Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

De Enkhuizer politiek, beschreven door een 23 jarige

(28 februari 2010)

 
Ik ben sinds een aantal jaren lid van Nieuw Enkhuizen, en ik hou mij op de achtergrond.
Nu de verkiezingen aanstaande woensdag voor de deur staan zie ik dat de druk hoog wordt bij sommige mensen. Slaat deze druk dan door naar de lijsttrekkers of niet?

Laat ik Lijst Quasten beschrijven, tegen veel dingen zoals het parkeerbeleid in Enkhuizen.
“Nee” is het antwoord van deze partij, wat ik trouwens ook niet afkeur. Maar als ik dan het debat beluister op radio enkhuizen en mevrouw Quasten hoor praten over een openstelling van het politiebureau voor de toeristen? Dan denk ik dat zij zich niet goed laat informeren over bepaalde dingen. In Enkhuizen is het niet mogelijk om een servicepunt te krijgen waar je aangifte kan doen. Dit is landelijk bepaald, en het gaat ook niet gebeuren in Enkhuizen.
De politie moet bezuinigen en kan geen mensen leveren die deze aangiftes gaan opnemen. In Enkhuizen gaat het gewoonweg niet lukken. De waterpolitie heeft alleen nog een bureau in Enkhuizen, maar heeft geen openstelling.

Als je dan roept dat het in Enkhuizen moet komen omdat we meer dan 18.000 inwoners hebben verkondig je onzin. Het is landelijk bepaald dat de kleine bureau's dicht gaan.

Waar ik wel mee zit is de toegangstijd in de horeca tot 00:00 uur. Ik ben het hier niet mee eens. Ik neem een simpel voorbeeld. Je hebt een middagdienst op je werk en je werkt tot 23:00 uur in Zaandam. Je krijgt een smsbericht of je nog naar de kroeg komt om wat te gaan drinken met je vrienden? Nou dat gaat dus niet met deze tijden. Ik zie ook liever anders.
Ik vind dat de kleine kroegen vrije toegang moeten hebben tot 01:00 uur en grote kroegen als Lange Jan , Brave Hendrick en De Bierelier tot 02:00 uur een deurbeleid.

Je lost het probleem niet op zoals het nu gaat. Het is echt minder leuk als je om 23:30 uur nog in een drukke kroeg zit, en dat je dan om 23:55 nog als enige in een kroeg zit! Ik weet zeker dat bedrijven ten onder gaan door deze gekke tijden.


Ik wil je ook vragen om op 3 maart op LIJST 1 te stemmen en niet op die andere partijen met praatjes. Lijst Quasten en de SP bijvoorbeeld. Stem daarom op Nieuw Enkhuizen.
Ik wil mij inzetten voor de sluitingstijden maar daar heb ik jou wel bij nodig.
Als laatst wil ik nog wel even melden dat ik hoop dat u als kiezer niet kiest voor de kwantiteit maar voor de kwaliteit. Als ik persoonlijk kijk naar lijst Quasten en de SP, dan ben ik bang dat u na 4 jaar denkt “Wat heb ik hier een spijt van!” Sommige dingen zijn niet haalbaar of al door de raad bepaald. Nu zijn de verkiezingen en gaat men plotseling van taktiek veranderen.
Maar als de stemmen binnen zijn en de zetels verdeeld zijn gaan ze gewoon weer door op de oude manier.

 

Rick Franx