Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Stille tocht

(15 april 2005)

 

Reactie SP-Enkhuizen op onderstaand verhaal, klik [hier]

 

Er was afgelopen anderhalve week commotie in de media over een vermeend gesloten zijn van het Stiltecentrum als de begraafplaats geopend is. Veel mensen die dierbaren hebben liggen op de begraafplaats aan de Noorderweg raakten door al die berichten van de rel, en hebben iedereen die er iets van wist er op aangeschoten. Ook de raadsleden van de Enkhuizer raad.

Uiteindelijk blijken er door allerlei lieden allerlei berichten de wereld ingestuurd te zijn die gebaseerd waren op onwaarheden, geruchten en gebrek aan kennis. Dit is vrij triest moet ik zeggen, en allerlei onnodige commotie en beschadiging van gevoelens van mensen zijn dus het gevolg geweest.

 

De limit wat betreft commotieveroorzakende berichten was voor mij dat de lokale SP het bericht de wereld instuurde dat ze een stille tocht zouden gaan houden om de begraafplaats! EEN STILLE TOCHT! Op basis van onkunde over wat er aan de hand was, zónder eerst geïnformeerd te hebben bij het college over de zaak…

Stille tochten zijn gehouden voor doden die gevallen zijn door moordaanslagen door gestoorden. Meindert Tjoelker, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, allemaal gedood door idioten. Hier zijn stille tochten om gehouden. En de Enkhuizer SP komt met een stille tocht over iets waar ze totaal niets van weet, en waar ze alle betrokken mensen mee van de rel brengt!

Ik vind het schandalig. De SP heeft nu een verklaring uitgebracht dat de stille tocht afgeblazen wordt, [klik hier], naar aanleiding van de verklaring van de gemeente, [klik hier], maar het blijft schandalig. Het opportunisme en de hypocrisie waarmee de betrokkenheid naar de mensen wordt gespeeld, ik vind het absurd. Wat dat betreft had de burgemeester in de berichtgeving mijns insziens dan ook groot gelijk: de SP is reeds bezig met de verkiezingen van volgend jaar en probeert zó kiezers te winnen. Over de rug van emoties van anderen: BAH!

Ik hoop dan ook dat dit soort “ranzige” dingen niet meer gebeurt; het fenomeen “stille tocht” wordt op deze manier z’n waarde ontnomen, mensen worden onnodig beschadigd, verdriet van mensen wordt onnodig naar boven gehaald en er komt nodeloos weer een rel met alle negativiteit die dat meebrengt! Schandalig dus. Feitelijk gewetenloos.

 

Hans Langbroek, raadslid voor Nieuw Enkhuizen