Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Pedofielen wilden naar rampgebied tsunami
(17-4-2005)

Utrecht - 16/4/05 - (Novum/AP) - Ongeveer twintig Australische pedofielen hebben na de tsunami-ramp van 26 december geprobeerd naar IndonesiŽ en Thailand te reizen om misbruik te maken van de de kwetsbare positie waarin kinderen in deze landen terecht waren gekomen. Alle twintig zijn in het verleden veroordeeld voor misbruik van kinderen er moeten volgens een nieuwe verordening hun reis- of verhuisplannen aan de politie melden.

De politie lichtte de Indonesische en Thaise autoriteiten in en die weigerden de twintig een visum, zei de krant The Weekend. Een politiewoordvoerder zei dat IndonesiŽ en Thailand altijd een visum weigeren aan geregistreerde pedofielen. Begin dit jaar was het aantal meldingen van pedofielen die naar de twee landen wilden echter beduidend hoger dan normaal, zei hij.

Dit vind ik nu dus een verbijsterend bericht! Onvoorstelbaar dat mensen ťcht met die bedoeling naar zo'n rampgebied gaan. Zo iemand leest dus de krant, ziet het nieuws en denkt dus: "Hť, daar moest ik maar eens heen gaan, leuk!" Onvoorstelbaar gewoon...

Hans Langbroek