Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Zwart, “blond” en christenwaan

(31 oktober 2007)

 

Er hebben er meer over geschreven, maar ik moet het toch ook even kwijt. Het Amsterdamse deelraadslid voor ChristenUnie Yvette Lont heeft een opmerkelijke actie in petto; ze wil homo’s en lesbiënnes gaan uitsluiten van openbare functies voor de partij. Dat omschrijft ze aldus: "De ChristenUnie moet praktiserende homoseksuelen weren uit bestuursfuncties in de partij en hen ook niet kandidaat stellen voor posten in het openbaar bestuur." Alle homo's moeten geestelijk dood, aldus voormalige heroïnehoer Yvette Lont.

 

Yvette Lont

 

Om te bereiken dat ze dit voor elkaar krijgt heeft ze [deze mail] verstuurd naar haar kameraden van de partij, om het partijcongres te laten stemmen over deze materie.

 

Bij deze zou ik willen zeggen:

 

Geachte mevrouw Lont,

 

Uw pogingen om homo’s en lesbiënnes te weren uit bestuursfuncties van uw partij getuigen van een in mijn ogen tragische kronkel in uw geest. Naar u weet is de eigenschap homo of lesbisch te zijn een aangeboren iets, en geen keuze van degenen die het betreft. Het is te vergelijken met een donkere huid hebben (gut, heeft u dat niet?), blauwe ogen hebben, lang of kort zijn, man of vrouw zijn.

 

Uw plannen mensen om hun homosexualiteit uit delen van een samenleving uit te sluiten houden praktisch gezien hetzelfde in als mensen uitsluiten om bovenstaande aangeboren eigenschappen. Het komt overeen met wat een Ku Kluxclan in Amerika wil wat betreft zwarten, het komt overeen met wat een Nederlandse Volks Unie wilde wat betreft niet-Nederlandse etnische eigenschappen. Met andere woorden, het is discriminatie.

 

U claimt dat dit zou mogen om reden van wat uw God in zijn vermeend door hem gedicteerde boek vertelt over deze zaken. Maar u begrijpt dat het in dit land niet zo is dat mensen omdat een “leider” iets schrijft in een boek, of een vermeend bestaande leider iets schrijft in een vermeend door hem geschreven boek, die mensen dit zomaar mogen navolgen als dit niet overeenkomt met de wetgeving van dit land. Of overeenkomt met een basaal begrip als een Grondwet. In uw geval de Nederlandse Grondwet, artikel 1.

 

Art. 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

 

Misschien, mevrouw Yvette Lont, begrijpt u het beter als ik de volgende tekst voor u neerzet:

 

De ChristenUnie moet zwarten en kleurlingen weren uit bestuursfuncties in de partij en hen ook niet kandidaat stellen voor posten in het openbaar bestuur." Alle zwarten en kleurlingen moeten geestelijk dood.

 

Hoe vindt u dit, mevrouw Yvette Lont? Als ik dan uw mail richting uw partij op dezelfde wijze neer zou zetten, en deze rondsturen naar een politieke partij… Het land zou te klein zijn! Ook u met uw huidskleur zou de barricades opspringen! Stelt u zich voor dat ik dit zou gaan doen met [deze] visie in het achterhoofd, en uitgaande van die visie het aannemelijk zou gaan maken dat het redelijk is wat ik verlang: hoe zou u dit vinden mevrouw Yvette Lont?

 

Ik ben bang dat u beter kunt verhuizen uit dit land waar we trachten mensen niet te beoordelen op aangeboren eigenschappen waar ze niemand mee schaden. In mijn ogen bent u een dissonant in een regeringspartij. Als dat niet zo blijkt te zijn, en uw partij in meerderheid uw visie zal blijken te steunen, dan zal ik als lokaal politicus en als Nederlands burger mijn conclusies trekken omtrend de aard van uw persoonlijkheid, uw religie en uw politieke partij.

 

Met zeer onvriendelijke groeten,

 

Hans Langbroek, raadslid te Enkhuizen.