Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Maandag 5-9 t/m zondag 11-9-2005

Maandag de 5e gewerkt aan iets dat ik nog niet eerder zelf gedaan had. Is wel een leuk produkt, en het proces is bedacht door de Slittech Willie Wortel die meestal zulke dingen bedenkt. Ik vind het altijd wel goed als mensen iets uit niets kunnen bedenken.
's Avonds naar de commissie Samenleving geweest, in m'n ntje. Petra kon plotseling door een iets dat gebeurde niet, en zou misschien nog komen maar redde dat denk ik niet meer.
Het was wel een rustige commissie. Over een eventueel nieuwe school in de nog te bouwen nieuwe wijk, over de binnensportaccomodaties die onder n koepel zouden moeten komen, en nog wat agendapunten. Er was lichte discussie over dingen, maar niet heel erg of zo. Eigenlijk meer meningsuitingen en visieverschillen op een rustige manier. De  vergadering was dan ook om 5 voor negen al afgelopen, en met een paar mensen hebben we toen nog even op het terras van Het Wapen van Enkhuizen gezeten. Het was heel rustig, en best wel lekker om buiten te zitten.
Ik had trouwens een week terug nog een bevestiging gehad van de Officier van Justitie uit Den Haag van m'n ingediende [aanklacht] tegen de landelijke partijen. Over zes weken krijg ik te horen wat er met de aanklacht gaan gebeuren, en wat er mogelijk is. Zal mij benieuwen!
Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe de commissie Grondgebied morgen gaat. Maar ik ben altijd wel nieuwsgierig naar hoe commissies aflopen. Er staan best wel een paar dingen op de agenda die mij ook interesseren. Daarom ga ik op de publieke tribune zitten, ook om te horen hoe Gerard Appelo m'n motie over zonreflectie en UV-reflectie bij de Kuipersdijk/Vette Knol behandelen zal.
Jan van Oostende van de PvdA en ik hadden het nog over de verkiezingen in 2006. Als het goed is heeft het bestuur van Nieuw Enkhuizen een kieslijst gemaakt die voorgelegd wordt aan de leden. Het is raar, ik denk eigenlijk alleen aan die verkiezingen als een ander erover begint. Op n of andere manier speelt het nog niet in m'n gedachten, terwijl dat over 6 maanden al is, op 7 maart.
Maar die tijd gaat toch al zo hard, m'n dochter gaat morgen voor het eerst naar de RSG! Dt houdt me dus wl bezig, ik kan het dus toch cht niet vatten! Mijn dochter, naar de middelbare school...  Ik vol me helemaal niet een vader van zo'n groot kind, ze is in m'n gevoel pas 8 of zo, heel typisch! Al zijn de eerste tentakels van het besef van de realiteit wel al doorgedrongen in m'n bewustzijn, dat wel. En dat maakt me toch wel wat melancholiek eerlijk gezegd, het is zo snel voorbij allemaal, dat kleine enzo. Ik denk wel eens: ik wou dat ik dat eerder beseft had.
Hier is een leuk liedje over, met een leuke [tekst] Hl herkenbaar!

Dinsdag de 6e was het weer snikheet op het werk. Er komen nieuwe dingen en machines om andere producten te kunnen maken, en zo gaat het maar verder.
Ik zou vandaag toch zlf die motie over UV-reflectie op de Vette Knol gaan doen, maar er kwam op het laatste moment een kink in de kabel. Ik had een zeer dringende afspraak over dingen, maar ik kon wl eerst mee eten bij Petra, en dt was lekker! Dus heeft toch Gerard Appelo het gedaan voor me. Maar nu weet ik niet hoe het gegaan is, en da's wel lastig. Dus morgen maar vragen aan Gerard, zodat ik weet hoe de zaken ervoor staan wat dat betreft. De Enkhuizer politiek kennende zal er wel niet zomaar iets mee gedaan worden, niets gaat hier tenslotte zomaar. Ik hoop wel dat er wat kan gebeuren, die speeltuin is in mijn ogen nit veilig wat betreft UV! Maar ik hoor het wel, morgenavond even bellen voordat ik bij de commissie BOF ga kijken naar de eerste commissievergadering van Rob de Jong voor Nieuw Enkhuizen.
Ik heb ook de presentatie over UMTS-masten gemist, en dat vind ik ook zonde! Het is een heel interessant onderwerp, en er zijn veel deskundige mensen die grote vraagtekens zetten bij de onschuldigheid van die dingen! Ik ben geen deskundige, maar ik denk niet dat het veilig is. Zoals ikzelf het begrijp, na mezelf genformeerd te hebben, is het juist het gepulste van die velden het gevaarlijke. Er staat heel veel over op internet, ook van de kant die zegt dat er gn gevaar is. Op m'n gastenboek op deze site staat ook een stukje van iemand over UMTS.
In mijn ogen is het zo dat de overheid, of dat nou lokaal is of nationaal of Europees, ervoor moet zorgen dat mensen veilig kunnen leven in de openbare ruimte. Of veilig in huis voor verwijderbare of te voorkomen gezondheidsrisico's van buitenaf, zoals bijvoorbeeld die UMTS. Of een speeltuin tussen huizenblokken op openbaar terrein waar schadelijke UV-straling is.
Naar ik begrepen heb geldt dat van die gepulste velden ook voor DECT-huistelefoons. Maar ik denk dat dat, als het zo is, wel een keer aangetoond wordt. Ondanks allerlei sceptische krachten, waarvan een aantal sceptisch is vanuit commercile oogpunten. Maar uiteindelijk draait het allemaal om geld natuurlijk, zo is de wereld nu eenmaal. Maar soms zijn toch ook andere dingen belangrijk vind ik.

