Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Koperwiekplein en ook de markt

(16 maart 2014)

 

Het Enkhuizer Alternatief zou op de locatie Reigerweg graag een Brede School met bijpassende faciliteiten en voorzieningen realiseren. Dit concept past prima in de visie die de partij heeft over het creŽren van een volwaardig stadshart voor de nieuwbouw rondom het Koperwiekplein.

 

De ouderenwoninkjes die in deze omgeving staan raken uit de tijd en zullen op termijn gesloopt moeten worden. Dit maakt grond vrij om te kunnen betrekken bij de visie van het creŽren van een volwaardig stadshart voor de nieuwbouw.

 

Het Enkhuizer Alternatief ziet dan op de locatie rondom het Koperwiekplein een heel goede vervangende plek voor de noodlijdende woensdagsmarkt die nu in de binnenstad in de Westerstraat bivakkeert. Dat zou zelfs nu al gerealiseerd kunnen worden!

Wij zijn van mening dat de doelgroepen van een woensdagmarkt, ouderen en jonge gezinnen met schoolgaande kinderen, veel meer in de nieuwbouw te vinden zijn dan in de huidige binnenstad.

 

Ter vervanging van de woensdagmarkt in de binnenstad denkt Het Enkhuizer Alternatief dat een onderzoek naar de haalbaarheid van een vrijdagsmarkt in de binnenstad een positief antwoord op zou kunnen leveren. Mits op een andere locatie dan nu de woensdagmarkt gesitueerd is. Een andere en betere locatie is in onze ogen bijvoorbeeld De Dijk.

Een markt op deze dag op deze locatie zou wat Het Enkhuizer Alternatief voor zowel de stad alswel voor de marktkooplui een veel positievere aantrekkingskracht hebben, zťker in combinatie met de Enkhuizer koopavond op vrijdags en het toeristische seizoen.

 

Hans Langbroek