Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Vragen over gevaarlijke brug Duizendroed
(1 april 2012)
 
Zondag 25 maart 2012
 
Geacht college,
 
Het is mij via nieuws op internet én middels email en telefonische benadering van bewoners van het Duizendroed ter ore gekomen dat er daar in de straat een ongeluk heeft plaatsgevonden. Een 12-jarig meisje is door een hek gevallen, en met hek en al van vrij grote hoogte in het water terecht gekomen. In dat water lagen op de niet heel diepe bodem bakstenen en stoepranden van de slechte walkanten, en op die stenen is het meisje gevallen.
Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, en is nu weer thuis.
 
Ik ben persoonlijk poolshoogte gaan nemen na een boze email van een en telefonische benadering door bewoners. Heel eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik ontsteld was bij het aanschouwen van de hoedanigheid waarin de hekwerken van de bruggen, de walkanten en de beschoeiďngen in die wijk verkeren. Totaal verrot, los in de grond staande, en walkanten die instorten. Zie door mij genomen bijgaande foto van het geval waarmee het ongeluk is gebeurd, en zie hoe dat dus heeft kunnen gebeuren. Hemeltergend, en in gevallen uiterst onveilig!
 
Mij is duidelijk geworden dat omwonenden al verschillende malen contact over de gevaarlijke toestand hebben opgenomen met de gemeente. Laatstelijk zelfs afgelopen zaterdag nog met de politie. Maar het is duidelijk dat die benaderingen van burgers naar de gemeente niets hebben opgeleverd dat tot resultaat heeft geleid.
 
Mijn vragen zijn:
 
1 - Hoe is het mogelijk dat omwonenden zo vaak de gemeente op onveilige situaties wijzen, en de gemeente Enkhuizen daar niet op reageert middels oplossen van de situatie?
 
2 - Hoe gaat u om met het zeer geschrokken slachtoffertje en haar ouders? Het minste wat u kunt doen is schadevergoeding toewijzen, de gemeente is verantwoordelijk.
 
3 - Is het algemene zaak dat op dergelijke wijze met op gevaarlijke situaties wijzende burgers wordt omgegaan?
 
Zo ja, hoe ziet u dit in relatie tot acties als "Met het college de wijk in?"
Zo nee, hoe verklaart u dit geval dan waar reeds meermaals burgers op de situatie hebben gewezen?
 
In afwachting van uw antwoord,
 
Hans Langbroek
Raadslid voor de fractie Nieuw Enkhuizen