Woensdag de 7e heb ik alleen 's ochtends gewerkt. 's Middags was de uitreiking door Gerrit Zalm aan de ondernemers van Enkhuizen van het KVO, het Keurmerk Veilig Ondernemen, in de Nieuwe Doelen. De ondernemers van Enkhuizen hebben een systeem opgezet voor veilig ondernemen, bijvoorbeeld om winkeldiefstal, vandalisme, inbraak etc te beperken. Dit heeft in de Enkhuizer Courant gestaan vorige week, en zal er morgen wel weer in staan. Ik vind het een prestatie dat ze dat met z'n allen voor elkaar hebben gekregen, een staaltje samenwerking en organisatie!
Het werd ondertekend door Rob de Jong (die nu ook voor Nieuw Enkhuizen in de commissie BOF zit), door Ineke Macke, door burgemeester Baas en door de korpscheffin van Politie Noord-Holland Noord. Hr naam ben ik even vergeten, maar het was wl een leuke vrouw om te zien vond ik. Dat verwacht ik eigenlijk niet van politievrouwen, maar da's automatistisch denken geloof ik...  En dan zet ik nog wel weekcitaten over domheid op m'n site , doe ik het zelf ook...
Gerrit Zalm overhandigde toen het certificaat van het keurmerk aan de ondernemers. Het werd allemaal gepresenteerd door Dick Beemster, de voorzitter van de Ondernemers Federatie Enkhuizen (OFE). Ik persoonlijk vond het een positieve middag, en hartstikke leuk! En voor de rest heb ik op het navolgende Ondernemerscaf nog mooi aangestaan en wat gepraat met verschillende mensen.
Trouwens, de Nieuwe Doelen is echt heel mooi opgeknapt van binnen! Ik moet zeggen dat de beheerder, Jaap Jonker, er vl werk van gemaakt heeft met z'n mensen. Nu de buitenkant nog een keer wat meer uitstraling, en de Doelen heeft weer een plaats in de Enkhuizer gemeenschap! Maar ik stond er versteld van hoe iets door gemotiveerde mensen van oud naar nieuw en mooi kan veranderen moet ik zeggen , ik was gewoon cht verbaasd om dat te zien.
's Avonds op de publieke tribune gezeten bij de commissie BOF omdat Rob de Jong voor de eerste keer voor ons als commissielid optrad. Kwestie van loyaliteit en belangstelling voor je clubgenoten vind ik. Hij is bedigd, en heeft nog niet echt wat gezegd. Maar Rob z'n kennis en duidelijke visies in aanmerking nemende zal dat wel niet lang duren! Vermoedelijk brandt er af en toe al iets op z'n tong...
Naar aanleiding van de behandeling van m'n motie over de Vette Knol heb ik bericht gekregen met de vraag of ik die motie wl of nit in de raad wil laten behandelen dinsdag aanstaande. Ik wil dat wel, ik ben er echt, enorm en totaal van overtuigd dat wat ik stel gewoonweg waar is! M'n partij en steunfractie is het met de motie eens, dus die staat er gewoon achter. Ik heb nu een deel van de commissiebehandeling gehoord, en was best wel verbaasd te horen hoe dat ging moet ik zeggen. Vooral de PvdA, die stelde als openingszin dat dit wel om politiek gewin zou gaan... M'n reactie daarop was cht  toen ik dat hoorde, maar ik zal er maar niet op in gaan. Ik heb geen zin om in zinloze herrie betrokken te worden. Doch bij mezelf dacht ik wl van: "Hoe de waard is vertrouwt hij z'n gasten!" Blijkbaar ontgaat het sommigen dat mensen ook nog wel eens aan lokale politiek doen omdat ze gewoon echt ergens achter staan.

