Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 7-1 t/m zondag 13-1-2008

Maandag de 7e t/m woensdag de 9e: Maandag hadden we de steunfractie van Nieuw Enkhuizen. Daar was behoorlijk felle discussie over het SMC dat dinsdag in de raad zou komen. Persoonlijk ben ik het totaal niet eens met hoe een meerderheid van NE denkt, er wordt in mijn ogen véél te makkelijk gedacht over wat de zorgpartijen te melden hebben. Ook wordt er véél te groot gedacht over Enkhuizen als stad, we zijn gekrompen in deze wereld en ik geloof dat dit nog steeds niet is doorgedrongen tot veel mensen. Maar dat heb ik [hier] allemaal verwoord.

Dinsdag hadden we de raadsvergadering. Het ging uiteraard grotendeels over het Sociaal Medisch Centrum. De discussie was lang. Degenen die voor plan De Nijs gestemd hebben waren de fracties van ChristenUnie, CDA, Nieuw Enkhuizen en VVD/D66. Minus mezelf, ik heb totaal geen vertrouwen in alles omtrend dat plan! Zelf stemde ik op het plan van de zorgpartijen zelf; van GGZ, De Omring en het WFG. Er was absoluut geen mogelijkheid me om te praten, dit is waar ik op basis van alle gegevens die we gekregen hebben en die ikzelf verkregen heb door contact op te nemen met een aantal partijen als ziekenhuis en zorginstelling voor sta.
M'n partij dacht er totaal anders over, maar ik begrijp de argumenten niet. Ook niet de argumenten van de andere partijen die voor plan De Nijs gestemd hebben.
Het plan scoort slecht op zorg omdat dit er niet is, scoort slecht op bouwen omdat het te volumineus is, en scoort slecht op parkeren omdat dit bij dit plan nog minder is dan bij het plan van de zorgaanbieders. Blijkbaar wordt er uiteindelijk alleen naar het geld gekeken. Op mij komt het tenminste zo over.
M'n eigen verhaal was gebaseerd op het [verhaal] dat ik op deze site heb staan en wat ik hierboven ook gelinkt heb.

Maar ik ben heel bang dat de mensen die voor het plan De Nijs hebben gestemd, zonder ook maar zelfs te willen luisteren naar andere argumenten dan die van het college, voor onze stad de polikliniek hebben verkwanseld voor een bak geld. En dat heb ik [hier] verwoord, zo netjes als binnen m'n nog steeds aanwezige kwaadheid mogelijk is.

En woensdag heb ik voornamelijk in ontsteltenis over de genomen beslissing doorgebracht. Als de zorg en de polikliniek in onze stad verdwijnen ipv behouden worden en uitgebreid door o.m. m'n eigen partij, ga ik toch een aantal zaken inzake m'n raadslidmaatschap overdenken. Dit is niet leuk allemaal.
Maar ja, ik ga straks maar pitten. Een keer vroeg te bed is ook wel eens goed.

Donderdag de 10e t/m zondag de 13e: Donderdagavond ben ik bij iemand naar de pc wezen kijken, maar ik moet zeggen dat ik er niet uitkwam op dat moment. Lastig!

Vrijdag had ik m'n jaarlijkse 11 januari met 2 kameraden. Dit was de 22e keer dat we het hadden, en dat is enorm lang! We bespreken dan het afgelopen jaar in al z'n facetten, en de verwachtingen van het komende jaar in al z'n facetten. In het algemeen en per persoon wat betreft het leven van eenieder. Gaaf!
Aangezien de twee kameraden en ik bij elkaar een soort synergisch effect hebben wat betreft de kwantiteit van praten, werd het kwart voor 6... en dat hield dus ruim negen uur praten in! Het is dat ikzelf er op een gegeven moment een eind aan maakte, anders had het gewoon doorgegaan. Maar ik moest zaterdag Petra en co helpen verhuizen, en om 10 uur stond ik daar dus paraat met sjouwen! Vrijdags de 11e had ik overdags ook al een hoop bij ze verhuisd, en ik kan wel zeggen dat ik zaterdagavond zo'n beetje gaar als een klontje was.
Met die ene kameraad kan ik uren zwetsen, één keer hebben we een keer 17 uur aan de telefoon zitten kletsen met z'n tweeën! Terwijl we op 300 meter van elkaar af woonden...

Op internet las ik op zondag dat de PvdA de raad van Enkhuizen oproept om het besluit over het SMC te herroepen. Daar sta ik wel achter kan ik zeggen, de mededelingen van de zorgpartijen zijn vrij duidelijk over wat er nu staat te gebeuren. Maar iedereen wist dat al, men wilde het alleen niet geloven in een soort tunnelblik over geld dat er te halen viel. Geld maakt nogal eens blind lijkt wel, en in dit geval is dat buitengewoon vervelend! Negen mensen zorger ervoor dat ruim 17.000 mensen de unieke situatie kwijt zijn van een polikliniek in zo'n klein stadje als Enkhuizen... Het gekke is dat ik nog niets gehoord heb van m'n partijgenoten over dit debacle.

Maar vandaag, zondag, heb ik m'n dag in volledige ledigheid doorgebracht. Een nuttige ledigheid, omdat een keer helemaal niets doen dat enig nut heeft ook wel eens relaxed is. Het enige dat ik gedaan heb is aan de raadsgriffier melden dat de wireless router die ik in bruikleen heb om stukken op de gebruikleende laptop van de gemeente te kunnen ontvangen niet goed is. Dat ding moet steeds gereset worden, anders heb ik op m'n eigen computer en op die laptop geen verbinding met internet en kan ik geen email ontvangen.

Morgen gewoon weer te werk, en als het goed is hebben we geen verplichtingen richting politiek. Al vind ik dat eigenlijk heel anders...