Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

PvdA en zondagopenstelling

(20 februari 2010)

 

In mijn drukke bestaan perste de informatie zich via het NHD naar binnen dat de Enkhuizer PvdA zich hard maakt voor zondagopenstelling van de winkels. Ze vinden dat het gemeentebestuur actiever moet zijn om de toenemende leegstand van winkels een halt toe te roepen…. En dat ingespeeld moet worden op het toerisme.

 

Dit is van de PvdA regelrechte bladiebladiebla! Opportunisme in optima forma!

Als de PvdA stelt dat het niet openstellen van winkels op zondag medeverantwoordelijk is voor de toenemende leegstand, dat moet diezelfde PvdA zich realiseren dat ze daarmee ook zegt dat zijzelf als politieke partij dus verantwoordelijk is voor die toenemende leegstand.

Het is namelijk de PvdA geweest in de afgelopen raadsperiodes die steeds door de macht van haar grootte als fractie de tegenstanders van zondagsopenstelling een meerderheid gegeven heeft bij discussies in de raad over dit onderwerp. Jawel, de PvdA en niemand anders.

 

Het zijn in de gemeenteraad Nieuw Enkhuizen en VVD/D66 geweest die zich steeds inzetten voor zondagsopenstelling van winkels. Wij als NE hebben er zelfs coalitieruzie om gehad met de PvdA deze raadsperiode, wij wilden het namelijk wel en de PvdA absoluut niet! Zij hebben het nooit gewild, en hebben daarmee de vaart der volkeren in Enkhuizen altijd tegengehouden.

 

Dat deze club het nu ineens wel wil, en zich er zelfs “hard voor maakt”, heeft niets te maken met voortschrijdend inzicht, maar is een altijd al door PvdA gebruikte populistische methode als ze op verlies in verkiezingen staan: doen wat ze denken dat de meeste mensen willen. Als de macht dan eenmaal weer in handen is van die PvdA, dan wordt er gewoon weer keihard bepaald dat de PvdA weet wat goed is voor mensen. Ondanks dat die mensen dat massaal dan niet willen.

 

Deze partij is schadelijk voor Nederland, en voor elke gemeente waar ze macht heeft.

 

Hans Langbroek