Donderdag de 8e las ik in de krant dat de SGP z'n subsidie verliest als vrouwen geen gelijke rechten krijgen. Hl goed!!
In de krant van gisteren stond dat Nederlandse kinderen het meest buiten spelen van de Europese kindertjes. Ook hl goed!!
En vandaag las ik dat veertigers en jonger dan dat zo'n 17 jaar moeten betalen voor de VUT van de zichzelf ten koste van hun ouders en eigen kinderen goed bedeeld hebbende babyboomers... En daarnaast k nog zo'n 10 tot 12 jaar langer werken dan die babyboomers, hl slecht!!
In de Elsevier stond vandaag dat het Westfries Gasthuis z'n eigen Intensive Care te hoog aanslaat, bij de 34 ziekenhuizen behoort die mr dan 3 risicofactoren hebben betreffende die IC. En dt stond nit in de krant!! Hl slecht!!
We kunnen straks gn kaartjes meer kopen in de trein; leuk als die kaartenapparaten stuk zijn, er is ook geen loket meer... Dat worden dus boetes, hl slecht!!
De Enkhuizer ondernemers werken stds meer samen op terreinen, en da's hl goed!!

Vrijdag de 9e t/m zondag de 11e evengoed nog post voor raadsleden in de bus. Over de Fruittuinen en de Boerenboom, en de stukken voor de commissies van deze maand. Op n of andere manier kom ik niet goed aan lezen toe. Ook het raadskamertje moet ik heen, maar het gaat gewoon niet qua tijd lijkt wel. Er is steeds iets aan de hand waardoor het niet kan.
Vrijdag heb ik langer doorgewerkt dan normaal omdat het bij ons op het bedrijf gewoonweg loeidruk is. Eigenlijk zou het nog langer gekund hebben, maar het is papa-weekend en dan zorg ik dat ik alles voor elkaar heb voor als m'n dochter bij me komt. Het is lijkt wel steeds leuker als ze er is, voor mijn gevoel althans. Ik zit met verwondering te kijken hoe ze er uit gaat zien, en kan niet echt vatten dat dat mijn dochter is. Qua uiterlijk dan, wel als vaderzijn natuurlijk!
Zaterdag het Spaanse meisje dat in Enkhuizen logeerde naar Schiphol gebracht. Het meisje vond het niet leuk om weer terug te moeten, ze vond het schitterend hier. Maar ja, zo gaat dat met vakanties op leuke plekken... Aan alles komt een eind!
Bij Amsterdam kwam ik in de file terecht, wt een zooi! Van de vier rijbanen zijn er drie afgesloten, dat was ik even vergeten. Sta je daar, terwijl er een vliegtuig gehaald moet worden! Maar door n die file flink gas te geven omdat je ook nog moet omrijden hebben we het wl gehaald. Ik hoop dat ik niet geflitst ben, maar dat zien we dan wel weer.
Bij Kruidvat heb ik nog 4 treinkaartjes gehaald die ze daar in de aanbieding hebben voor 9,95 per stuk. Mooi goedkoop naar die demonstratie in Den Haag de 24e, dat scheelt veel geld! Ik ga er met Petra en haar vriend Peter heen, en m'n dochter gaat ook mee. Misschien reizen we met de lokale SPers mee, een hele groep Enkhuizers bij elkaar. Ik zal maandag eens aan m'n partijgenoten vragen of er van hen ook nog luitjes meegaan, des te meer des te beter! Vind ik tenminste... Een aantal dingen ben ik nu echt zat eerlijk gezegd. Sommige maatregelen van het kabinet snap ik, en daar kan ik ook wel inkomen. Maar er gaan een aantal dingen te ver, bijvoorbeeld dat er 600 voedselbanken nodig zijn in dit land. Zeshonderd!! Het lijkt gvd de Sahel wel zeg! En het zijn echt niet alleen figuren als ik die willen dat er dingen anders gaan, ik heb twee vrienden die ondernemer zijn, en er ondertussen k flink van beginnen te balen!
Vandaag, de 11e, is het alweer 4 jaar terug van de aanslag op het WTC. Het lijkt zo lang terug, maar als je bedenkt hoe krt terug het eigenlijk is dan zie je hoe ontzettend veel er is veranderd in de wereld n die aanslagen. Er is een grote haatgolf over deze planeet aan het zieden, en ik ben benieuwd wanneer dat weer stopt. Het is onvoorstelbaar, de enorme overgrote meerderheid der mensen op deze planeet wil gewoon zijn of haar leven leiden, zijn of haar dingen doen, en meer niet. Tch gebeurt dat niet, er is van alles aan de hand dat het dagelijkse leven begint te benvloeden. Stukje bij beetje verandert het leven, millimeter voor millimeter heeft die aanslag op 11 september 2001 met z'n gevolgen zijn greep meer op ons leven. Zelfs als het niet zo is maar die aanslag gebruikt wordt als aanleiding om iets te regelen, dan is het ng evengoed dus die aanslag die dat mogelijk maakt. Het wordt allemaal een beetje zwartig vind ik, en ook de media helpen daar iets aan mee. Maar vooral de hersenzieke terroristische godsdienstfanaten of degenen die andermans fanatisme voor eigen doeleinden gebruiken veroorzaken het zwartige. Zeer ergerlijk allemaal, en bar balen....

Maar in Enkhuizen hebben we morgen, maandag, de steunfractie, en dinsdag de raadsvergadering. Da's voor ons belangrijk, en daar gaan we in deze stad allemaal voor. Over moslims en oorlogen lezen we wel in de krant.