Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Parkeerbeheer, grote mond, lekke harde schijf

(17 februari 2011)

 

Pas terug schreef ik in een heilige, zelfovertuigde en devote verontwaardiging over het feit dat ik géén rekening voor mijn parkeervergunning gekregen had en daar dus zelf om moest vragen, en dat ik evenzogoed ná dat betalen óók nog eens nog stééds geen vergunning toegestuurd gekregen heb. Dat kán natuurlijk niet! Straks vliegen de boetes van de gemeentelijke BOA’s me om de oren in deze dure tijden!

Uiteraard als één der assertieve Enkhuizers zijnde daarom boos wethouders gebeld, ambtenaren gebeld, parkeerbeheer P1-medewerkers gebeld, en boos op internet geschreven wat een eeuwig zootje het in Enkhuizen toch altijd weer is.

Oftewel: de uiterste terreur die een burger naar overheden kan uitoefenen in deze immer onrechtvaardige wereld.

 

Wat blijkt vanavond bij het nalopen van mijn post? U raadt het: daar lag de oorspronkelijke rekening, én de later nogmaals naar aanleiding van boze-burger-telefoontjes toegestuurde rekening! Beide nog steeds niet betaald….

In de méér dan volle overtuiging dus dat ik betaald had, hebben die arme wethouder, die arme ambtenaren, die arme P1-medewerksters zomaar zonder reden één van de grootmonden van onze doorgaans zo lieflijke stad over zich heen gekregen!

De aardige mevrouw van P1 die morgen met haar kind naar het ziekenhuis moet heeft me heel aardig geholpen, zorgde voor die arme onheus geparkeer-behandelde meneer Langbroek voor een tijdelijke vergunning totdat de reden van de “fouten van P1” boven water zou zijn gehaald, en toonde haar (ongetwijfeld in een crisisbeheersingscursus opgedane) medeleven met zoveel onrecht dat mijn zondenloze leven zo bruut binnendrong.

 

Bij deze dan ook, net zo hard als dat ik het “onrecht” de wereld in emailde, telefoneerde en weblogde:

 

Sorry mevrouw de ambtenares, sorry meneer de wethouder, sorry mevrouw de medewerkster van P1! De harde schijf in mijn schedel heeft duidelijk gedisfunctioneerd, het veile euvel en falen ligt duidelijk bij mij en niet bij u!

Mijn welgemeende excuses! Méér zelfs.

Deze keer had ik onterecht een veel te grote mond.

 

Hans Langbroek

 

 

 

 

 

 

.