Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Voor één keer doen wat de regering wil…

(13 mei 2005)

 

In m’n zo langzamerhand redelijk lange leven heb ik al heel wat overheidscampagnes meegemaakt die me moesten klaarstomen voor één of ander standpunt van de dan aan de macht zijnde regering. De ene keer wat subtieler, de andere keer duidelijk het overheidsstandpunt in m’n hoofd stampend, net hoe de communicatiedeskundigen op dat moment de communicatietheorieën interpreteerden.

Maar ik moet zeggen dat van ál die campagnes die ik dus meegemaakt heb, de huidige campagne om “Ja” te gaan  zeggen straks in het referendum over de EU-grondwet wel de aller-, aller-, allerslapste is die ik ooit meegemaakt heb! Of het zou moeten zijn dat deze campagne zó subtiel communicatief is dat ik dat als provinciaal figuur niet door heb, dat kan ook.

Maar ik krijg de indruk dat deze regering stiekem wil dat we met z’n allen tégen die vermaledijde grondwet stemmen! Uiteraard kan onze regering het absoluut niet maken naar de rest van de EU om als stemadvies tegen ons burgers te zeggen: “Burgers, stem néé! Stem alsjeblieft néé, néé, néé!” Dus lijkt het voeren van de slapste “Ja”campagne allertijden het middel te zijn om ons over de NEE-streep te trekken… Ik ben niet helemáál overtuigd, doch wél grotendeels!

 

Dus: laten we met z’n allen deze keer eens samen eensgezind optrekken met onze niet door iedereen geliefde nationale overheid die graag nationale overheid wil blijven en op 1 juni NEE, NEE, NEE stemmen! De brullende oranje Nederlandse leeuw die méér in de melk te brokkelen heeft in die ietwat te noemen “rot”EU dan andere, grotere, landen lief is!

 

Meer is hier denk ik niet over te zeggen.

 

Met vriendelijke groeten, Hans Langbroek