Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Weer eens over die drugs
(8 januari 2006)

Afgelopen zaterdag de 7e januari stond op de voorpagina van het NHD een groot artikel waarin beschreven werd dat softdrugs in de vorm van hasj en wiet niet zo onschuldig zijn als dat jaren lang beweerd werd. Alsof dat ineens n erkend en herkend zou zijn...

Iedereen die zich een tijdje verdiept in het wereldje van mensen die in aanraking komen met drugs weet dat hasj en wiet niet onschuldig zijn. De werkzame stof, THC, is al jaren zo hoog aanwezig dat het grote problemen veroorzaakt bij veel gebruikers. Vooral bij regelmatige gebruikers. Dat dit nu pas gezien en/of opgemerkt wordt is een groot falen van de instanties, van de overheid en van de politie. En zker ook van de politiek! Tenslotte wordt van de laatste verwacht dat ze zich informeert vanuit de samenleving wat er aan de hand is, en daar actie op onderneemt.

Zelf heb ik met m'n partij het item drugs al een aantal malen onder de aandacht proberen te brengen in onze stad. In de vorige raadsperiode deed ik dat al. Om n of andere reden slaat het niet erg aan hier, en sommigen reageerden in het verleden zelfs enigszins honend alsof iets dergelijks in Enkhuizen niet zou bestaan. Alsof onze stad anders is dan de rest van Nederland in dit opzicht...

Ik heb het idee dat veel mensen niet weten wat ze met drugs aanmoeten. Terwijl een deel van een generatie behoorlijk naar de "kloten" gaat door drugs. Het gaat in de nabije toekomst nog veel problemen geven: er zal veel verloedering op straat komen door bijvoorbeeld daklozen of gebruikers die in het openbaar gebruiken (wat nu al steeds meer gebeurt), er zal veel geld uitgegeven worden om mensen met psycho-sociale problemen op te nemen en te behandelen, criminaliteit, arbeidsongeschikten etc. Buiten de menselijke ellende die het geeft voor betrokkenen als familieleden, partners, kinderen, huisartsen etc.

Maar ik heb er [hier] en [hier] en [hier] en [hier] ook al veel over gezegd. Ook op de site van [Nieuw Enkhuizen] heb ik er iets over gezegd.

Ik vind het een schandaal dat het allemaal zover komt, en dat het nog gewoon doorgaat omdat niemand z'n verantwoordelijkheid voor dit verschijnsel neemt! Politie en politiek falen, en dat is ze uitermate kwalijk te nemen door de mensen van de stad en van het land!
Het leven draait nit alleen om belastingmaatregelen, verkiezingen en moslims...

Hans Langbroek