Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Hoogwaardige technologie

(16 maart 2014)

 

Het Enkhuizer Alternatief wil een beleid voeren van sterk promoten van Enkhuizen naar bedrijven toe die zich bezig houden met de technologiŽn van de toekomst. Je kunt dan denken aan bedrijven die als business hebben ontwikkeling van duurzame energietechnieken en/of bijvoorbeeld de elektronica die daar achter zit. Of aan bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen van duurzame materialen voor allerlei toepassingen.

Heel veel branches houden zich bezig met de ontwikkeling van duurzame technologiŽn. Tenslotte hangt onze mogelijkheid van leven in een hoog-technologisch ontwikkelde beschaving hier van af!

 

Het Enkhuizer Alternatief is ervan overtuigd dat als Enkhuizen dergelijke bedrijven door het bieden en ontwikkelen van zeer goede faciliteringen en faciliteiten aan zich weet te gaan binden, we iets creŽren dat de hele subregio ten goede komt!

We hebben in onze omgeving al de sterk innovatieve zaadbedrijven en hun spin-offs, een innovatieve kunststofindustrie en de spin-offs daarvan, innovatieve nautisch georiŽnteerde activiteiten en de spin-offs hiervan. Als we ůůk nog de technologiŽn van de toekomst hierheen weten te verkrijgen, dan ontstaat er volgens ons een nůg grotere en wervelende synergie van innovatie en ontwikkeling!

1+1 is dan geen 3, ook geen 4, maar 5! Als veel innovatieve bedrijven zich in de omgeving vestigen dan levert dat werkgelegenheid en ontwikkeling op voor installateurs, techneuten, aannemers, ontwikkelaars, laboranten, machinebedienden, dienstverleners und so weiter und so weiter!

 

Innovatie, kwaliteit, synergie, facilitering en een servicegerichte overheid! DŠt is hoofdzaak!

We creŽren dan een Duurzame Techniek Valley!

 

Hans Langbroek