn in de derde persoon?) illegaal tenslotte!

Het is cht al jaren zo: Worden PvdA en CDA goede maatjes, dan blijft er voor de burger niets dan lege graatjes! En dat geldt overal in dit land; zowel lokaal alswel provinciaal alswel landelijk. Maar ja, het is niet anders. We kunnen er niets tegen doen als ze zoiets gaan doorzetten, behalve dan maar massaal illegaal gaan downloaden om die heffing terug te verdienen.

Morgen overwerken wegens drukte op het bedrijf waar ik werk. Dat vind ik nooit erg, het is een teken dat er werk is. Morgen komt alleen even rot uit omdat ik eigenlijk verf etc had willen gaan uitzoeken om m'n huis beneden te gaan schilderen. Volgend weekend wil ik ermee beginnen, dat was het plan tenminste. Stukje bij beetje de boel weer een beetje opfleuren, in de spaarzame tijd die ik over heb af en toe. Dit zijn wel dingen die je als je in je eentje woont lastig kunt doen bij fulltime werk plus politiek. Al zou ik dochter Langbroek wel kunnen laten helpen nu ze toch een tijdje bij haar vadertje zit

Morgen komt de vriendin van de Vette Knol koken bij mij thuis. Dat wordt dus weer lekkernijen!  Ze heeft iets van 17 jaar in Spanje gewoond, en haar dochtertje is half Spaans half Nederlands. Ze heeft daar een tijdje een restaurant gehad, en de kunst om lekkere dingen te maken is haar nog hl goed bijgebleven! Vorig jaar waren er twee Spaanse vriendinnen een dag of tien bij haar te logeren. En van hen werkt als kokkin in een restaurant, en die hd me toch een maaltijd gemaakt vorig jaar... Lkker! Dat was een toffe avond: muziek, drank, eten, kletsen, dansen, gek doen, en met alcohol op allemaal alle talen kunnen spreken! Ol!

Eigenlijk zou ik morgen ook een biertje gaan halen 's avonds met goede vrienden Joseetje en Petra met haar co, maar dan ben ik de hele week eigenlijk n overdags n 's avonds niet meer thuis deze week. En ik heb absoluut geen zin om m'n dochter hier te laten vereenzamen. Dus gaan we gezellig als vader en dochter samen de vader en dochter uithangen. Leuk!

En voor de rest: vanavond moesten raadsleden een foto van hun hoofd laten schieten voor in de gemeentegids. Ik vraag me af waar dat goed voor is, ik zou zelf geen behoefte hebben aan hoofden van gemeenteraadsleden in m'n gemeentegids eerlijk gezegd. Z prettig zien we er in z'n algemeen toch ook weer niet uit geloof ik... Al hebben sommigen wel een leuk hoofd, dat wel.

 

Zaterdag de 27e 's ochtends en 's middags tot een uur of kwart over twee knoeperdhard gewerkt, en uiteindelijk bevredigend veel gedaan! Zoiets voelt altijd goed, het is zinvol. En als Nederlandse burger mag je tenslotte een aandeel proberen te leveren in des lands economie! Het klinkt banaal, maar het komt er wel op neer.

Vanavond kwam de vriendin van de Vette Knol koken voor m'n dochter en mij. Ze had haar dochtertje en een Iers uitziend vriendinnetje van haar dochtertje mee. En wat bleek: dat vriendinnetje is een soulmate van me! Niet helemaal uiteraard, ze is pas 8 jaar jong. Maar op het gebied van mooi vinden van didgeridoomuziek wel! In m'n CD-collectie zitten wat exemplaren met die muziek, en die zijn voor mij geweldig. Maar ook voor dat meisje dus! Er staat een didgeridoo in mijn huis, en wat gebeurde er: het kind kon er een cht didgeridoogeluid uit krijgen... Dat had ze geleerd bij haar oma thuis, en bij haar wat ze noemt "opi". Dat is Ren van der Pluijm, de fractievoorzitter van GroenLinks Enkhuizen in de gemeenteraad...  We hebben uiteraard veel didgenummers gedraaid, zij heeft veel didge-blazen gegeven, we hebben meegetrommeld op een Afrikaanse trommel die in m'n huis staat, en het was een leuke avond!

Zondag de 28e was er op internet te lezen dat er een krans is gelegd door burgemeester Cohen om Auswitz te herdenken, en de moorden op 6 miljoen joden en 400.000 zigeuners. Toevallig had ik vannacht over zigeuners geschreven op deze site. Het is net of je het er om doet zo, maar dat is niet zo. Dat van die kranslegging wist ik niet op het moment van schrijven. Het verandert m'n mening ook niet, het probleem met de verschillende stammen zigeuners dat in de diverse landen van Europa speelt is nu een Europees probleem geworden ipv een probleem van die landen afzonderlijk. Volgens mij is het iets dat nog heel lang gaat duren, het is een veel complexer iets dan de "gewone" integratie van allochtonen in de Westeuropese landen.
In landen waar er serieuze projecten opgezet zijn om de zigeuners op te vijzelen qua welvaart, leefwijze, armoede en verpaupering trekken welwillende hulpverleners soms de haren uit het hoofd van vertwijfeling door het absolute en constante mislukken van die projecten. Dat mislukken komt niet puur en alleen door gebrek aan geld of motivatie om die projecten te laten gelukken, zoals er wel eens beweerd wordt door deze en gene. Het is ook het feit dat groepen zigeuners gewoonweg niet hun eigen leefwijze en leefstijl willen veranderen, dat ze hun eigen "ding" willen blijven doen. Dat brengt weerstand van niet-zigeuners, de gadzo, met zich mee vanwege de ervaren overlast. Die weerstand uit zich in discriminatie en onwil om geld te investeren in hulpprojecten. Het gaat gewoon zo als het gaat, en dat duurt waarschijnlijk nog generaties.